Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Sikinos

Eiland Sikinos - Griekenland

Sikinos vakantie. Sikinos is een Grieks Cycladen eiland dat tussen het eiland Ios en het eiland Folegandros ligt. Sikinos is zeer geschikt voor een rustige vakantie en om te zwemmen in schone wateren. Het eilandje heeft een landoppervlakte van 40 km², een kustlijn van 41 km en een bevolking van 280 inwoners. Dit eiland is nogal droog, met mooie bouwterrassen en bewoond sinds de Cycladische periode.

Vanaf de kleine havenplaats Alopronia loopt de enige weg op het eiland naar de hoofdstad Sikinos, waar rondom een plein witte huizen en vijf kerkjes staan. Smalle ezelpaadjes leiden naar het klooster Zoodochos Pigi en naar een oud fort. Een leuk doel voor een wandeling is tevens het monument Episkopi in het zuidwesten waar ooit een tempel voor Apollo heeft gestaan.

Chora (of Kastro) is het centrum van het eiland. Hier zijn mooie herenhuizen te zien, maar ook de Pantanassa kerk met een prachtige templon en mooie iconen. De kerk is gesticht in 1787. Er zijn ook mooie windmolens te zien. Evenementen die hier plaatsvinden zijn: Maria Hemelvaart op 15 augustus en Maria als “Bron van het Leven” enkele dagen na het Orthodox Pasen. Bij deze viering wordt de icoon met de afbeelding van “Bron van het leven” tijdens een processie rondgedragen, in de namiddag is er een kerkdienst en de dag wordt besloten met een feest met dans, eten en muziek.

Drie keer per week gaat een boot van Sikinos via los, Naxos, Paros en Syros naar Piraeus. Eveneens drie keer per week vaart een boot via Folegandros naar het eiland Santorini.

Foto's Sikinos - Sikinos in beeld


Links naar Sikinos
 

 

Gemiddelde temperaturen Sikinos

Januari
12.2°C
Februari
12.2°C
Maart
13.4°C
April
16.1°C
Mei
19.5°C
Juni
23.5°C
Juli
25.2°C
Augustus
25.3°C
September
23.1°C
Oktober
19.8°C
November
16.4°C
December
13.5°C


Waar ligt Sikinos?


Waar ligt Sikinos
De kaart / landkaart van Sikinos

© De Griekse Gids 2000-2024