Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Preveza stad

Preveza stad - Regio Preveza

Preveza stad. Preveza is de naam van de hoofdstad van het gelijknamige departement in het district Epirus. Het is een traditionele stad met smalle straatjes en leuke pittoreske gebouwen. Overal zijn gezellige restaurantjes en cafés. Er is een haven en een grote jachthaven. De stad ligt aan de ingang van de golf van Amvrakikos, precies tegenover Aktion, daar waar het vliegveld zich bevindt.

Preveza stad heeft ongeveer 20.000 inwoners. In de zee bij Preveza vond in 31 v.Chr. de slag bij Actium (Aktion) plaats toen de vloot van Cleopatra tegen de vloot van Augustus Octavianus vocht. De vloot van Cleopatra verloor en de overgebleven schepen keerden noodgedwongen terug naar Egypte.

Belangrijke toeristische attracties bij Preveza stad zijn Nicopolis en Nekromanteio. Nicopolis is in 31 voor Christus door de Romeinse keizer Augustus Octavianus gesticht en is de grootste archeologische opgraving in Griekenland. De opgravingen liggen net buiten Preveza, op tien minuten rijden, en daar is ook een erg interessant museum.

De Nekromanteion, het dodenorakel,  was een oude Griekse tempel, gewijd aan Hades, de God van de onderwereld. Volgens de Griekse mythologie lag deze tempel bij een heuvel aan de oevers van de rivier Acheron. Vanaf hier zouden de overledenen het dodenrijk binnengaan en op dit punt zouden de levenden met de overledenen in contact kunnen komen. Het Nekromanteion kun je bij het dorpje Mesopotamos bezoeken.

Foto's Preveza stad

Preveza stad - Epirus Griekenland - Foto 8 - Foto van De Griekse Gids Preveza stad - Epirus Griekenland - Foto 36 - Foto van De Griekse Gids Preveza stad - Epirus Griekenland - Foto 37 - Foto van De Griekse Gids Preveza stad - Departement Preveza - Foto 10 - Foto van De Griekse Gids Preveza stad - Departement Preveza - Foto 5 - Foto van Busios Photography Preveza Preveza stad - Epirus Griekenland - Foto 13 - Foto van De Griekse Gids Preveza stad - Departement Preveza - Foto 6 - Foto van De Griekse Gids Preveza stad - Epirus Griekenland - Foto 20 - Foto van De Griekse Gids Preveza stad - Epirus Griekenland - Foto 38 - Foto van De Griekse Gids Preveza stad - Epirus Griekenland - Foto 18 - Foto van De Griekse Gids Preveza stad - Epirus Griekenland - Foto 5 - Foto van De Griekse Gids Preveza stad - Departement Preveza - Foto 5 - Foto van De Griekse Gids

meer foto's van Preveza stad»


Gemiddelde temperaturen Preveza stad Preveza

Januari
8.7°C
Februari
9.4°C
Maart
11.9°C
April
15.2°C
Mei
19.9°C
Juni
24.0°C
Juli
26.5°C
Augustus
26.5°C
September
23.1°C
Oktober
18.3°C
November
13.5°C
December
9.9°C


Preveza: Waar ligt Preveza stad?

Waar ligt Preveza
De kaart / landkaart van Preveza stad© De Griekse Gids 2000-2024