Evritania (Centraal Griekenland)

Evritania. De prefectuur Evritania in Centraal Griekenland wordt beschouwd als een ideale bestemming voor een vakantie in alle seizoenen; het bergachtige gebied is van een adembenemende, natuurlijke schoonheid. District Evritania is een echt natuurwonder en heeft heel mooie landschappen: bergen met bossen, diepe valleien, rivieren, watervallen, kloven; alles is schitterend. Het is het dichtst beboste en waterrijkste gebied van Griekenland. Het wordt vaak "Zwitserland" van Griekenland genoemd.

Karpenissi is de hoofdstad van de prefectuur en ligt aan de voet van de berg Timfristos op een hoogte van 960 m. De heldere atmosfeer, het droge, gezonde klimaat, de platanen, kastanjebomen en dennenbomen maken Karpenissi een ideale plaats voor een zomer- en wintervakantie.

Foto's Centraal Griekenland - Centraal Griekenland in beeld

Amfilochia - Departement Etoloakarnania -  Foto 11 - Foto van De Griekse Gids Aghios Dimitrios Evia | Griekenland | foto 52 - Foto van De Griekse Gids Karystos Evia | Griekenland | Foto 7 - Foto van De Griekse Gids Mytikas - Departement Etoloakarnania -  Foto 27 - Foto van De Griekse Gids Marmari Evia | Griekenland | Foto 30 - Foto van De Griekse Gids Arachova Viotia Centraal Griekenland - Foto 17 - Foto van De Griekse Gids Delphi Fokida - Centraal Griekenland foto 10 - Foto van De Griekse Gids Astakos - Departement Etoloakarnania -  Foto 30 - Foto van De Griekse Gids Sounio | Kaap Sounion bij Athene | Attica - Atheense Riviera foto 17 - Foto van De Griekse Gids Giannitsi Evia | Griekenland | Foto 22 - Foto van De Griekse Gids Marmari Evia | Griekenland | Foto 113 - Foto van De Griekse Gids Delphi (Delfi) | Griekenland | De Griekse Gids foto 17 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's Centraal Griekenland»


Kreta vakantie Griekse Gids Reizen Corfu vakantie Eliza was here Griekenland Chalkidiki vakantie Griekse Gids Reizen Fly Drive Zuid Kreta Tui Griekenland;

Evritania informatie en tips

Algemene informatie over Karpenissi, de hoofdstad van Evritania

Karpenissi is de hoofdstad van de prefectuur Evritania en ligt aan de voet van de berg Timfristos, op een hoogte van 960 m. Karpenissi heeft zijn naam waarschijnlijk te danken aan de esdoornbomen die die in de omgeving veel voorkomen. (Karpen=esdoorn, Karpenis= land van de esdoorns) De schone atmosfeer, het droge gezonde klimaat, de platanen, de kastanje- en dennenbossen maken van Karpenissi een ideaal zomer en winter vakantieoord. Onder de meest karakteristieke kenmerken van de stad zijn de workshops die handgemaakte koperen bellen voor dieren produceren. Het rinkelen van de bellen die getest worden bezorgen u een pittoresk welkom. Als u gaat eten in een taverna in Karpenissi, probeert u dan de lokale geroosterde fetakaas en de worstjes en voordat u vertrekt koopt u wat geitenboter, en kaas, kastanjes en walnoten. De kerk van Agia Triada, de Gorgianades en de opgravingen van Kefalovrisso zijn enkele plaatsen die u zou moeten bezichtigen.
 

Overige bezienswaardigheden in Evritania

  • De bergen Timfristos (2315 m), Kaliakoudas (2101 m), Chelidonas (1975 m). De rivieren Krikelopotamos, Trikeriotis, Tavropos en het meer van Kremasti. De streek is ideaal voor wandelaars en bergbeklimmers, men kan hier tevens skieen, kayakken en raften.
  • Het dorpje Tripotamo aan de oostelijke oever van het meer Kremasti. Bezoek hier het historische klooster van de Heilige Moeder Faneromeni. Dit dopje heette vroeger Tatarna, zo heet ook de brug die de districten Evritania- Etoloakarnania verbindt. Deze brug is een van de langste bruggen in de Balkan.

 
Gemiddelde temperaturen Evritania

Januari
10.3°C
Februari
10.6°C
Maart
12.3°C
April
15.9°C
Mei
20.7°C
Juni
25.2°C
Juli
28.0°C
Augustus
27.8°C
September
24.2°C
Oktober
19.5°C
November
15.4°C
December
12.0°C


Evritania: Waar ligt Evritania?

Waar ligt Evritania
De kaart / landkaart van Evritania


Evritania

Evritania

0 beoordelingen
-

Nieuwsbrief Griekenland De interactieve kaart van Griekenland Griekenland tijdschrift

Griekenland vakanties

Oniropetra (incl. auto)

Bekijken

Oniropetra (incl. auto)
Evritania
Amplas
Anerada Inn (incl. auto)

Bekijken

Anerada Inn (incl. auto)
Evritania
Karpenisi
Forest Suites (incl. auto)

Bekijken

Forest Suites (incl. auto)
Evritania
Megalo Chorio
© De Griekse Gids 2000-2020