Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Sivota

Sivota - Regio Thesprotia

Sivota (Syvota). Sivota (1000 inwoners) is een leuke vakantiebestemming, gelegen in Epirus op het vasteland van Griekenland. Het is van oorsprong een oud visserdorpje, een havenplaatsje waar vele zeiljachten aanmeren. Vroeger was het nog vrij rustig, er was niet zoveel toerisme, tegenwoordig is wat drukker, maar wel gezellig druk, niet massaal.

Sivota wordt omringd door heuvels met pijnbomen, cipressen en olijfbomen. Rondom Sivota bevinden zich mooie stranden, het hele gebied is ideaal om te zwemmen, zeilen, snorkelen en duiken. Ook kun je er mooi wandelen. Het is langs de boulevard aan de haven erg gezellig.

"Sivota is een leuk havenplaatsje in Epirus."

De kust wordt gekenmerkt door rotsachtige inhammen, prachtige baaien met mooie en langgerekte zand/kiezelstranden. Sivota heette eerst Volia en Mourtos, maar kreeg in 1950 de naam Sivota. Het centrum met vele terrasjes en restaurantjes ligt naast het haventje.

Sivota Epirus
Sivota Epirus

Vanaf de terrasjes kan je heerlijk naar de zeilboten kijken. Voor de kust van Sivota liggen drie kleine eilandjes: Mourtemeno, Agios Nikolaos en Bella Vraka. Op de belangrijkste stranden Zavia, Mega Ammos en Zeris worden ligbedden en parasols tegen betaling aangeboden. Naast het haventje is ook nog een strand. Sivota heeft een aantal toeristenwinkeltjes.

Vakantie Epirus

Wil je een leuke vakantie in het mooie Epirus meemaken? Bekijk het overzicht van vakanties voor een goed hotel of leuk appartement in Epirus. Er is keus uit diverse hotels, appartementen en studio's.

Foto's Sivota

Sivota (Syvota) Epirus | Griekenland 034 - Foto van De Griekse Gids Sivota (Syvota) Epirus | Griekenland 020 - Foto van De Griekse Gids Sivota (Syvota) Epirus | Griekenland 036 - Foto van De Griekse Gids Sivota (Syvota) Epirus | Griekenland 062 - Foto van De Griekse Gids Sivota (Syvota) Epirus | Griekenland 059 - Foto van De Griekse Gids Sivota (Syvota) Epirus | Griekenland 055 - Foto van De Griekse Gids Sivota (Syvota) Epirus | Griekenland 023 - Foto van De Griekse Gids Sivota (Syvota) Epirus | Griekenland 044 - Foto van De Griekse Gids Sivota (Syvota) Epirus | Griekenland 025 - Foto van De Griekse Gids Sivota (Syvota) Epirus | Griekenland 047 - Foto van De Griekse Gids Sivota (Syvota) Epirus | Griekenland 052 - Foto van De Griekse Gids Sivota (Syvota) Epirus | Griekenland 051 - Foto van De Griekse Gids

meer foto's van Sivota»

Informatie en tips

Sivota is een havenplaats die zeer populair is onder zeilers. Dat komt door de gunstige ligging en de kleine afstand tot diverse populaire Ionische eilanden zoals o.a. Corfu en Lefkas. Wat Sivota ook erg populair maakt is de kleine afstand tot de haven van Igoumenitsa (25 kilometer). Veel toeristen komen met de boot en auto hier naartoe. Dagelijks varen er in de zomer diverse bootmaatschappijen vanaf Venetië en Ancona naar Igoumenitsa en dat biedt perspectief voor degenen die niet van vliegen houden.

Acht kilometer ten noorden van Igoumenitsa in het plaatsje Plataria, liggen de campings Elena's Beach en Nautilus. Op 300 meter afstand van Sivota ligt de gelijknamige camping.

Vanuit Sivota kun je leuke uitstapjes maken. Zo kun je bijvoorbeeld een dagje naar het nabijgelegen schilderachtige Parga (27 kilometer) gaan, met een huurauto. Ook kun je leuke boottochtjes maken. Wil je wat verder rijden, dan kun je naar de mooie stad Ioannina (94 km)

Sivota Epirus
Sivota Epirus

De stranden van Sivota

Rond Sivota zijn er allerlei grotere en kleinere stranden die schitterend zijn (groene bomen tot aan het zandstrand). Het zijn de  stranden Megali en Mikri Ammos, Pisina, Zavia, Zeri, Megalo Stafo, Perdika en Gallikos Molos. Een aantal van deze stranden zijn te voet of met de auto bereikbaar, sommige echter, zijn alleen per bootje bereikbaar.

Mooie stranden zijn er ook op de kleine eilandjes dichtbij de kust. Het eiland Megalo Mourtemeno heeft een erg mooi strand (Bella Vraka), dit eilandje is met een smalle zandtong verbonden met het vasteland en is zelfs te voet bereikbaar. Andere leuke eilandjes bij Sivota zijn Mavro Oros (bezoek hier de zeegrot), Mikro Mourtemeno (ook hier is er een zeegrot) en het eilandje Aghios Nikolaos. In deze streek zijn er ook meerdere campings.

Sivota grot
Grot bij Sivota


Gemiddelde temperaturen Sivota Thesprotia

Januari
8.7°C
Februari
9.4°C
Maart
11.9°C
April
15.2°C
Mei
19.9°C
Juni
24.0°C
Juli
26.5°C
Augustus
26.5°C
September
23.1°C
Oktober
18.3°C
November
13.5°C
December
9.9°C


Thesprotia: Waar ligt Sivota?

Waar ligt Thesprotia
De kaart / landkaart van Sivota© De Griekse Gids 2000-2024