Vrachos (Preveza)

Vrachos. Vrachos dat letterlijk ‘rots’ betekent, is de naam van een dorp en van een prachtig strand, in het westen van het departement Preveza. Vrachos ligt op de helft van de route Preveza stad  –  Parga, op 31 kilometer van beide plaatsen. Het dorp Vrachos stelt niet heel veel voor, er is een enkele taverne en er zijn wat kamers te huur.

Indrukwekkend is echter het 2 km lange zandstrand dat vlakbij het dorp ligt. Veel mensen noemen het strand van Vrachos, ‘Loutsa’. In principe gaat het om hetzelfde strand waarbij men het noordelijke gedeelte ‘Loutsa’ noemt en het zuidelijke gedeelte ‘Vrachos’. Het strand ligt idyllisch, beneden aan de hellingen van met dennenbossen begroeide heuvels. Het zeewater is turquoise van kleur.

Het strand is vanaf het noorden en het zuiden bereikbaar, via kronkelige wegen rijdt je vanaf de autoweg naar beneden. Het strand is goed georganiseerd, er zijn ligbedden en parasols te huur. Ook zijn er allerlei watersportvoorzieningen. Daarnaast zijn er beachbars, tavernes en hotels.

Ten zuiden van Vrachos, bij het dorp Riza, bevindt zich een opvallend kasteel, ‘het kasteel van Despo’, ook wel het Riniasa kasteel of Thomokastro genoemd. Dit kasteel is in de loopt der eeuwen in de handen van Byzantijnen, Serviërs, Albanezen en Turken geweest. Het kasteel kreeg de naam van de Griekse heldin ‘Despo Botzi’ in het jaar 1803 toen zij samen met haar kinderen en kleinkinderen hier heldhaftig tegen de Turken en de Albanezen vocht.

Foto's Vrachos - Vrachos in beeld

Vrachos - Departement Preveza - Foto 20 - Foto van De Griekse Gids Vrachos - Departement Preveza - Foto 11 - Foto van De Griekse Gids Vrachos - Departement Preveza - Foto 15 - Foto van De Griekse Gids Vrachos - Departement Preveza - Foto 2 - Foto van De Griekse Gids Vrachos - Departement Preveza - Foto 6 - Foto van De Griekse Gids Vrachos - Departement Preveza - Foto 7 - Foto van De Griekse Gids Vrachos - Departement Preveza - Foto 23 - Foto van De Griekse Gids Vrachos - Departement Preveza - Foto 5 - Foto van De Griekse Gids Vrachos - Departement Preveza - Foto 18 - Foto van De Griekse Gids Vrachos - Departement Preveza - Foto 1 - Foto van De Griekse Gids Vrachos - Departement Preveza - Foto 12 - Foto van De Griekse Gids Vrachos - Departement Preveza - Foto 8 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Vrachos»


Griekse Gids Reizen Eliza was here Griekenland Tui Griekenland;

Gemiddelde temperaturen Preveza

Januari
8.7°C
Februari
9.4°C
Maart
11.9°C
April
15.2°C
Mei
19.9°C
Juni
24.0°C
Juli
26.5°C
Augustus
26.5°C
September
23.1°C
Oktober
18.3°C
November
13.5°C
December
9.9°C


Preveza: Waar ligt Vrachos?

Waar ligt Preveza
De kaart / landkaart van Vrachos


Preveza vakanties

Orizontas Residences (incl. auto)

Bekijken

Orizontas Residences (incl. auto)
Preveza
Kastrosykia
Villa Dorita (incl. auto)

Bekijken

Villa Dorita (incl. auto)
Preveza
Parga
Hotel Racconto Boutique Design

Bekijken

Hotel Racconto Boutique Design
Preveza
Parga
Parga Beach Resort (incl. auto)

Bekijken

Parga Beach Resort (incl. auto)
Preveza
Parga
© De Griekse Gids 2000-2019