Kato Zakros (Lassithi Kreta)

ZAKROS. Zakros is een traditioneel dorp op Kreta, dat tussen Sitia (40 kilometer) en Palekastro (20 kilometer) ligt. De inwoners (ongeveer 1000) zijn over het algemeen landbouwers en vissers. Zakros bestaat uit Epano (= Boven) Zakros en Kato (=Beneden) Zakros.

Kato Zakros ligt aan kust op ongeveer 7 kilometer van Epano Zakros. In het omringende gebied zijn er talrijke waterbronnen en archeologische vondsten gedaan. Kato Zakros ligt aan de zuidwest kust van Kreta. Het is een klein vissersdorp met een groot zand-kiezelstrand. Bij het strand zijn meerdere vistaverna's, cafetaria's en andere restaurants. Precies achter het strand van kato Zakros liggen de resten van een Minoïsch paleis. Dit paleis heeft een enorme bloei gekend in de periode 1700 v.Chr tot 1450 v.Chr. Er kwam abrupt een eind aan, nadat een zware aardbeving het gebied had getroffen. De moeite waard is ook een wandeling door de "kloof der doden" ook wel "Dodenvallei" genoemd. De "Dodenvallei" loopt van Epano (boven) Zakros tot aan de zee bij Kato (beneden) Zakros. Aanbevolen voor wandelaars en natuurliefhebbers. Ook ligt de Pelekita grot op 5 kilometer afstand van kato Zakros, met mooie stalagmieten en stalactieten.

Epano Zakros (Zakros), dat ongeveer 110 kilometer van Agios Nikolaos ligt, bevindt zich tussen twee heuvels en is helemaal omringd door olijfgaarden. In Epano Zakros zijn waterbronnen die een bezoek meer dan waard zijn.

Wanneer je een auto huurt kan je het eiland aan deze kant goed verkennen. Je kunt dan naar het klooster van Toplou rijden. Naar Sitia, Vai en naar Ierapetra, maar ook wat verder, richting Agios Nikolaos, Elounda en Spinalonga.

Foto's Kato Zakros - Kato Zakros in beeld

Zakros en Kato Zakros - Kreta - De Griekse Gids 74 - Foto van De Griekse Gids Zakros en Kato Zakros - Kreta - De Griekse Gids 9 - Foto van De Griekse Gids Zakros en Kato Zakros - Kreta - De Griekse Gids 72 - Foto van De Griekse Gids Zakros en Kato Zakros - Kreta - De Griekse Gids 54 - Foto van De Griekse Gids Zakros en Kato Zakros - Kreta - De Griekse Gids 33 - Foto van De Griekse Gids Zakros en Kato Zakros - Kreta - De Griekse Gids 14 - Foto van De Griekse Gids Zakros en Kato Zakros - Kreta - De Griekse Gids 80 - Foto van De Griekse Gids Zakros en Kato Zakros - Kreta - De Griekse Gids 35 - Foto van De Griekse Gids Zakros en Kato Zakros - Kreta - De Griekse Gids 56 - Foto van De Griekse Gids Zakros en Kato Zakros - Kreta - De Griekse Gids 6 - Foto van De Griekse Gids Zakros en Kato Zakros - Kreta - De Griekse Gids 52 - Foto van De Griekse Gids Zakros en Kato Zakros - Kreta - De Griekse Gids 78 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Kato Zakros»


Griekse Gids Reizen Tui Griekenland Griekse Gids Reizen Fly Drive Zuid Kreta Kreta vakantie Corfu vakantie Chalkidiki vakantie;

Gemiddelde temperaturen Lassithi Kreta

Januari
11.6°C
Februari
11.8°C
Maart
13.2°C
April
16.3°C
Mei
20.1°C
Juni
24.5°C
Juli
26.5°C
Augustus
26.1°C
September
23.3°C
Oktober
19.4°C
November
16.1°C
December
13.1°C


Lassithi Kreta: Waar ligt Kato Zakros?

Waar ligt Lassithi Kreta
De kaart / landkaart van Kato Zakros


Lassithi Kreta vakanties

Fly & Drive Agios Nikolaos, Mirtos, Sitia Kreta

Bekijken

Fly & Drive Agios Nikolaos, Mirtos, Sitia Kreta
Lassithi Kreta
Mirtos
Lyttos Beach

Bekijken

Lyttos Beach
Lassithi Kreta
Analipsis
Lyttos Beach (familiekamers/suites)

Bekijken

Lyttos Beach (familiekamers/suites)
Lassithi Kreta
Analipsis
Glan Y Mor Villa (incl. auto)

Bekijken

Glan Y Mor Villa (incl. auto)
Lassithi Kreta
Elounda
© De Griekse Gids 2000-2020