Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Elounda

Elounda - Eiland Kreta

Elounda (Elounta). Het dorpje Elounda ligt in het noordoosten van Kreta, tien kilometer ten noorden van Agios Nikolaos. Dit dorpje is genoemd naar het oude Olounta, een dorpje dat een kilometer ten westen van Elounta lag. Elounta telt vandaag de dag 2200 bewoners, waarvan het merendeel zich met het toerisme bezighoudt. Bekend is het resort "Elounta Beach" dat beroemdheden uit de hele wereld aantrekt.

"Elounda is een gezellige badplaats op Kreta, nabij Spinalonga."

Elounda is bekend geworden doordat de legendarische tv-serie "Who pays the ferryman" hier is opgenomen. Het is een gezellig, levendig plaatsje aan de kust en het ligt tegenover het eiland Spinalonga. Aan het haventje bevinden zich leuke visrestaurantjes en tavernes en vanuit dit haventje vertrekken de excursieboten naar o.a. Spinalonga.

Elounda Kreta
Elounda, haventje op Kreta

De dam naar het schiereiland met de drie molens is prachtig. Vandaar heb je een mooi uitzicht naar Elounda. Ook de resten van de stad Olous zijn te bezichtigen, deze vind je bij de dam die tussen het schiereiland Kalidon en het vasteland van Elounda ligt. Het landschap rondom Elounda is prachtig, met oneindige uitzichten. Een dagje winkelen in het historische stadje Agios Nikolaos is ook de moeite waard.

Foto's Elounda

Elounda Kreta | Griekenland 009 - Foto van De Griekse Gids Elounda Kreta | Griekenland 001 - Foto van De Griekse Gids Elounda Kreta | Griekenland 019 - Foto van De Griekse Gids Elounda Kreta | Griekenland 042 - Foto van De Griekse Gids Elounda Kreta | Griekenland 007 - Foto van De Griekse Gids Elounda Kreta | Griekenland 050 - Foto van De Griekse Gids Elounda Kreta | Griekenland 045 - Foto van De Griekse Gids Elounda Kreta | Griekenland 011 - Foto van De Griekse Gids Elounda Kreta | Griekenland 034 - Foto van De Griekse Gids Elounda Kreta | Griekenland 020 - Foto van De Griekse Gids Elounda Kreta | Griekenland 041 - Foto van De Griekse Gids Elounda Kreta | Griekenland 010 - Foto van De Griekse Gids

meer foto's van Elounda»

Bezienswaardigheden en uitstapjes vanaf Elounda

  • Naar Spinalonga, het voormalige "Lepra eiland". Te bereiken met excursies vanuit o.a. Elounda. Vanuit Plaka kan je Spinalonga ook zelf bereiken. Het bezoeken van het eiland is een indrukwekkende ervaring. Als je het eiland met het bootje nadert ziet het er prachtig uit, met het Venetiaanse fort als blikvanger. Maar Spinalonga heeft een lange en aangrijpende geschiedenis. Op het eiland is in de gerenoveerde huisjes een tentoonstelling te bezichtigen, waaruit deze indrukwekkende geschiedenis blijkt.
  • Naar Agios Nikolaos de hoofdstad van departement Lassithi. Agios Nikolaos is bekend vanwege het binnenmeertje Voulismeni, dat door hoge rotswanden wordt omringd. Er wordt door veel Grieken beweerd dat Voulismeni bodemloos zou zijn (het is in ieder geval erg diep). Je kunt gezellig zitten op een van de vele terrasjes rondom het meertje. Wil je zwemmen, dan is er genoeg keuze uit verschillende mooie stranden.
  • Naar het palmenstrand van Vai. Een uniek palmenbos en een prachtige blauwe zee maken van Vai een paradijs. De naam komt van "vaia", wat in de taal van het volk palmtak betekent. Het bos is zeer oud, dat blijkt uit kunstuitingen van het Minoïsche Kreta. Vai heeft een prachtig zandstrand. Het ligt helemaal in het oosten van het eiland
  • Tochtje over de Lassithi hoogvlakte, deze vlakte ligt tussen de Dhikti- en Selenaberg ingeklemd en de weg er naar toe is door de fantastische vergezichten zeer spectaculair. De vlakte, die ongeveer 5 bij 5 kilometer oppervlakte heeft, ligt op 850 meter hoogte. Kenmerk van de Lasithi-vlakte zijn de windmolens en traditionele dorpjes.
  • Naar Knossos. De beroemde hoofdstad van het Minoïsche Kreta, is te vinden op vijf kilometer ten zuiden van Heraklion. Tien eeuwen lang was Knossos de eerste en grootste stad in Griekenland en van heel Europa. Nu zijn er nog de prachtige overblijfselen van het grote paleis van koning Minos, de villa's, het theater, grote kruiken en de graven.
  • Naar Sitia, een leuk stadje aan de noordoost kust van Kreta, gelegen tegen de hellingen van een lage heuvel. Het is in de zomermaanden erg leuk om over de gezellige boulevard aan de haven te wandelen. Naast de boulevard zijn tientallen terrasjes waar je ontspannen kunt genieten van een lekker glas wijn of van een heerlijk Griekse gerecht.

Gemiddelde temperaturen Elounda Lassithi Kreta

Januari
11.6°C
Februari
11.8°C
Maart
13.2°C
April
16.3°C
Mei
20.1°C
Juni
24.5°C
Juli
26.5°C
Augustus
26.1°C
September
23.3°C
Oktober
19.4°C
November
16.1°C
December
13.1°C


Lassithi Kreta: Waar ligt Elounda?

Waar ligt Lassithi Kreta
De kaart / landkaart van Elounda© De Griekse Gids 2000-2024