Met Sunjets naar Griekenland
Griekse weken Sunweb


  Folegandros


Folegandros (Cycladen - Griekenland)

Folegandros. Folegandros is een klein rotseilandje tussen Milos en Sikinos. Steile bergen, enkele mooie zandstranden en leuke baaien zijn de kenmerken van dit eiland. Folegandros is wel een dor eiland, groen is er haast niet te bespeuren, maar dit eilandje heeft een typisch Cycladische stijl; witte huisjes en kerken en vooral heel vriendelijke mensen.

Hoofdstad is Chora (of Folegandros). Hier staat het kasteel van Folegandros met er rondom de typische, witte huisjes met de kleine ramen. Deze huisjes beschutten het kasteel. Opvallend mooi is hier de kerk van Panagia die op loopafstand, iets hoger in zuidelijke richting, op de hellingen van een heuvel ligt. Andere bezienswaardigheden zijn de grotten van Chrisospilia en het Ecologisch Volksmuseum van Ano Meriá. Als u in Ano Meria bent en u wilt wat eten, dan moet u eens naar het traditionele lokale gerecht vragen, met zelfgemaakte spaghetti en kip in tomatensaus. De haven van Folegandros is Karavostasis. Mooie stranden zijn er behalve bij Karavostasis ook bij Angali, Livadi in het zuiden en bij Agios Georgios in het noorden.

Chora Folegandros

Folegandros (of Chora) heeft haar middeleeuwse karakter door de jaren heen behouden. Er staan kleine huizen binnen en buiten de kasteelmuren. Ook heeft het vele kerken met mooie pleintjes.

Foto's Folegandros - Folegandros in beeld

Chora Folegandros - Eiland Folegandros - Cycladen - Foto 99 - Foto van De Griekse Gids Chora Folegandros - Eiland Folegandros - Cycladen - Foto 72 - Foto van De Griekse Gids Aghios Nikolaos beach bij Angali Folegandros -  Cycladen - Foto 174 - Foto van De Griekse Gids Chora Folegandros - Eiland Folegandros - Cycladen - Foto 94 - Foto van De Griekse Gids Chora Folegandros - Eiland Folegandros - Cycladen - Foto 42 - Foto van De Griekse Gids Chora Folegandros - Eiland Folegandros - Cycladen - Foto 35 - Foto van De Griekse Gids Ano Meria Folegandros - Eiland Folegandros - Cycladen - Foto 220 - Foto van De Griekse Gids Hotel Aegean Star Karavostasis Folegandros - Cycladen - Foto 297 - Foto van De Griekse Gids Chora Folegandros - Eiland Folegandros - Cycladen - Foto 68 - Foto van De Griekse Gids Mr Marinakis Ano Meria Folegandros - Cycladen - Foto 202 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Folegandros»


Filmpje over Folegandros - GriekseGids.TV

Vakantiefilm Folegandros - ©De Griekse Gids
 

De bezienswaardigheden en tips Folegandros:

  • Het kasteel (kastro) met rondom oude huizen in typisch Cycladische stijl.
  • De Panagia kerk in Chora, de mooiste van het eiland.
  • Chrissospilia, een grot met mooie formaties stalactieten.
  • Wandelen op Folegandros: Folegandros is een niet al te groot eiland, het heeft een lengte van 13 kilometer. In principe zou u het in een dag kunnen lopen. Karavostasis-Chora 45 min, Chora - Angali 35 min en Chora - Ano Meria 40 min zijn de geschatte wandeltijden.
  • Er zijn verschillende wandel- en  bergpaden op het eiland, voor sommige stukken moet u de hoofdweg gebruiken, die sowieso niet zo druk is, zelfs in de zomermaanden.
  • Ook hier viert men op 15 augustus Maria Hemelvaart, waarbij eerst de icoon door de straten gedragen wordt en daarna op een boot rond het eiland, verder is er dan veel muziek en dans.

 
Foto's Folegandros - Folegandros in beeld

Karavostasis Folegandros | Griekenland | De Griekse Gids - foto 10 - Foto van De Griekse Gids
Chora Folegandros - Eiland Folegandros - Cycladen - Foto 88 - Foto van De Griekse Gids
Chora Folegandros - Eiland Folegandros - Cycladen - Foto 87 - Foto van De Griekse Gids
Karavostasis Folegandros | Griekenland | De Griekse Gids - foto 32 - Foto van De Griekse Gids

méér foto's van Folegandros»


(Tekst ©De Griekse Gids)

Gemiddelde temperaturen Folegandros
Januari
12.2°C
Februari
12.2°C
Maart
13.4°C
April
16.1°C
Mei
19.5°C
Juni
23.5°C
Juli
25.2°C
Augustus
25.3°C
September
23.1°C
Oktober
19.8°C
November
16.4°C
December
13.5°C

Folegandros: Waar ligt Folegandros?

De kaart / landkaart van Folegandros