Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Chorto Pilion

Chorto Pilion - Regio Magnisia

Chorto. Richting de zuidpunt van Pilion bevindt zich het aan de kust gelegen, kleine, schilderachtige dorp Chorto, aan de Pagasitische Golf. Hier vind je nog de charme en rust van een authentiek Grieks vissersdorp. Het aantrekkelijke van Chorto is de ligging vlak langs de waterlijn met de kleine haven waar de vissersbootjes liggen te dobberen. Aan de pittoreske kade bevinden zich verschillende tavernes, waar je heerlijk kunt eten terwijl je de mooiste zonsondergang van heel Pilion kunt bewonderen. Het dorp Chorto heeft verschillende kleine rustige stranden. Gedurende de maanden augustus en september worden er verschillende culturele voorstellingen gegeven in het kleine openluchttheater van Chorto.

Chorto ligt 6 km van Argalasti. Het is een mooi groen dorp met prachtige stranden met kristalhelder water. De beschutte haven is ideaal voor wateractiviteiten zoals zeilen en windsurfen. Voorbij het hoofdstrand voor de huizen in Chorto zijn twee kleine baaien, de eerste baai heeft groenblauwe wateren en kiezelstenen en je moet alleen het kleine pad te volgen dat begint waar de huizen eindigen. De tweede baai is de baai Pagania, deze is bereikbaar via een smalle asfaltweg vanaf het begin van het dorp.

Chorto in Pilion
Chorto in Pilion

In het naburige dorp Milina - 3 km verderop - vind je meer tavernes, winkeltjes en gezellige barretjes. Verschillende wandelpaden in de omgeving geven je de gelegenheid om sportief te genieten van de natuur en de prachtige vergezichten over de baai met haar kleine omringende eilanden. Vanaf Chorto kun je zeer gemakkelijk de omgeving van Pilion verkennen. Zo bereik je in korte tijd de mooie zandstranden van Potistika en Melani aan de Egeïsche Zee in het oosten van Pilion. Maar ook het nabijgelegen Byzantijnse klooster in Paou, de wekelijkse markt in het bergdorp Argalasti en het pittoreske Agia Kyriaki zijn zeer zeker een bezoek waard.

Foto's Chorto Pilion

Chorto Pilion - Griekenland - De Griekse Gids 002 - Foto van De Griekse Gids Chorto Pilion - Griekenland - De Griekse Gids 008 - Foto van De Griekse Gids Chorto Pilion - Griekenland - De Griekse Gids 005 - Foto van De Griekse Gids Chorto Pilion - Griekenland - De Griekse Gids 004 - Foto van De Griekse Gids Chorto Pilion - Griekenland - De Griekse Gids 006 - Foto van De Griekse Gids Chorto Pilion - Griekenland - De Griekse Gids 001 - Foto van De Griekse Gids Chorto Pilion - Griekenland - De Griekse Gids 003 - Foto van De Griekse Gids Chorto Pilion - Griekenland - De Griekse Gids 007 - Foto van De Griekse Gids

meer foto's van Chorto Pilion»


Gemiddelde temperaturen Chorto Pilion Magnisia

Januari
5.2°C
Februari
6.8°C
Maart
9.4°C
April
13.8°C
Mei
19.7°C
Juni
25.0°C
Juli
27.2°C
Augustus
26.2°C
September
21.8°C
Oktober
16.2°C
November
10.8°C
December
6.6°C


Magnisia: Waar ligt Chorto Pilion?

Waar ligt Magnisia
De kaart / landkaart van Chorto Pilion© De Griekse Gids 2000-2024