Fokida (Centraal Griekenland)

Fokida. Het departement Fokida (Fokis) ligt centraal in Centraal Griekenland, ten noorden van de Korintische golf. Het is een groen bergachtig gebied met aan de Korintistische golf een aantal kleine stranden. Hoofdstad van Fokida is de stad Amfissa (7000 inwoners). Deze stad die tussen bergen Giona en Parnassos is gebouwd, heette in de Middeleeuwen Salona. Volgens de schrijver Pafsanias was deze stad in het jaar een grote levendige stad met maar liefst 70000 inwoners.

Fokida heeft goede toeristische infrastructuur en biedt een prettig verblijf aan in alle seizoenen van het jaar. De bezoeker kan hier oa het Oude Stadium van Delphi bewonderen, waar iedere vier jaar de “Pythia” plaatsvonden. Andere bezienswaardigheden zijn de Tempel van Apollo, het theater, de Kastalia Bron en het heiligdom van Athina.

In de nieuwe stad van Delphi kan men het Europese Culturele Centrum Delphi bewonderen, maar ook het huis van Aggelos en Eva Sikelianos dat vandaag de dag is omgebouwd tot het Museum van Delphische feesten.

Foto's Fokida - Fokida in beeld

Galaxidi Fokida - Centraal Griekenland foto 16 - Foto van De Griekse Gids Delphi (Delfi) | Griekenland | De Griekse Gids foto 64 - Foto van De Griekse Gids Delphi Fokida - Centraal Griekenland foto 14 - Foto van De Griekse Gids Delphi (Delfi) | Griekenland | De Griekse Gids foto 40 - Foto van De Griekse Gids Galaxidi Fokida - Centraal Griekenland foto 17 - Foto van De Griekse Gids Delphi (Delfi) | Griekenland | De Griekse Gids foto 105 - Foto van De Griekse Gids Delphi (Delfi) | Griekenland | De Griekse Gids foto 25 - Foto van De Griekse Gids Delphi (Delfi) | Griekenland | De Griekse Gids foto 41 - Foto van De Griekse Gids Delphi (Delfi) | Griekenland | De Griekse Gids foto 72 - Foto van De Griekse Gids Galaxidi Fokida - Centraal Griekenland foto 5 - Foto van De Griekse Gids Galaxidi Fokida - Centraal Griekenland foto 18 - Foto van De Griekse Gids Delphi (Delfi) | Griekenland | De Griekse Gids foto 70 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Fokida»


Kreta vakantie Griekse Gids Reizen Corfu vakantie Eliza was here Griekenland Chalkidiki vakantie Griekse Gids Reizen Fly Drive Zuid Kreta Tui Griekenland;

Fokida (Fokis) informatie

Vanaf Delphi kan de bezoeker gemakkelijk het klooster van Profitis Ilias  bezoeken via de hoofdweg die naar Chrisso leidt. De bezoeker zal hier onder de indruk zijn van de prachtige omgeving. Ook de stad Amfissa is de moeite waard, hier bevindt zich de Metropolitaanse Tempel van Evangelistria, het kasteel van Salonon, de Akropolis van Amfissa, de Tempel van de verlosser en veel andere bezienswaardigheden. Richting het zuiden bevindt zich de mooie badplaats Itea(9000 inwoners) met haar mooie strand. Itea was in het verleden ook de badplaats van de inwoners van Amfissa en Delphi. Niet ver van Itea bevindt zich Kirra, hier zijn archeologische opgravingen uit 3000 v.Chr. gedaan en iets hoger bevindt zich het plaatsje Desfina waar zich het klooster van Agios Ioannis bevindt. Onderweg naar Nafpaktos bevindt zich het historisch stadje Galaxidi met belangrijke bezienswaardigheden zoals de Kerk van Agios Nikolaos, het zeevaartmuseum, het etnologische museum, het volkenkundige museum, de kerk van Agia Paraskevi, een Byzantijns klooster uit het jaar 1250 ea.Overige bezienswaardigheden in Fokida

  • In Efpalio: het klooster van de Heilige Moeder Varnakova, het historische klooster van Agios Ioannis Thermon, de kloosters van Trikorfo, het volkenkundig museum en de brug Kefalogiofiro.
  • Gemeente Vardousia: Het historische klooster van Agios Ioannis de Doper, waar de Griekse held Athanasios Diakos een tijd heeft doorgebracht, en het volkenkundig museum.
  • Gemeente Gravia: In deze gemeente bevindt zich het plaatsje Gravia met haar historische herberg (Chani tis Gravias). Men kan hier het borstbeeld van de Griekse held Odysseas Androutsos bezichtigen.
  • Gemeente Lidorikio: In Kallio bevinden zich de oude en Byzantijnse vestingen van het oude Kallipoli. Belangrijke vondsten worden in het Archeologische museum van Lidoriki bewaard. Ten noordoosten van het dorp Koniakos zijn de resten te zien van een andere oude vesting en in Malandrino de vestingen van de oude stad van de Fiskeen dat een Godsdienstig centrum was van de Locren.
  • Gemeente Parnassos: Het Skigebied van Parnassos, de toeristische dorpen Souvala, Eptalofos en Elatos en het Nationale Park van Parnassos.

Gemiddelde temperaturen Fokida

Januari
10.3°C
Februari
10.6°C
Maart
12.3°C
April
15.9°C
Mei
20.7°C
Juni
25.2°C
Juli
28.0°C
Augustus
27.8°C
September
24.2°C
Oktober
19.5°C
November
15.4°C
December
12.0°C


Fokida: Waar ligt Fokida?

Waar ligt Fokida
De kaart / landkaart van Fokida


Griekenland vakanties

Porto Lourbas (incl. auto)

Bekijken

Porto Lourbas (incl. auto)
Fokida
Galaxidi
Fly & Drive Klassiek Griekenland

Bekijken

Fly & Drive Klassiek Griekenland
Fokida
Delphi
Amalia Hotel (incl. auto)

Bekijken

Amalia Hotel (incl. auto)
Fokida
Delphi
© De Griekse Gids 2000-2020