Nafplion (Argolis)

Nafplion. Nafplion ligt in Argolida, in het oosten van de Peloponnesos, Griekenland. Het is een aangename havenstad die in de schaduw van een grote rots ligt, waarop het Palamidi kasteel staat. Het is 857 stappen (een klim van 20 minuten) naar boven, naar het Palamidi kasteel, maar de vesting kan ook worden bereikt met de auto, via een gemakkelijke weg door de nieuwe wijk Pronia.

In de buurt van de haven ligt het fort-eiland Bourzi met een Venetiaans fort. De stad Nafplion is een belangrijke toeristisch centrum, vanwege de gezellige sfeer en de aanwezigheid van de oude bezienswaardigheden van Mycene, Tiryns, Argos en Epidaurus. Nafplion is een elegante stad met zijn marmeren wegen en mooie architectuur.

Op de Akronafplia werden de oudste sporen van bewoning in deze regio gevonden. (3000 v. Chr.) Byzantijnen, Franken, Venetianen en Turken hebben elkaar opgevolgd als heerser, in de loop van de tijd, maar de Grieken wilden altijd al onafhankelijkheid. Nafplion was van 1829 tot 1834 de eerste hoofdstad van het bevrijde Griekenland. In 1831 werd de eerste president van Griekenland, Kapodistria vermoord in Nafplion, door twee fanatieke bewoners van de Mani.

Foto's Nafplion - Nafplion in beeld

Mooi uitzicht op Nafplion foto 1 - Foto van De Griekse Gids Palamidi Nafplion - Argolis - Peloponessos - Foto 34 - Foto van De Griekse Gids Nafplion - Argolis - Peloponessos - Foto 43 - Foto van De Griekse Gids Palamidi Nafplion - Argolis - Peloponessos - Foto 33 - Foto van De Griekse Gids Palamidi - Nafplion - Argolis - Peloponessos - Foto 7 - Foto van De Griekse Gids Nafplion - Argolis - Peloponessos - Foto 49 - Foto van De Griekse Gids Bourtzi Nafplion - Argolis - Peloponessos - Foto 1 - Foto van De Griekse Gids Nafplion - Argolis - Peloponessos - Foto 65 - Foto van De Griekse Gids Nafplion - Argolis - Peloponessos - Foto 46 - Foto van De Griekse Gids Koboloi winkel - Nafplion - Argolis foto 3 - Foto van De Griekse Gids Palamidi -Nafplion - Argolis - Peloponessos - Foto 17 - Foto van De Griekse Gids Nafplion - Argolis - Peloponessos - Foto 82 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Nafplion»


Griekse Gids Reizen Tui Griekenland Griekse Gids Reizen Fly Drive Zuid Kreta Kreta vakantie Corfu vakantie Chalkidiki vakantie;

Filmpje over Nafplion

Vakantiefilm Nafplion - ©De Griekse Gids

 


Gemiddelde temperaturen Argolis

Januari
10.2°C
Februari
105.0°C
Maart
12.2°C
April
15.2°C
Mei
19.8°C
Juni
24.1°C
Juli
26.6°C
Augustus
26.8°C
September
23.4°C
Oktober
19.0°C
November
14.7°C
December
11.6°C


Argolis: Waar ligt Nafplion?

Waar ligt Argolis
De kaart / landkaart van Nafplion


Argolis vakanties

Amalia Hotel (incl. auto)

Bekijken

Amalia Hotel (incl. auto)
Argolis
Nea Tiryntha
AKS Porto Heli (incl. auto)

Bekijken

AKS Porto Heli (incl. auto)
Argolis
Porto Cheli
AKS Hinitsa Bay (incl. auto)

Bekijken

AKS Hinitsa Bay (incl. auto)
Argolis
Porto Cheli
Ktima Anastasia (incl. auto)

Bekijken

Ktima Anastasia (incl. auto)
Argolis
Nea Tiryntha
© De Griekse Gids 2000-2020