Mycene (Argolis)

Mycene. Mycene ligt ten oosten van de doorgaande weg van Korinthe naar Nafplion in Argolida. Archeologisch onderzoek in de burcht van Mycene heeft duidelijk gemaakt dat de heuvel al bewoond was rond 3000 voor Christus. De Leeuwenpoort (zie foto) stamt uit de dertiende eeuw voor Christus, toen de muur rond Grafcircel A werd gebouwd.

Tot nu toe hebben archeologen negen Tholos- graven in Mycene opgegraven. Mycene was in de oudheid een belangrijke stad en het belangrijkste politieke en culturele centrum van de Myceense cultuur. De bloeitijd van Mycene valt in de periode tussen ca. 1400 en 1200 v.Chr. De Myceners ontwikkelen een rijke cultuur, die voornamelijk een verdere ontwikkeling is van de Minoïsche beschaving. In Mycene lag er meer nadruk op de aanwezigheid van wapens en kampen.

Mycene speelt een rol in de Griekse mythologie, onder andere in de de Trojaanse Oorlog. Volgens Homerus was Mycene was de stad van koning Agamemnon, de opperbevelhebber van het Griekse leger, dat tegen Troje streed.

Foto's Mycene - Mycene in beeld

Leeuwenpoort Mycene Argolis foto 18 - Foto van De Griekse Gids Mycene Argolis foto 31 - Foto van De Griekse Gids Mycene Argolis foto 24 - Foto van De Griekse Gids Mycene Argolis foto 9 - Foto van De Griekse Gids Jorgos Nikolidakis voor de schatkamer van Atreus (Mycene) - Foto van De Griekse Gids Mycene Argolis foto 6 - Foto van De Griekse Gids Mycene Argolis foto 30 - Foto van De Griekse Gids Mycene Argolis foto 1 - Foto van De Griekse Gids Mycene Argolis foto 15 - Foto van De Griekse Gids Mycene Argolis foto 21 - Foto van De Griekse Gids Mycene Argolis foto 13 - Foto van De Griekse Gids Mycene Argolis foto 11 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Mycene»


Kreta vakantie Griekse Gids Reizen Corfu vakantie Eliza was here Griekenland Chalkidiki vakantie Griekse Gids Reizen Fly Drive Zuid Kreta Tui Griekenland;

Gemiddelde temperaturen Argolis

Januari
10.2°C
Februari
105.0°C
Maart
12.2°C
April
15.2°C
Mei
19.8°C
Juni
24.1°C
Juli
26.6°C
Augustus
26.8°C
September
23.4°C
Oktober
19.0°C
November
14.7°C
December
11.6°C


Argolis: Waar ligt Mycene?

Waar ligt Argolis
De kaart / landkaart van Mycene


Argolis vakanties

AKS Porto Heli (incl. auto)

Bekijken

AKS Porto Heli (incl. auto)
Argolis
Porto Cheli
Met Camper de Ronde van Peloponnesos

Bekijken

Met Camper de Ronde van Peloponnesos
Argolis
Epidavros
Ktima Anastasia (incl. auto)

Bekijken

Ktima Anastasia (incl. auto)
Argolis
Nea Tiryntha
Asteria Hotel (incl. auto)

Bekijken

Asteria Hotel (incl. auto)
Argolis
Tolo
© De Griekse Gids 2000-2020