Corendon vakanties
Griekenland TUI 2018


  Schinoussa


Schinoussa (Cycladen)

Schinoussa. Schinoussa is een heel klein eilandje ten zuiden van Naxos, het ligt tussen de andere kleine eilanden, Iraklia en Koufonissia. De inwoners van Schinoussa zijn oorspronkelijk uit het eiland Amorgos afkomstig. De inwoners zijn vooral landbouwers, veehouders en vissers.

Op dit eilandje is het heel rustig, er zijn drie gehuchten waar mensen wonen; dat zijn, Panagia, Mersini en Mesaria. De haven van Schinoussa is Mersini, dat ongeveer anderhalve kilometer van de hoofdstad Panagia (Chora of Schinoussa) ligt. Panagia is een pittoresk dorpje met witte huisjes en smalle steegjes. In Panagia zijn traditionele Griekse cafés, taverna's en winkeltjes.

Schinoussa is een eiland met zeer lage heuvels. De hoogste top is 'Mylos', dat alleen maar 133 meter hoog is. Het is een eiland dat niet zo toeristisch is, hoewel er kamers en hotels beschikbaar zijn. Mensen die van wandelen houden kunnen hier gerust een paar nachtjes komen overnachten. Meerdere dagen verblijven gaat vervelen tenzij men naar de absolute rust zoekt wat ook wel eens lekker kan zijn.

De belangrijkste bezienswaardigheid van het eiland de kerk van Panagia tis Akathis. Verder is er op het eiland een volkenkundig museum en zijn de resten te zien van een middeleeus kasteel.

Hoewel Schinoussa en zeer klein eilandje is (9 km2), zijn er op het eiland opvallend veel mooie stranden, het zijn er ongeveer vijftien. Dat zijn de stranden Psili Ammos, Almyros, Fonta, Tsigouri, Lioliou, Portokali, Livadi, Alygaria, Bazeou, Pori, Gero Limnioans e.a.
De mooiste stranden liggen in het zuiden van het eland en dat zijn bijna allemaal zandstranden. Ook hier zijn er kleine hotels en zijn kamers te huur.

Naast de kust van Schinoussa bevinden zich een aantal nog kleinere eilandjes , dat zijn Fidou, Aspronisi en Agrilou.

Foto's Cycladen - Cycladen in beeld

Naxos stad - Cycladen Griekenland - nr 224 - Foto van De Griekse Gids Eiland Iraklia | Cycladen | De Griekse Gids | nr 8 - Foto van De Griekse Gids Manganari Ios - Eiland Ios - Cycladen Griekenland foto 377 - Foto van De Griekse Gids Koufonisi - Eilanden Koufonissia | Cycladen | De Griekse Gids | nr 230 - Foto van De Griekse Gids Aghios Nikolaos beach bij Angali Folegandros -  Cycladen - Foto 169 - Foto van De Griekse Gids Kapel Folegandros Cycladen - Foto van Peter DE RIJCKER Ergens langs de weg op Santorini | Cycladen Griekenland | Foto 9 - Foto van De Griekse Gids Potamia Naxos - Cycladen Griekenland - nr 10 - Foto van De Griekse Gids Monolithos Santorini | Cycladen Griekenland | Foto 62 - Foto van De Griekse Gids Aghiassos Naxos - Cycladen Griekenland - nr 23 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's Cycladen»


(Tekst ©De Griekse Gids)

Gemiddelde temperaturen Schinoussa
Januari
12.2°C
Februari
12.2°C
Maart
13.4°C
April
16.1°C
Mei
19.5°C
Juni
23.5°C
Juli
25.2°C
Augustus
25.3°C
September
23.1°C
Oktober
19.8°C
November
16.4°C
December
13.5°C

Schinoussa: Waar ligt Schinoussa?

Waar ligt Schinoussa
De kaart / landkaart van Schinoussa

Advertenties


Schinoussa

Alles over Griekenland


Griekenland 2018