Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Ermioni

Ermioni - Regio Argolis

Ermioni is een schilderachtig vissersdorp in het oosten van de Peloponnesos, ter hoogte van het eiland Hydra. Het ligt in het departement Argolis en is gebouwd op een schiereiland op de oostelijke helling van de heuvel Prona.  Het is een traditioneel dorp dat doet denken aan een vissersdorp op een Grieks eiland. Het heeft een pittoresk haventje, geplaveide steegjes, witte huizen met blauwe ramen, zoals op de eilanden.

Video Ermioni


 

Schiereiland

Omdat Ermioni op een schiereiland ligt, heeft het zowel aan de noordkant als aan de zuidkant een kustlijn waar veel tavernes, cafés en barretjes zijn. Het zuidelijke deel noemt men Mandrakia, dit is de ‘place to be’ voor de mensen die van uitgaan houden. In het dorp zijn verder bakkers, patisserieën, supermarkten en allerlei kledingwinkels en moderne shops.

In het verlengde van het schiereiland bevindt zich het bos van Bisti, hier liggen de ruïnes van de oude stad, de vuurtoren van Ermioni en een oude molen. In Bisti kan je een romantische avondwandeling maken in een prachtige natuuromgeving met pijnbomen. In de zomermaanden kan het hier wel eens druk worden, want dit is de plek waar in de zomermaanden allerlei school- en scoutingkampen plaats vinden.

Foto's Ermioni

Ermioni Peloponnesos - Foto nummer 32 - Foto van De Griekse Gids Ermioni Peloponnesos - Foto nummer 9 - Foto van De Griekse Gids Ermioni Peloponnesos - Foto nummer 1 - Foto van De Griekse Gids Ermioni Peloponnesos - Foto nummer 35 - Foto van De Griekse Gids Ermioni Peloponnesos - Foto nummer 33 - Foto van De Griekse Gids Ermioni Peloponnesos - Foto nummer 17 - Foto van De Griekse Gids Ermioni Peloponnesos - Foto nummer 36 - Foto van De Griekse Gids Ermioni Peloponnesos - Foto nummer 28 - Foto van De Griekse Gids Ermioni Peloponnesos - Foto nummer 5 - Foto van De Griekse Gids Ermioni Peloponnesos - Foto nummer 3 - Foto van De Griekse Gids Ermioni Peloponnesos - Foto nummer 14 - Foto van De Griekse Gids Ermioni Peloponnesos - Foto nummer 30 - Foto van De Griekse Gids

meer foto's van Ermioni»

Geschiedenis

Ermioni heeft een rijke geschiedenis. Hier woonden in de oudheid Dryopes, een van de inheemse stammen van het oude Griekenland. Na de komst van de Doriërs werden de Dryopes verjaagd en het stadje werd Ermioni genoemd, naar de kleinzoon va de koning van Argos, Ermionas. Later viel Ermioni in handen van Achaeërs totdat het daarna in handen van de Romeinen viel, in het jaar 146 v.Chr. Ermioni werd nu een heel belangrijke stad. Naast haar militaire macht en zeemacht, was handel ook een belangrijke bron van inkomsten, omdat hier aan de oevers een uniek soort schelp werd ontdekt. Hiermee kon men kleurstoffen maken om klederdrachten van welgestelden te verven, zoals voor koningen, waaronder Alexander de Grote.

Tijdens de Romeinse periode werd een aquaduct gebouwd dat de hele toenmalige regio van water voorzag. Volgens de geschiedkundige Pausanias, werden in Ermioni rijke tempels gebouwd en allerlei festiviteiten gehouden zoals muziek- en zwemwedstrijden.

Na de Romeinen kwamen de Byzantijnen en ook tijdens deze periode was Ermioni een belangrijk centrum. Na de Byzantijnen volgden de Franken, de Venetianen en daarna de Turken, hetzelfde verhaal dus als op de rest van Peloponnesos. De sterke zeemacht van Ermioni zorgde er uiteindelijk voor dat de Turken verjaagd werden waarna Griekenland haar onafhankelijkheid terugwon.

Ermioni
Ermioni

Bezienswaardigheden, tips en evenementen in Ermioni

 • De kerk van Agia Ermioni, gebouwd op de ruïnes van een antieke tempel van Hera. Het uitzicht vanaf hier is betoverend.
 • Tijdens de Frankische heerschappij werd Kastri gebouwd: aan de zuidoostkant van het stadhuis werd een grote vroegchristelijke driebeukige koninklijke kerk met grote mozaïekvloeren ontdekt. Deze was versterkt met muren gebouwd boven op de overblijfselen van oude gebouwen.
 • Het volkenkundig museum van Ermioni.
 • Op een bijzondere manier wordt hier driekoningen gevierd, het feest noemt men ‘ yala-yala’. Volgens de traditie, aan de vooravond van 6 januari, versieren jongeren hun boten met palmtakken. Met traditionele klederdrachten gaan ze daarna zingend van huis tot huis en brengen ze lekkernijen naar alle huizen. ’s Ochtends, wanneer ze aan de haven komen, zingen ze het lied ‘yala-yala'. Even later duiken ze tijdens de christelijke ceremonie in zee om het kruis te vangen.
 • Op een bijzondere wijze wordt ook Pasen gevierd. Daarvoor, is er op Schone Maandag een groot vissersfeest.
 • Op 1 juli en op 1 november wordt het feest van Agioi Anargiroi gevierd bij de gelijknamige kerk. Deze zou in het jaar 1340 gebouwd zijn.
 • Een keer per jaar wordt het feest van de granaatappel gehouden, meestal in het laatste weekend van Oktober. Ermioni staat bekend om de verbouwing van granaatappels, het is wellicht de enige regio in Griekenland waar dit systematisch gebeurt.

Ermioni Peloponnesos

Stranden bij Ermioni

 • De met pijnbomen omgeven stranden op het schiereiland Bisti
 • Het zandstrand Maderi beach aan de zuidkust van Ermioni, vlakbij Bisti.
 • Het strand Dardiza beach dat 5 kilometer ten noordoosten van Ermioni ligt.
 • Het strand Sentoni (betekent letterlijk ‘laken’) dat 6 kilometer ten zuiden van Ermioni ligt.
 • Het strand Kouverta (betekent letterlijk ‘deken’) dat 7 kilometer ten zuiden van Ermioni ligt.
 • Rondom Ermioni zijn meer leuke stranden, vaak liggen deze in kleine baaitjes op kleine afstanden van Ermioni. Huur een auto, scooter of fiets en ontdek deze paradijsjes.

Gemiddelde temperaturen Ermioni Argolis

Januari
10.2°C
Februari
105.0°C
Maart
12.2°C
April
15.2°C
Mei
19.8°C
Juni
24.1°C
Juli
26.6°C
Augustus
26.8°C
September
23.4°C
Oktober
19.0°C
November
14.7°C
December
11.6°C


Argolis: Waar ligt Ermioni?

Waar ligt Argolis
De kaart / landkaart van Ermioni© De Griekse Gids 2000-2021