Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 

Eiland Samothraki - Griekenland

Samothraki vakantie. Samothraki ligt in het noord-oostelijke deel van de Egeïsche zee. Het is 178 km² groot, de kustlengte is 58 kilometer. Het eiland Samothraki heeft een prachtige natuur maar heeft ook een zeer rijke culturele achtergrond. De natuur is een combinatie van bergen, groen, meren en watervallen, maar ook met prachtige stranden. Samothraki is in de geschiedenis bekend geworden door het Nike-beeld, maar er zijn nog veel meer archeologische opgravingen uit de oudheid gedaan. Samothraki ligt op 30 km ten zuidwesten van Alexandroupouli.

De hoogste berg heet Feggari (betekent maan, 1600 meter hoog) waarvan de legende zegt dat de God Posseidon hier vandaan naar de oorlog van Troje keek. De legende zegt, dat als je de top van de berg met volle maan bereikt, je wensen uit zullen komen. Samothraki is niet echt toeristisch, het is meer een eiland dat door bergbeklimmers en wandelaars wordt bezocht, die niet van de grote drukte van de andere Egeïsche eilanden houden. Het eiland is met ferry's verbonden met het eiland Limnos en met de stad Alexandroupouli. De haven van Samothraki is Kamariotissa en bevindt zich in het noord-westen van het eiland. De hoofdstad van Samothraki is Chora en bevindt zich 5 km landinwaarts vanaf Kamariotissa. Een andere bekende plaats is Loutra, waar therapeutische warme bronnen ontspringen. Loutra is ook de beginplaats voor de beklimming van de berg Feggari. De beste stranden bevinden zich aan de zuidkust en kunnen bereikt worden met bus of boot vanaf Kamariotissa. Het mooiste strand is dat van Pachia Amos, het is een zandstrand dat een kleine kilometer lang is. Heel mooi zijn de watervallen bij Kremasta Nera (betekent "hangend water") en bij Kipos beach in het oosten van het eiland.

Foto's Samothraki - Samothraki in beeld

Bezienswaardigheden / stranden / wandelen op Samothraki

  • Oud Samothraki (bij Paleopolis)
  • De kerk van de Heilige Moeder in Samothraki stad
  • Het archeologisch museum van Peleopolis
  • Het volkenkundig museum
  • Stranden: Pachia Ammos, Kamariotissa, Lakkoma, Paleopolis
  • De talloze watervalletjes en meertjes. Bezoek de waterval Gra Vathra (Fonias).

Samothraki verbindingen

Samothraki is via ferryboat bereikbaar vanuit Alexandroupolis, Kavala en Limnos.
 

Samothraki feesten

Op 20 juli wordt het Profitis Ilias feest gevierd in Profitis Ilias.
Op 26 juli zijn er feesten in Paleopolis en Therma.

Gemiddelde temperaturen Samothraki

Januari
10.3°C
Februari
10.0°C
Maart
12.1°C
April
15.9°C
Mei
20.6°C
Juni
25.5°C
Juli
28.4°C
Augustus
27.9°C
September
24.3°C
Oktober
19.4°C
November
14.5°C
December
11.9°C


Waar ligt Samothraki?


Waar ligt Samothraki
De kaart / landkaart van Samothraki

Bestemmingen Samothraki
Samothraki
7 reviews
9.1
Meer Egeische eilanden bestemmingen
Nieuwsbrief Griekenland De interactieve kaart van Griekenland Griekenland tijdschrift magazine
© De Griekse Gids 2000-2021