Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Schinoussa

Eiland Schinoussa - Griekenland

Schinoussa vakantie. Schinoussa is een heel klein eilandje ten zuiden van Naxos, het ligt tussen de andere kleine eilanden Iraklia en Koufonissia. De inwoners van Schinoussa zijn oorspronkelijk van het eiland Amorgos afkomstig. De inwoners zijn vooral landbouwers, veehouders en vissers.

Op dit eilandje is het heel rustig, er zijn drie gehuchten waar mensen wonen: Panagia, Mersini en Mesaria. De haven van Schinoussa is Mersini, dat ongeveer anderhalve kilometer van de hoofdstad Panagia (Chora of Schinoussa) ligt. Panagia is een pittoresk dorpje met witte huisjes en smalle steegjes. In Panagia zijn traditionele Griekse cafés, taverna's en winkeltjes.

Schinoussa is een eiland met zeer lage heuvels. De hoogste top is 'Mylos', dat maar 133 meter hoog is. Het is een eiland dat niet zo toeristisch is, hoewel er kamers en hotels beschikbaar zijn. Mensen die van wandelen houden kunnen hier gerust een paar nachtjes komen overnachten. Meerdere dagen verblijven gaat vervelen tenzij men naar de absolute rust zoekt wat natuurlijk ook wel eens lekker kan zijn.

De belangrijkste bezienswaardigheid van het eiland is de kerk van Panagia tis Akathis. Verder is er op het eiland een volkenkundig museum en zijn de resten te zien van een middeleeuws kasteel.

Hoewel Schinoussa een zeer klein eilandje is (9 km²), zijn er op het eiland opvallend veel mooie stranden, het zijn er ongeveer vijftien. Dat zijn de stranden Psili Ammos, Almyros, Fonta, Tsigouri, Lioliou, Portokali, Livadi, Alygaria, Bazeou, Pori, Gero Limnioans e.a.
De mooiste stranden liggen in het zuiden van het eiland en dat zijn bijna allemaal zandstranden. Ook hier zijn kleine hotels en er zijn kamers te huur.

Naast de kust van Schinoussa bevinden zich een aantal nog kleinere eilandjes , dat zijn Fidou, Aspronisi en Agrilou.

Foto's Schinoussa - Schinoussa in beeld

Gemiddelde temperaturen Schinoussa

Januari
12.2°C
Februari
12.2°C
Maart
13.4°C
April
16.1°C
Mei
19.5°C
Juni
23.5°C
Juli
25.2°C
Augustus
25.3°C
September
23.1°C
Oktober
19.8°C
November
16.4°C
December
13.5°C


Waar ligt Schinoussa?


Waar ligt Schinoussa
De kaart / landkaart van Schinoussa

© De Griekse Gids 2000-2024