Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 

Eiland Fourni - Griekenland

Fourni vakantie. (Fournoi) Fourni ligt tussen Ikaria en Samos en wordt omringd door een prachtige kustlijn. Een gezellige haven, een flink aantal mooie stranden, enkele accommodaties en een paar fantastische taverna's: dat is wat je kunt verwachten van Fourni.

Fourni is een archipel van 21 kleine eilandjes, waarvan er maar een paar bewoond zijn. Ook Thimena is bewoond. Je kunt met kleine bootjes naar de verschillende eilandjes varen. 's Morgens lopen de schippers door de haven en roepen ze om waar ze heen gaan. Geen vaste tijden, wanneer er genoeg passagiers zijn, dan gaan ze. Als het te hard waait gaan ze niet. Er rijden inmiddels wel wat auto's, er is ook een taxi. Er is op het eiland en klein vissersdorp waar ongeveer 1200 inwoners (meest vissers) wonen. Fourni is de ideale vakantiebestemming voor mensen die van rust en natuur houden.

Elk dorp op Fournoi heeft zijn eigen karakter. In Chora, met witte moerbeibomen en koffiehuizen op het plein, staan de huizen trapsgewijs boven de haven en er zijn witgekalkte steegjes. In Kambi, met de drie windmolens, staan nieuwere gebouwen. Er is een strand met fijn zand. Chrysomilia ligt 14 kilometer van Chora en is een paradijsje van rust met vele stranden. Prachtige stranden om te gaan zwemmen zijn die van Psili Ammos, Vlychada en Vitsilia. Een tochtje naar het kleine Thymaina en het betoverende Keramidou is een aanrader.

Lees hier meer over Fournoi

Foto's Fourni - Fourni in beeld

Gemiddelde temperaturen Fourni

Januari
10.3°C
Februari
10.0°C
Maart
12.1°C
April
15.9°C
Mei
20.6°C
Juni
25.5°C
Juli
28.4°C
Augustus
27.9°C
September
24.3°C
Oktober
19.4°C
November
14.5°C
December
11.9°C


Waar ligt Fourni?


Waar ligt Fourni
De kaart / landkaart van Fourni

Bestemmingen Fourni
Fourni
2 reviews
7.0
Meer Egeische eilanden bestemmingen
Nieuwsbrief Griekenland De interactieve kaart van Griekenland Griekenland tijdschrift magazine
© De Griekse Gids 2000-2024