Lesbos (Egeische eilanden)

Lesbos is een populair vakantie-eiland met zeer veel charme. Het is een zeer geliefd eiland bij zowel Grieken als bij niet-Grieken. Het is, met een oppervlakte van 1630 km2, het op twee na grootste eiland van Griekenland, na Kreta en Evia. Lesbos ligt ter hoogte van de Sporaden en ten noorden van het eiland Chios. Het ligt op ongeveer driehonderd kilometer van Piraeus (de havenstad bij Athene) en bevindt zich zeer dicht bij de Turkse kust. De twee grote baaien geven het eiland zijn uitzonderlijke vorm. De lengte van het eiland is 70 kilometer, de breedte 45 kilometer en het heeft een omtrek van 320 kilometer.

Er is genoeg te zien tijdens een vakantie op Lesbos

Wie van variatie houdt, is op Lesbos op de juiste plek. Lesbos heeft, zelfs voor de meest veeleisende toerist, veel te bieden:

  • Een rijke geschiedenis
  • Traditionele huizen en gebouwen
  • Schilderachtige dorpen
  • Interessante monumenten
  • Prachtige kerken en kloosters
  • Waardevolle musea en andere bezienswaardigheden

De hoofdstad van Lesbos is Mytilini, een traditionele stad waar eeuwenoude gebruiken en gewoontes goed bewaard zijn gebleven.

Kom tot rust in de schitterende natuur

De natuur en het landschap zijn op Lesbos werkelijk schitterend en erg afwisselend: groene landschappen, onvruchtbare berglandschappen, dennenbossen, eikenbossen, bergen en heuvels met hier en daar groene vlaktes en groene valleien, waanzinnige baaien, wouden met platanen, uitgestrekte olijfboomgaarden, warmwaterbronnen, beschermde natuurgebieden en biotopen. Wie op vakantie gaat naar Lesbos kan dus genoeg plekken vinden om even te ontsnappen aan de drukte en helemaal tot rust te komen.

Boek nu je vakantie naar Lesbos

Wil je het populaire vakantie-eiland weleens met eigen ogen zien? Boek dan nu je vakantie naar Lesbos via Griekse Gids Reizen. Of wil je liever een ander Grieks eiland bezoeken, zoals Lefkas? Wij helpen je graag met het samenstellen van een heerlijke reis. Kom langs op ons reisbureau in Wijk bij Duurstede voor persoonlijk advies. Voor vragen mag je ons ook bellen op mailen. Stuur je e-mail naar reizen@grieksegids.nl of bel naar (0031) 0343-594447 of (0031) 06-51914690.

Foto's Lesbos - Lesbos in beeld

Versteende woud bij Sigri | Lesbos Griekenland | Foto 17 - Foto van De Griekse Gids Anaxos Lesbos | Griekenland | De Griekse Gids 20 - Foto van De Griekse Gids Klooster Agios Ioannis Theofilou | Lesbos | Foto 5 - Foto van De Griekse Gids Kasteel Mytilini foto 1 - Foto van De Griekse Gids Tsonia | Lesbos | De Griekse Gids 4 - Foto van De Griekse Gids Bij Pyrra en Achladeri | Lesbos Griekenland | De Griekse Gids 1 - Foto van De Griekse Gids Versteende woud bij Sigri foto10 - Foto van De Griekse Gids De groenten- en fruitwinkel van Skala Eressos - Foto van De Griekse Gids Vissersbootjes Sigri - Foto van De Griekse Gids Molyvos Lesbos | Griekenland | De Griekse Gids 16 - Foto van De Griekse Gids Thermi Lesbos | Griekenland | De Griekse Gids 17 - Foto van De Griekse Gids Eressos en Skala Eressos | Lesbos Griekenland | Foto 5 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Lesbos»


Griekse Gids Reizen Eliza was here Griekenland Tui Griekenland;

Filmpje over Lesbos - GriekseGids.TV

 

Vakantiefilm Lesbos - ©De Griekse Gids
 

Wat is er te doen op Lesbos?

De grootste attractie van Lesbos bevindt zich echter bij Sigri; een fossiel woud dat vijftien miljoen jaar geleden versteende als gevolg van een vulkaan-uitbarsting. Ook wandelaars treffen het op Lesbos goed, want er zijn verschillende wandelwegen uitgestippeld over het hele eiland. Lesbos is rijk aan prachtige kiezel- en zandstranden, sommige zijn rustig, andere weer druk. Ook de watersporters zullen het hier goed hebben, want alles is hier mogelijk, van zeilen tot paragliden, van surfen tot snorkelen. Lesbos heeft veel gezellige plaatsen en dorpjes met overal die herkenbare, typisch Griekse taverna’s en cafeetjes. Ook het nachtleven en het uitgaansleven is in sommige plaatsen bruisend. Wat betreft het verblijf, biedt Lesbos een ruime keuze aan duurdere sterrenhotels tot goedkopere kamers.
 

