Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Koufonissia

Eiland Koufonissia - Griekenland

Koufonissia vakantie. Koufonissia (Koefonissia) zijn kleine eilandjes in de Cycladen, ze liggen ten zuid- zuidoosten van het eiland Naxos, ten westen van Amorgos en ten noorden van Ios. Deze eilandjes zijn zeker een bezoekje waard: de natuur, de stranden en de zee zijn er prachtig en de mensen zijn erg vriendelijk en gastvrij. De Koufonissia eilanden hebben maar een oppervlakte van 10 km² en met één enkel dorpje is het misschien niet spectaculair, maar voor een dagtrip vanuit één van de andere Cycladen eilanden is het een geweldige ervaring. Zo kom je op plekjes die nog puur en onbedorven zijn. Een korte wandeling kan je bij mooie zandstrandjes en kleine baaitjes brengen.

De Koufonisia zijn twee eilanden die 200 meter van elkaar liggen. De (Pano) boven Koufonissi en de (Kato) beneden Koufonissi. Ze behoren tot "de kleine Cycladen", waartoe ook o.a. Schinoussa, Iraklia en Donoussa behoren. Alle eilandjes zijn min of meer bewoond, behalve Keros.

Boottrip Naxos, Iraklia & Koufonissia

Eiland Pano Koufonissi
Pano Koufonissi is ongeveer 5.7 km² groot. Op dit eilandje wonen ongeveer 350 inwoners die zich vooral met de visserij en in de zomermaanden met het toerisme bezighouden. Ook zijn er landbouwers en veeboeren die dan vooral voor eigen verbruik hun werkzaamheden uitvoeren.

Hoofdstad van de eilandjes is ‘Koufonissi’. Het is een gezellig dorpje met een mooi strand (Ammos), gezellige tavernes, cafetaria’s en er is ook een pinautomaat. Een auto heb je op het eiland eigenlijk niet nodig, want een wandeling van de ene kan naar de andere kant van het eiland is minder dan 4 kilometer.

 De Cycladische stijl met witte huisjes is op het eiland duidelijk te zien. Mooie stranden zijn de stranden van Charokopos, Chontros Kavos, Pori en Platia Pounta, dat ook wel Italiana genoemd wordt.

Foto's Koufonissia - Koufonissia in beeld

Bezienswaardigheden Koufonissia

  • Het beste strand van Koufonissia is het strand Pori. Dit bevindt zich bij beneden Koufonissia, in een kleine cirkelvormige baai.
  • Het eilandje Glaronissi. Dagelijks zijn er boottrips naar Glaronissi, waar vooral nudisten hun uitvlucht zoeken.

Koufonisia strand
Koufonisia strand

Bereikbaarheid Koufonissia

  • Met de boot vanaf Piraeus
  • Met de boot vanaf Naxos, Amorgos en Paros

Artikel over Koufonissia

 


Links naar Koufonissia
 

 

Gemiddelde temperaturen Koufonissia

Januari
12.2°C
Februari
12.2°C
Maart
13.4°C
April
16.1°C
Mei
19.5°C
Juni
23.5°C
Juli
25.2°C
Augustus
25.3°C
September
23.1°C
Oktober
19.8°C
November
16.4°C
December
13.5°C


Waar ligt Koufonissia?


Waar ligt Koufonissia
De kaart / landkaart van Koufonissia

© De Griekse Gids 2000-2024