Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 

Argos - Regio Argolis

Argos. Argos ligt in de Peloponnesos, in een gebied met wijndruiven, olijvengaarden en abrikozengaarden en is tegenwoordig de commerciële en agriculturele hoofdstad van de prefectuur Argolida.

De stad heeft enkele neoklassieke gebouwen bewaard, het neoklassieke marktplein en de legerbarakken uit de tijd van Kapoditrias. Het Archeologische museum aan de Vas. Olga straat heeft een interessante collectie van lokale vondsten. Na de vernietiging van Mycene begon Argos zich te ontwikkelen, het hoogtepunt als een van de machtigste steden van Griekenland werd bereikt in de 7e eeuw voor Chr.

Argos is een rijke agrarische stad met een roemrijke geschiedenis. Met een kasteel uit de 6e eeuw, een goed bewaard gebleven oud Grieks theater, Romeinse ruïnes naast het theater en het Archeologisch museum. De streek staat bekend om de prachtige kusten, gouden valleien, kale bergen en grootheid van de monumenten. Argos is een van de oudste steden van Europa. De nieuwe stad Argos is gebouwd bovenop de oude stad.

Foto's Argolis - Argolis in beeld

Koilada (Kilada) | Argolis Peloponessos | Griekenland foto 33 - Foto van De Griekse Gids Nafplion - Argolis - Peloponessos - Foto 47 - Foto van De Griekse Gids Poros met aan de overkant Galatas | Saronische eilanden | Griekenland 174 - Foto van De Griekse Gids Tolo (Tolon) Argolis - Peloponessos Foto 33 - Foto van De Griekse Gids Nafplion - Argolis - Peloponessos - Foto 73 - Foto van De Griekse Gids Palamidi - Nafplion - Argolis - Peloponessos - Foto 4 - Foto van De Griekse Gids Mycene Argolis foto 16 - Foto van De Griekse Gids Ermioni Peloponnesos - Foto nummer 20 - Foto van De Griekse Gids Koilada (Kilada) | Argolis Peloponessos | Griekenland foto 37 - Foto van De Griekse Gids Tolo (Tolon) Argolis - Peloponessos Foto 22 - Foto van De Griekse Gids Ermioni Peloponnesos - Foto nummer 3 - Foto van De Griekse Gids Nafplion - Argolis - Peloponessos - Foto 65 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's Argolis»


Gemiddelde temperaturen Argos Argolis

Januari
10.2°C
Februari
105.0°C
Maart
12.2°C
April
15.2°C
Mei
19.8°C
Juni
24.1°C
Juli
26.6°C
Augustus
26.8°C
September
23.4°C
Oktober
19.0°C
November
14.7°C
December
11.6°C


Argolis: Waar ligt Argos?

Waar ligt Argolis
De kaart / landkaart van Argos© De Griekse Gids 2000-2024