Bereikbaarheid Lesbos

Het vliegveld van Lesbos bevindt zich ten zuiden van Mytilini. Vanaf de haven van Mytilini zijn er dagelijks verbindingen met andere Griekse eilanden (o.a. Chios, Samos, Limnos) en ook met het Griekse vasteland. (o.a. met Athene en Thessaloníki)
 Bezienswaardigheden, tips en overige informatie Lesbos


 

Agiassos

Agiassos LesbosAgiassos. Ligt aan de de voet van de berg Olympos op Lesbos. Het is vooral bekend vanwege de Mariakerk en de bewoners hebben door de eeuwen heen laten zien dat ze de Grieks-orthodoxe en traditionele waarden van de plaats willen behouden. Agiassos bestaat uit vele geplaveide straatjes, traditionele keramieke dakbedekking, stenen huizen met kleine balkonnetjes en gekleurde deuren en ramen....Meer over Agiassos »

 

Molyvos

Molyvos LesbosMolyvos is een schilderachtig dorpje met een kleurrijke vissershaven en pittoreske smalle straatjes. De aanblik van de huisjes tegen de berg, met bovenaan de burcht is prachtig. Het is een authentiek, echt Grieks plaatsje. Het is wel toeristisch, maar het heeft zijn traditionele stijl bewaard.  Er zijn veel goede restaurants en taverna's, sommigen hebben een adembenemend uitzicht naar de baai van Molyvos. Meer over Molyvos »
 

Mytilini

Mytilini LesbosMytilini is de hoofdstad van het Griekse eiland Lesbos, maar tevens één van de oudste steden van Griekenland, met een geschiedenis die reeds in het jaar 3.000 voor Christus begon. De stad wordt gesierd door een Byzantijnse burcht. De burcht is ook een levendige plek in de stad, omdat hier tijdens de zomermaanden interessante culturele evenementen plaatsvinden, deze burcht bevindt zich ten noorden van de haven. Meer over Mytilini »

 

Sigri

Sigri LesbosOp de meest westelijke punt van het eiland ligt het pittoreske vissersdorp Sigri, met zijn kleine kasteel. Sigri ligt 98 kilometer ten westen van Mytilini, met de auto heb je ruim twee uur nodig om hier te komen. In Sigri zijn wat leuke restaurantjes en een aantal mooie stranden. Hier bevindt zich ook het Museum van het Versteende woud, dat zich uitstrekt in de streek tussen Sigri, Eressos en Antissa. Meer over Sigri »

 

Anaxos

Anaxos LesbosHet toeristenplaatsje Anaxos ligt aan de noordkust van Lesbos, op ongeveer 58 kilometer afstand van de hoofdstad Mytilini en op drie kilometer afstand van het plaatsje Petra. Anaxos heeft een fijn zandstrand waar strandbedjes en parasols te huur zijn. Het is een klein en rustig plaatsje, met heel wat taverna’s, souvenirwinkeltjes en bars. Meer over Anaxos »

 

Petra

Petra LesbosPetra is een toeristisch dorpje, dat aan de noordkust van het eiland Lesbos ligt, tussen Anaxos en Molyvos. Het heeft zijn naam te danken aan de vulkanische rots die zich midden in het dorp bevindt. (Petra betekent "steen") Bovenop deze steile rots staat een kerkje, de kerk van Panagia Glykofilloussa. De klim naar deze kerk is de moeite waard, want van daarboven, heb je een uitstekend uitzicht over de gehele omgeving. Meer over Petra »


Sikaminia

Skala Sikaminia LesbosSkala Sikaminia ligt aan de kust, ongeveer drie kilometer van Sikaminia.  Skala Sykaminia is een erg leuk plaatsje met een besloten haventje met kleurrijke vissersbootjes en een kerkje op een rots in de zee; het kerkje van Heilige Maria “Panagia Gorgona”. De sfeer in dit plaatsje is erg goed, het is er gezellig en pittoresk, echt een bezoek waard. Bij het kleurrijke haventje zijn veel terrasjes, die uitnodigen tot een lange zit in het zonnetje...Meer over Sikaminia »


Eftalou

Eftalou LesbosEftalou ligt op ongeveer drie kilometer afstand van Molyvos, in het noorden van het eiland. Er is hier een groot kiezel-zandstrand dat goed georganiseerd is en druk bezocht wordt in de zomer. Eftalou heeft zich vooral in de laatste jaren toeristisch ontwikkeld met de komst van diverse grote en kleinere hotels en appartementen. Daarnaast zijn er tal van restaurants, bars en taverna's. In Eftalou zijn geneeskrachtige warmwaterbronnen, met een badhuis met thermale baden. Meer over Eftalou »


Plomari

Plomari LesbosPlomari. Plomari ligt in het zuiden van Lesbos, 48 kilometer ten westen van Mytilini. Het is een stad met een eigen geschiedenis. Plomari staat wereldwijd bekend om zijn goede Ouzo. Aan het begin van Plomari bevinden zich kleine scheepswerfjes welke in het verleden werden gerekend tot de beste ankerplaatsen van de Egeïsche zee. Ook zijn hier oude olijfpersen en leerlooierijen, kenmerken van de industriele bloei van deze omgeving in het verleden. Meer over Plomari »


Skala Kallonis

Skala Kallonis LesbosSkala Kallonis of Skala Kalloni op Lesbos ligt prachtig aan het noordwesten van de baai van Kalloni, 63 kilometer van Mytilini. Het is een rustig en authentiek Grieks vissersdorpje, klein maar gezellig en met een vriendelijke bevolking. Aan het prachtige zandstrand bevinden zich een aantal goede (vis) taverna’s maar ook leuke cafetaria's met terassen. Meer over Skala Kallonis »

 

 

Gemiddelde temperaturen Lesbos

Januari
10.3°C
Februari
10.0°C
Maart
12.1°C
April
15.9°C
Mei
20.6°C
Juni
25.5°C
Juli
28.4°C
Augustus
27.9°C
September
24.3°C
Oktober
19.4°C
November
14.5°C
December
11.9°C


Lesbos: Waar ligt Lesbos?

Waar ligt Lesbos
De kaart / landkaart van Lesbos


Griekenland vakanties

Molivos Hills

Bekijken

Molivos Hills
Lesbos
Molyvos
Wandelen op Lesbos

Bekijken

Wandelen op Lesbos
Lesbos
Sigri
Villas Anasa

Bekijken

Villas Anasa
Lesbos
Molyvos
Appartementen Sea Sun

Bekijken

Appartementen Sea Sun
Lesbos
Plomari
© De Griekse Gids 2000-2019