Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Elounda

Elounda - Eiland Kreta

Elounda (Elounta).Het dorpje Elounda ligt in het noordoosten van Kreta, tien kilometer ten noorden van Agios Nikolaos. Dit dorpje is genoemd naar het oude Olounta, een dorpje dat een kilometer ten westen van Elounta lag. Elounta telt vandaag de dag 2200 bewoners, waarvan het merendeel zich met het toerisme bezighoudt. Bekend is het resort "Elounta Beach" dat beroemdheden uit de hele wereld aantrekt.

Elounda is bekend geworden doordat de legendarische tv-serie "Who pays the ferryman" hier is opgenomen. Het is een gezellig, levendig plaatsje aan de kust en het ligt tegenover het schiereiland Spinalonga. Aan het haventje bevinden zich leuke visrestaurantjes en tavernes en vanuit dit haventje vertrekken de excursieboten naar o.a. Spinalonga.

Elounda Kreta
Elounda haventje op Kreta

De dam naar het schiereiland met de drie molens is prachtig. Vandaar heb je een mooi uitzicht naar Elounda. Ook de resten van de stad Olous zijn te bezichtigen, deze vind je bij de dam die tussen het schiereiland Kalidon en het vasteland van Elounda ligt. Het landschap rondom Elounda is prachtig, met oneindige uitzichten. Een dagje winkelen in het historische stadje Agios Nikolaos is ook de moeite waard.

Foto's Elounda

Elounda - Foto van Coanri Elounda Kreta | Griekenland 002 - Foto van De Griekse Gids Elounda Kreta | Griekenland 030 - Foto van De Griekse Gids Elounda Kreta | Griekenland 044 - Foto van De Griekse Gids Elounda Kreta | Griekenland 001 - Foto van De Griekse Gids Elounda Kreta | Griekenland 039 - Foto van De Griekse Gids Elounda Kreta | Griekenland 004 - Foto van De Griekse Gids Vissersboot - Foto van meltemi Elounda Kreta | Griekenland 033 - Foto van De Griekse Gids Elounda Kreta | Griekenland 005 - Foto van De Griekse Gids Elounda - Foto van hhuisman2 Elounda Kreta | Griekenland 025 - Foto van De Griekse Gids

meer foto's van Elounda»

Bezienswaardigheden en uitstapjes vanaf Elounda

- Naar Spinalonga, het "Lepra eiland"
- Naar Agios Nikolaos
- Naar het palmenstrand van Vai
- Tochtje over de Lassithi hoogvlakte
- Naar Knossos
- Naar Sitia


Gemiddelde temperaturen Elounda Lassithi Kreta

Januari
11.6°C
Februari
11.8°C
Maart
13.2°C
April
16.3°C
Mei
20.1°C
Juni
24.5°C
Juli
26.5°C
Augustus
26.1°C
September
23.3°C
Oktober
19.4°C
November
16.1°C
December
13.1°C


Lassithi Kreta: Waar ligt Elounda?

Waar ligt Lassithi Kreta
De kaart / landkaart van Elounda© De Griekse Gids 2000-2021