Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Epidavros

Epidavros - Regio Argolis

Epidavros. Epidavros of Epidaurus is de verzamelnaam voor een aantal dorpen in Argolida op de Peloponnesos. Het is ook de naam van een van de meest indrukwekkende theaters ter wereld: het Theater van Epidavros.

Palia Epidavros of Archaia / Oud Epidaurus is de oude haven aan de zee, met een theater en een vroegchristelijke kerk. Het is een vissersdorp dat aan de Saronische Golf en de oostkust van de Peloponnesos ligt. Het dorp wordt omgeven door sinaasappel- en olijfboomgaarden. Archaia Epidavros heeft ongeveer 2000 inwoners die zich voornamelijk met de visserij, de landbouw en het toerisme bezighouden. Er zijn verschillende leuke strandjes bij het dorp. Ook zijn er winkels, restaurants en cafeetjes. Om te verblijven in het dorp zijn er vele hotels, appartementen en een aantal campings.
 

Theater eppidavros
Epidavros theater

Nea Epidavros of Nieuw Epidaurus is het nieuwe dorp in de buurt van Palia Epidavros.

Op 14km. afstand van het dorpje Archaia Epidavros ligt het indrukwekkende openluchttheater Theater van Epidavros. Het is een van de meest indrukwekkende theaters in de wereld.

Video Palaia Epidavros

Foto's Epidavros

Epidavros Argolis - Peloponessos Foto 6 - Foto van De Griekse Gids Epidavros Argolis - Peloponessos Foto 2 - Foto van De Griekse Gids Epidavros Argolis - Peloponessos Foto 30 - Foto van De Griekse Gids Epidavros Argolis - Peloponessos Foto 19 - Foto van De Griekse Gids Epidavros Argolis - Peloponessos Foto 15 - Foto van De Griekse Gids Epidavros Argolis - Peloponessos Foto 26 - Foto van De Griekse Gids Epidavros Argolis - Peloponessos Foto 10 - Foto van De Griekse Gids Epidavros Argolis - Peloponessos Foto 27 - Foto van De Griekse Gids Epidavros Argolis - Peloponessos Foto 25 - Foto van De Griekse Gids Bij oud Epidavros | Argolis Peloponessos | Griekenland foto 10 - Foto van De Griekse Gids Epidavros Argolis - Peloponessos Foto 11 - Foto van De Griekse Gids Epidavros Argolis - Peloponessos Foto 35 - Foto van De Griekse Gids

meer foto's van Epidavros»

Theater van Epidavros

Op 14 km. afstand van het dorpje Archaia Epidavros ligt het indrukwekkende openluchttheater. Het is het best bewaarde theater van Griekenland. Het stamt uit de vierde eeuw voor Chr. en met een capaciteit van 12000  tot 14000 zitplaatsen wordt het in de zomer nog steeds gebruikt voor voorstellingen van de klassieke drama's (Epidavros Festival). 

Het  meest verbazingwekkende is de geweldige akoestiek. Men noemt het ook het wonder van Epidavros en tot op de laatste rijen hoor je zelfs het kleinste geluid.

Het theater is ontworpen in het midden van de vierde eeuw voor Christus door architect en beeldhouwer "Polykleitos de Jongere". Er zijn twee bouwfasen geweest, dit is te zien aan het verschil in vorm van de onderste en de bovenste rijen. Er waren eerst 34 rijen met zitplaatsen, een eeuw later is het nog eens met 21 rijen uitgebreid. Zo steeg het aantal zitplaatsen van 6500 naar 12.300. In het midden van de orchestra, die ongeveer een diameter van 20 meter heeft, stond vroeger het altaar van Dionysos.

Helaas is hier niets meer van bewaard. In het theater van Epidavros worden in de maanden juli en augustus op vrijdag en zaterdag om 21:00 uur klassieke Griekse drama's opgevoerd.

Theater Epidavros
Theater Epidavros


Gemiddelde temperaturen Epidavros Argolis

Januari
10.2°C
Februari
105.0°C
Maart
12.2°C
April
15.2°C
Mei
19.8°C
Juni
24.1°C
Juli
26.6°C
Augustus
26.8°C
September
23.4°C
Oktober
19.0°C
November
14.7°C
December
11.6°C


Argolis: Waar ligt Epidavros?

Waar ligt Argolis
De kaart / landkaart van Epidavros© De Griekse Gids 2000-2024