Mycene (Argolis)

Mycene. Mycene ligt ten oosten van de doorgaande weg van Korinthe naar Nafplion in Argolida. Archeologisch onderzoek in de burcht van Mycene heeft duidelijk gemaakt dat de heuvel al bewoond was rond 3000 voor Christus. De Leeuwenpoort (zie foto) stamt uit de dertiende eeuw voor Christus, toen de muur rond Grafcircel A werd gebouwd.

Tot nu toe hebben archeologen negen Tholos- graven in Mycene opgegraven. Mycene was in de oudheid een belangrijke stad en het belangrijkste politieke en culturele centrum van de Myceense cultuur. De bloeitijd van Mycene valt in de periode tussen ca. 1400 en 1200 v.Chr. De Myceners ontwikkelen een rijke cultuur, die voornamelijk een verdere ontwikkeling is van de Minoïsche beschaving. In Mycene lag er meer nadruk op de aanwezigheid van wapens en kampen.

Mycene speelt een rol in de Griekse mythologie, onder andere in de de Trojaanse Oorlog. Volgens Homerus was Mycene was de stad van koning Agamemnon, de opperbevelhebber van het Griekse leger, dat tegen Troje streed.

Foto's Mycene - Mycene in beeld

Mycene Argolis foto 29 - Foto van De Griekse Gids Mycene Argolis foto 23 - Foto van De Griekse Gids Mycene Argolis foto 19 - Foto van De Griekse Gids Schatkamer Atreus in Mycene Argolis - Foto van De Griekse Gids Mycene Argolis foto 30 - Foto van De Griekse Gids Mycene Argolis foto 7 - Foto van De Griekse Gids Mycene Argolis foto 13 - Foto van De Griekse Gids Mycene Argolis foto 9 - Foto van De Griekse Gids Mycene Argolis foto 20 - Foto van De Griekse Gids Mycene Argolis foto 26 - Foto van De Griekse Gids Mycene Argolis foto 17 - Foto van De Griekse Gids Mycene Argolis foto 10 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Mycene»


Griekse Gids Reizen Eliza was here Griekenland Tui Griekenland;

Gemiddelde temperaturen Argolis

Januari
10.2°C
Februari
105.0°C
Maart
12.2°C
April
15.2°C
Mei
19.8°C
Juni
24.1°C
Juli
26.6°C
Augustus
26.8°C
September
23.4°C
Oktober
19.0°C
November
14.7°C
December
11.6°C


Argolis: Waar ligt Mycene?

Waar ligt Argolis
De kaart / landkaart van Mycene


Argolis vakanties

Frini Hotel (incl. auto)

Bekijken

Frini Hotel (incl. auto)
Argolis
Tolo
Ktima Anastasia (incl. auto)

Bekijken

Ktima Anastasia (incl. auto)
Argolis
Nea Tiryntha
AKS Porto Heli (incl. auto)

Bekijken

AKS Porto Heli (incl. auto)
Argolis
Porto Cheli
AKS Hinitsa Bay (incl. auto)

Bekijken

AKS Hinitsa Bay (incl. auto)
Argolis
Porto Cheli
© De Griekse Gids 2000-2019