Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Mycene

Mycene - Regio Argolis

Mycene. Mycene ligt ten oosten van de doorgaande weg van Korinthe naar Nafplion in Argolida. Het was in de oudheid een stad die het belangrijkste politieke en culturele centrum was van de naar Mycene genoemde Myceense beschaving.

In 1376 v.Chr. was Perseus koning van Mycene en hij liet in 1350 v.Chr. een indrukwekkende koningsburcht bouwen. De burcht is omringd door de Leeuwenpoort van Mycene. De poort gaf toegang tot het centrum van de burcht. Hier bevond zich het paleis dat in verschillende fasen gebouwd werd tussen 1400 en 1200 v.Chr. Deze koningsburcht wordt vaak de Akropolis van Mycene genoemd. De Minoïsche zuil tussen de twee leeuwen vormt waarschijnlijk een symbool voor het koningshuis dat waakt over het welzijn van de stad.

Leeuwenpoort Mycene
Mycene, de Leeuwenpoort

Archeologisch onderzoek in de burcht van Mycene heeft duidelijk gemaakt dat de heuvel al bewoond was rond 3000 voor Christus. De Leeuwenpoort (zie foto) stamt uit de dertiende eeuw voor Christus, toen de muur rond Grafcirkel A werd gebouwd.

Tot nu toe hebben archeologen negen Tholos-graven in Mycene opgegraven. Mycene was in de oudheid een belangrijke stad en het belangrijkste politieke en culturele centrum van de Myceense cultuur. De bloeitijd van Mycene valt in de periode tussen ca. 1400 en 1200 v.Chr. De Myceners ontwikkelden een rijke cultuur, die voornamelijk een verdere ontwikkeling was van de Minoïsche beschaving. In Mycene lag er meer nadruk op de aanwezigheid van wapens en kampen.

Mycene speelt een rol in de Griekse mythologie, onder andere in de de Trojaanse Oorlog. Volgens Homerus was Mycene de stad van koning Agamemnon, de opperbevelhebber van het Griekse leger, dat tegen Troje streed.

Foto's Mycene

Mycene Argolis foto 12 - Foto van De Griekse Gids Leeuwenpoort Mycene Argolis foto 18 - Foto van De Griekse Gids Mycene Argolis foto 24 - Foto van De Griekse Gids Mycene Argolis foto 8 - Foto van De Griekse Gids Mycene Argolis foto 7 - Foto van De Griekse Gids Mycene Argolis foto 13 - Foto van De Griekse Gids Mycene Argolis foto 6 - Foto van De Griekse Gids Mycene Argolis foto 31 - Foto van De Griekse Gids Mycene Argolis foto 9 - Foto van De Griekse Gids Mycene Argolis foto 11 - Foto van De Griekse Gids Mycene Argolis foto 21 - Foto van De Griekse Gids Mycene Argolis foto 30 - Foto van De Griekse Gids

meer foto's van Mycene»


Gemiddelde temperaturen Mycene Argolis

Januari
10.2°C
Februari
105.0°C
Maart
12.2°C
April
15.2°C
Mei
19.8°C
Juni
24.1°C
Juli
26.6°C
Augustus
26.8°C
September
23.4°C
Oktober
19.0°C
November
14.7°C
December
11.6°C


Argolis: Waar ligt Mycene?

Waar ligt Argolis
De kaart / landkaart van Mycene© De Griekse Gids 2000-2024