Tyrnavos (Larissa)

Tyrnavos. Tyrnavos (Tirnavos) is een stadje in de prefectuur Larissa (regio Thessalië). Het is gebouwd aan de uitlopers van de berg Melouna, aan de oever van de rivier Titarisios. Tyrnavos is een agrarische gemeente waar onder andere de beroemde OUZO van Tyrnavos geproduceerd wordt.

Het stadje heeft een levensstandaard evenals en een hoge culturele en sociale standaard. Het carnaval van Tyrnavos is één van de meest populaire carnavalsfeesten van Griekenland.  Bezienswaardig in dit stadje, dat in de 12e eeuw werd gesticht en in de 18e eeuw bloeide, is de fontein van Tyrnavos (Vrysi Tyrnavou).

Tijdens het Ottomaanse bezetting was bisdom hier gevestigd. Later werd vestigde de pasja van Thessalië zich ook hier. In de 17e eeuw was er een school met grote Panhellenische reputatie.

Op de heuvel dichtbij is de Agia Anna kapel en een oorlogsmonument als eerbetoon aan de soldaten die in de strijd van Meluna en Deleria gedood werden op 11 april 1897.

Foto's Larissa - Larissa in beeld

Larissa stad - Larissa Thessalie foto 1 - Foto van De Griekse Gids Larissa stad - Larissa Thessalie foto 2 - Foto van De Griekse Gids Bergen Larissa Thessalie - Foto 1 - Foto van De Griekse Gids Larissa stad - Larissa Thessalie foto 3 - Foto van De Griekse Gids Larissa vlakte - Larissa Thessalie Griekenland - Foto van De Griekse Gids


meer foto's Larissa»


Kreta vakantie Griekse Gids Reizen Corfu vakantie Eliza was here Griekenland Chalkidiki vakantie Griekse Gids Reizen Fly Drive Zuid Kreta Tui Griekenland;

Gemiddelde temperaturen Larissa

Januari
5.2°C
Februari
6.8°C
Maart
9.4°C
April
13.8°C
Mei
19.7°C
Juni
25.0°C
Juli
27.2°C
Augustus
26.2°C
September
21.8°C
Oktober
16.2°C
November
10.8°C
December
6.6°C


Larissa: Waar ligt Tyrnavos?

Waar ligt Larissa
De kaart / landkaart van Tyrnavos


Tyrnavos

0 beoordelingen
-

Meer Thessalie
Nieuwsbrief Griekenland De interactieve kaart van Griekenland Griekenland tijdschrift

Larissa vakanties

Larissa Imperial (incl. auto)

Bekijken

Larissa Imperial (incl. auto)
Larissa
Larissa stad
© De Griekse Gids 2000-2020