Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Viotia

Regio Viotia - Griekenland

Departement Viotia vakantie. Viotia bevindt zich tussen de golf van Evia en de Korinthische golf. Het is een bergachtig gebied met heel veel traditionele dorpen, veel groene bossen en mooie stranden. Hoofdstad van Viotia is Levadia (Livadia). Levadia ligt op 135 km van Athene en is de hoofdstad van de prefectuur Viotia. De stad is gebouwd tussen twee heuvels aan de kant van een kloof waar de bronnen van Erkina door stromen. Op de top van een van de heuvels, Profitis Ilias, staat een goed bewaard 14e eeuws kasteel. In de oudheid stond Levadia bekend als Mideia en was het de plaats van het beroemde orakel van Zeus Trofonios.

Levadia is erg vruchtbaar dankzij het overvloedige water in de regio en de twee bronnen die in de mythologie "Lethe" (vergeetachtigheid) en "Mnemosyne"  (herinnering) werden genoemd. Het Paasfeest wordt hier zeer kleurrijk gevierd,de hele stad verandert in een soort open-lucht barbeque en overal wordt lam aan het spit gegeten. Muziek en volksdans en feesten die de hele nacht duren, maken het traditionele Paasfeest in Levadia compleet.
 

Foto's Viotia - Viotia in beeld

Viotia informatie

Arachova

Arachova is een bergstadje dat ligt op een hoogte van 940 meter, de huizen zijn gebouwd op de hellingen van de berg Parnassos. Dit is een goede plaats om handgeweven kleedjes en kleurrijke schoudertassen te kopen en je zou de locale specialiteiten niet moeten missen in een van de talrijke taverna's in deze stad. Arachova ligt 35 km ten westen van Leviada en is gewoonlijk een tussenstop voor mensen die naar Delphi of naar het Parnassos ski-centrum gaan. De meeste skiërs verblijven 's nachts in Arachova.

Orchomenos

Orchomenos, een van de oudste en rijkste steden van het antieke Griekenland is een laag gelegen, waterrijke stad. Het heeft een Byzantijnse kerk en een Myceense graftombe. De oude Akropolis heeft ruines van tempels, een theater en andere gebouwen. Verlaat Orchomenos niet zonder de overheerlijke forel te proeven, die bekend staat in heel Griekenland, of de even beroemde geurige meloenen.

Thiva (Thebes)

Thebes (Thiva) (87 km van Athene) gebouwd in een vruchtbare laag gelegen gebied is archeologisch gezien erg interessant. Volgens de overlevering is Thebes gesticht door koning Kadmos. Thebes was ook de geboorteplek van Hercules. Je kunt o.a. een bezoek brengen aan het archeologisch museum, de Myceense graftombes en de ruïnes van tempels. Thiva is gebouwd boven op de Oude en Mykeense Akropolis Kadmeia. De muren rond deze Akropolis worden op een aantal plaatsen goed bewaard. Het lijkt erop dat het gebouw, Kadmeion genaamd, op de zelfde wijze als de Minoïsche gebouwen was gebouwd.Toen de stad groter werd, is deze verdeeld in twee delen. Het deel dat aan de zijde van het platte land lag werd Thiva genoemd, het deel van de Akropolis bleef Kadmeia heten. In het gebied van oud Thiva bevinden zich heel wat archeologische bezienswaardigheden. De heuvels rond Thiva werden als begraafplaatsen gebruikt. Thiva heeft een heel rijke geschiedenis met behalve Oud Griekse invloeden, Byzantijnse en Romeinse invloeden. Thiva is vandaag de dag een zeer moderne stad.

Bezienswaardigheden in Viotia

  • Het dorpje Cheronia met zeer belangrijke archeologische opgravingen.
  • Het plaatsje Platees waar de Grieken in de oudheid een belangrijke overwinning hebben behaald tegen de Perzen.
  • Het plaatsje Distomo en het strand van Antikira en Aspra Spitia aan de Korintische golf.
  • Het strand van Saranti.

Levadia

Levadia ligt op 135 km van Athene en is de hoofdstad van de prefectuur Viotia. De stad is gebouwd tussen twee heuvels aan de kant van een kloof waar de bronnen van Erkina doorheen stromen. Op de top van een van de heuvels, Profitis Ilias, staat een goed bewaard 14e eeuws kasteel. In de oudheid stond Levadia bekend als Mideia en was het de plaats van het beroemde orakel van Zeus Trofonios. Levadia is erg vruchtbaar dankzij het overvloedige water in de regio en de twee bronnen die in de mythologie "Lethe" (vergeetachtigheid) en "Mnemosyne" (herinnering) werden genoemd. Het Paasfeest wordt hier zeer kleurrijk gevierd, de hele stad verandert in een soort open-lucht barbeque en overal wordt lam aan het spit gegeten. Muziek en volksdans en feesten die de hele nacht duren, maken het traditionele Paasfeest in Levadia compleet.

 

Gemiddelde temperaturen Viotia

Januari
10.3°C
Februari
10.6°C
Maart
12.3°C
April
15.9°C
Mei
20.7°C
Juni
25.2°C
Juli
28.0°C
Augustus
27.8°C
September
24.2°C
Oktober
19.5°C
November
15.4°C
December
12.0°C


Waar ligt Viotia?


Waar ligt Viotia
De kaart / landkaart van Viotia

Bestemmingen Viotia
Viotia
0 reviews
-
Meer Centraal Griekenland bestemmingen
Nieuwsbrief Griekenland De interactieve kaart van Griekenland Griekenland tijdschrift magazine
© De Griekse Gids 2000-2024