Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Donoussa

Eiland Donoussa - Griekenland

Donoussa vakantie. Donoussa (Donoessa) is een rustig Cycladen eiland. Op Donoussa, dat 12 km ten oosten van Naxos en 21 km ten noorden van Amorgos ligt, wonen 130 inwoners. Het eiland is ongeveer 14 km² groot.

Op het eiland zijn een aantal dorpen waaronder de hoofdplaats Stavros die ook wel Donoussa genoemd wordt. Stavros is een havendorp maar tevens een van de mooiste stranden van Donoussa. Dit is in feite het centrum van het eiland, hier bevinden zich ook de meeste winkels, tavernes, bars en accommodaties. Kleine dorpjes zijn Mersini, Mesaria en Kalotaritisa.

Donousa is een vrij droog eiland hoewel er ook waterbronnen zijn. De inwoners houden zich vooral met visserij, landbouw en toerisme bezig.

Donoussa Griekenland
Haven Donoussa

Op dit rotsachtige eiland zijn enkele mooie stranden. Behalve het strand van Stavros, zijn er de stranden van Kedros en van Kalotaritisa. Kedros ligt ongeveer 1 km van de haven, hier mag men vrij kamperen en is nudisme toegestaan. Hier dichtbij de kust en in de zee bevindt zich een gezonken Duits oorlogschip uit de 2e wereldoorlog genaamd 'Orion'. Ook zijn er twee mooie grotten die alleen via de zee bereikbaar zijn.

Traditionele feesten zijn er op 15 augustus (dag van heilige Maria), 14 september (Stavrou) en 17 september (dag van Agia Sofia). Wegen zijn er niet, dus verwacht hier niet een auto of een taxi te nemen. Je kunt wel wandelen of een ezel huren!

Foto's Donoussa - Donoussa in beeld

Gemiddelde temperaturen Donoussa

Januari
12.2°C
Februari
12.2°C
Maart
13.4°C
April
16.1°C
Mei
19.5°C
Juni
23.5°C
Juli
25.2°C
Augustus
25.3°C
September
23.1°C
Oktober
19.8°C
November
16.4°C
December
13.5°C


Waar ligt Donoussa?


Waar ligt Donoussa
De kaart / landkaart van Donoussa

© De Griekse Gids 2000-2024