Epidavros (Argolis)

Epidavros. Epidavros of Epidaurus is de verzamelnaam voor een aantal dorpen in Argolida, Griekenland.

Palia Epidavros of Archaia / Oud Epidaurus is de oude haven aan de zee, met een theater en een vroegchristelijke kerk. Het is een vissersdorp dat aan de Saronische Golf en de oostkust van de Peloponessos ligt. Het dorp wordt omgeven door sinaasappel- en olijfboomgaarden. Archaia Epidavros heeft ongeveer 2000 inwoners die zich voornamelijk met de visserij, de landbouw en het toerisme bezighouden. Er zijn verschillende leuke strandjes bij het dorp. Ook zijn er winkels, restaurants en cafeetjes. Om te verblijven in het dorp zijn er vele hotels en appartementen en een aantal campings.

Nea Epidavros of Nieuw Epidaurus is het nieuwe dorp in de buurt van Palia Epidavros.

Theater van Epidavros
Op 14km. afstand van het dorpje Archaia Epidavros ligt het indrukwekkende openluchttheater. Het is het best bewaarde theater van Griekenland. Het stamt uit de vierde eeuw voor Chr. en met een capaciteit van 12000  tot 14000 zitplaatsen wordt het in de zomer nog steeds gebruikt voor voorstellingen van de klassieke drama's (Epidavros Festival). Het  meest verbazingwekkende is de geweldige akoestiek. Men noemt het ook het wonder van Epidavros en tot op de laatste rijen hoor je zelfs het kleinste geluid.  Het theater ontworpen in het midden van de vierde eeuw voor Christus, door architect en beeldhouwer "Polykleitos de Jongere". Er zijn twee bouwfasen geweest, dit is te zien aan het verschil in vorm van de onderste en de bovenste rijen. Er waren eerst 34 rijen met zitplaatsen, een eeuw later is het nog eens met 21 rijen uitgebreid. Zo steeg het aantal zitplaatsen van 6500 naar 12.300. In het midden van de orchestra, die ongeveer een diameter van 20 meter heeft, stond vroeger het altaar van Dionysos. Helaas is hier niets meer van bewaard. In het theater van Epidavros worden in de maanden juli en augustus op vrijdag en zaterdag om 21.00 uur klassieke Griekse drama's opgevoerd.

Foto's Epidavros - Epidavros in beeld

Epidavros Argolis - Peloponessos Foto 26 - Foto van De Griekse Gids Bij oud Epidavros | Argolis Peloponessos | Griekenland foto 6 - Foto van De Griekse Gids Epidavros Argolis - Peloponessos Foto 32 - Foto van De Griekse Gids Epidavros Argolis - Peloponessos Foto 8 - Foto van De Griekse Gids Epidavros Argolis - Peloponessos Foto 20 - Foto van De Griekse Gids Epidavros Argolis - Peloponessos Foto 14 - Foto van De Griekse Gids Epidavros Argolis - Peloponessos Foto 7 - Foto van De Griekse Gids Epidavros Argolis - Peloponessos Foto 25 - Foto van De Griekse Gids Epidavros Argolis - Peloponessos Foto 29 - Foto van De Griekse Gids Bij oud Epidavros | Argolis Peloponessos | Griekenland foto 8 - Foto van De Griekse Gids Bij oud Epidavros | Argolis Peloponessos | Griekenland foto 4 - Foto van De Griekse Gids Epidavros Argolis - Peloponessos Foto 24 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Epidavros»


Griekse Gids Reizen Eliza was here Griekenland Tui Griekenland;

Gemiddelde temperaturen Argolis

Januari
10.2°C
Februari
105.0°C
Maart
12.2°C
April
15.2°C
Mei
19.8°C
Juni
24.1°C
Juli
26.6°C
Augustus
26.8°C
September
23.4°C
Oktober
19.0°C
November
14.7°C
December
11.6°C


Argolis: Waar ligt Epidavros?

Waar ligt Argolis
De kaart / landkaart van Epidavros


Argolis vakanties

Ktima Anastasia (incl. auto)

Bekijken

Ktima Anastasia (incl. auto)
Argolis
Nea Tiryntha
AKS Hinitsa Bay (incl. auto)

Bekijken

AKS Hinitsa Bay (incl. auto)
Argolis
Porto Cheli
AKS Porto Heli (incl. auto)

Bekijken

AKS Porto Heli (incl. auto)
Argolis
Porto Cheli
Frini Hotel (incl. auto)

Bekijken

Frini Hotel (incl. auto)
Argolis
Tolo
© De Griekse Gids 2000-2019