Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Spinalonga

Spinalonga - Eiland Kreta

Spinalonga. Het (schiereiland) Spinalonga op Kreta is te bereiken met excursies vanuit Agios Nikolaos en Elounda. Vanuit Plaka kan je Spinalonga ook zelf bereiken. Toen de Turkse dreiging in de 16e eeuw steeds groter werd, hebben de Venetianen hier een machtige vesting gebouwd. Pas in 1715 namen de Turken deze vesting over en in 1903 moesten zij weer vertrekken. Vanaf die tijd werd het ingericht als leprozenkolonie.

"Spinalonga op Kreta is het indrukwekkende voormalige Lepra eiland."

Pas in 1957 werd de leprozen kolonie opgeheven en vervielen de gebouwen snel, zodat deze plek een melancholische indruk maakt.

Spinalonga
Spinalonga Kreta

Het bezoeken van het eiland Spinalonga, dat voor de kust van Kreta ligt, net ten noorden van Agios Nikolaos, is een indrukwekkende ervaring. Vanaf het toeristenplaatsje Elounda kan je met een bootje naar het voormalige Lepra-eiland varen.

Vakantie

Wil je een heerlijke vakantie in de omgeving van Spinalonga op Kreta meemaken en zoek je een goed hotel of appartement? Bekijk hier het overzicht van vakanties naar Oost Kreta. Deze regio is een prachtige vakantiebestemming die leuk te combineren is met andere bestemmingen op Kreta, door middel van een Fly&Drive vakantie. Zulke reizen kun je bij Griekse Gids Reizen boeken.

Foto's Spinalonga

Spinalonga Kreta | Griekenland 012 - Foto van De Griekse Gids Spinalonga Kreta | Griekenland 054 - Foto van De Griekse Gids Spinalonga Kreta | Griekenland 067 - Foto van De Griekse Gids Spinalonga Kreta | Griekenland 058 - Foto van De Griekse Gids Spinalonga Kreta | Griekenland 053 - Foto van De Griekse Gids Spinalonga Kreta | Griekenland 006 - Foto van De Griekse Gids Spinalonga Kreta | Griekenland 057 - Foto van De Griekse Gids Spinalonga Kreta | Griekenland 010 - Foto van De Griekse Gids Spinalonga Kreta | Griekenland 038 - Foto van De Griekse Gids Spinalonga Kreta | Griekenland 041 - Foto van De Griekse Gids Spinalonga Kreta | Griekenland 016 - Foto van De Griekse Gids Spinalonga Kreta | Griekenland 014 - Foto van De Griekse Gids

meer foto's van Spinalonga»

Als je het eiland met het bootje nadert ziet het er prachtig uit, met het Venetiaanse fort als blikvanger. Maar Spinalonga heeft een lange en aangrijpende geschiedenis. Op het eiland is in de gerenoveerde huisjes een tentoonstelling te bezichtigen, waaruit deze indrukwekkende geschiedenis blijkt.

Spinalonga
Spinalonga

Spinalonga werd in 1903 door de regering van Kreta aangewezen als leprakolonie. Wegens angst voor de besmettelijkheid van deze ziekte, verlieten de Turken hals over kop het eiland. De leprakolonie bleef bestaan tot 1957. Het leven op Spinalonga was zwaar voor de mensen die hier moesten (over) leven. Pas in 1950 kwamen de medicijnen tegen lepra ter beschikking van de mensen op Spinalonga en konden zij terug naar de normale maatschappij.

Lees ook: Spinalonga, het lepra-eiland »


Gemiddelde temperaturen Spinalonga Lassithi Kreta

Januari
11.6°C
Februari
11.8°C
Maart
13.2°C
April
16.3°C
Mei
20.1°C
Juni
24.5°C
Juli
26.5°C
Augustus
26.1°C
September
23.3°C
Oktober
19.4°C
November
16.1°C
December
13.1°C


Lassithi Kreta: Waar ligt Spinalonga?

Waar ligt Lassithi Kreta
De kaart / landkaart van Spinalonga© De Griekse Gids 2000-2024