Tolo (Argolis)

TOLO. Tolo ligt op ongeveer 150 kilometer afstand van Athene en ongeveer 10 kilometer ten zuiden van Nafplion, in de provincie Argolis van het schiereiland Peloponnesos.

Tolo, een leuke vakantiebestemming

Het is een gezellige, toeristische plaats waar vooral Grieken op vakantie komen. Het heeft een erg mooi lang zandstrand en een ietwat onorthodox gebouwde dorpskern waar het vooral ’s avonds erg gezellig is. Sommigen hebben hier helaas gebouwen neergezet die meer verdiepingen hebben dan is toegestaan, anderen hebben weer tot vlak aan het water gebouwd waardoor het strand bij het dorp erg smal is geworden. Dat is jammer want op sommige plaatsen is het strand minder dan drie meter breed en de golven van de zee spatten soms op de muren van deze gebouwen. Gelukkig is het strand in oostelijke richting wel helemaal open en daar is het echt heerlijk om te zwemmen. Het water is erg schoon en helder en de zee is erg ondiep, ideaal voor gezinnen met kleine kinderen. Het strand heeft alle faciliteiten, men kan zich hier zeker goed vermaken.  Er is ook een mini waterpretpark in zee met glijbanen, springkussens en klimmuren waar kinderen het zeker leuk zullen vinden.

Uit eten in Tolo

In Tolo zijn er ook veel restaurants en bars. Bij sommige restaurants en bars kun je als het ware met je voeten in het water zitten. De prijs en de kwaliteit varieert; zo kun je bijvoorbeeld voor ontzettend weinig geld, heel lekker eten en bij de buurman voor heel veel geld, slecht eten. Dus wees op je hoede, en wanneer je in Tolo komt, kijk waar heel veel mensen gaan zitten en kies dit restaurant of bar. Een boulevard heeft Tolo niet en ’s avonds is het dan ook chaotisch, want de voetgangers kunnen niet wandelen en de auto’s kunnen niet doorrijden, hoewel zij dit wel proberen en dit levert soms gevaarlijke situaties op.

Foto's Tolo - Tolo in beeld

Tolo (Tolon) Argolis - Peloponessos Foto 5 - Foto van De Griekse Gids Twee vissersbootjes aan de haven van Tolo - Foto van alice41 Tolo (Tolon) Argolis - Peloponessos Foto 37 - Foto van De Griekse Gids Tolo (Tolon) Argolis - Peloponessos Foto 16 - Foto van De Griekse Gids Tolo (Tolon) Argolis - Peloponessos Foto 9 - Foto van De Griekse Gids Tolo (Tolon) Argolis - Peloponessos Foto 23 - Foto van De Griekse Gids Tolo (Tolon) Argolis - Peloponessos Foto 13 - Foto van De Griekse Gids Tolo (Tolon) Argolis - Peloponessos Foto 11 - Foto van De Griekse Gids Tolo (Tolon) Argolis - Peloponessos Foto 17 - Foto van De Griekse Gids Tolo (Tolon) Argolis - Peloponessos Foto 27 - Foto van De Griekse Gids Koude watermeloenen te koop in Tolo - Foto van alice41 Tolo (Tolon) Argolis - Peloponessos Foto 8 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Tolo»


Griekse Gids Reizen Tui Griekenland Griekse Gids Reizen Fly Drive Zuid Kreta Kreta vakantie Corfu vakantie Chalkidiki vakantie;

Bezienswaardigheden Tolo

Bezienswaardigheden nabij Tolo zijn o.a. :

Geschiedenis Tolo

Tolo was in de middeleeuwen een klein gehucht met weinig inwoners. Het kwam tot leven nadat vluchtelingen uit Kreta (vervolgd door de Turken en Egyptenaren) zich hier kwamen vestigen. Ze noemden hun nieuwe dorp Minoa, een naam afgeleid van de mythische koning van Kreta Minoa. Deze nieuwe inwoners kwamen o.a. uit de plaatsen Anogia en Sfakia uit Kreta. Deze naam werd echter niet behouden en het dorp kreeg de oorspronkelijke naam terug. Tegenwoordig hebben de meeste inwoners van Tolo een Kretenzische afkomst.

Lees ook ons weblog artikel: Een leuke vakantiebestemming: Tolo op de Peloponnesos


Gemiddelde temperaturen Argolis

Januari
10.2°C
Februari
105.0°C
Maart
12.2°C
April
15.2°C
Mei
19.8°C
Juni
24.1°C
Juli
26.6°C
Augustus
26.8°C
September
23.4°C
Oktober
19.0°C
November
14.7°C
December
11.6°C


Argolis: Waar ligt Tolo?

Waar ligt Argolis
De kaart / landkaart van Tolo


Argolis vakanties

Amalia Hotel (incl. auto)

Bekijken

Amalia Hotel (incl. auto)
Argolis
Nea Tiryntha
Frini Hotel (incl. auto)

Bekijken

Frini Hotel (incl. auto)
Argolis
Tolo
AKS Hinitsa Bay (incl. auto)

Bekijken

AKS Hinitsa Bay (incl. auto)
Argolis
Porto Cheli
Ktima Anastasia (incl. auto)

Bekijken

Ktima Anastasia (incl. auto)
Argolis
Nea Tiryntha
© De Griekse Gids 2000-2020