Eilandhoppen Griekenland
Griekenland TUI 2018


  Kato Zakros


Kato Zakros - Lassithi Kreta (Griekenland)

ZAKROS. Zakros is een traditioneel dorp op Kreta, dat tussen Sitia (40 kilometer) en Palekastro (20 kilometer) ligt. De inwoners (ongeveer 1000) zijn over het algemeen landbouwers en vissers. Zakros bestaat uit Epano (= Boven) Zakros en Kato (=Beneden) Zakros.

Kato Zakros ligt aan kust op ongeveer 7 kilometer van Epano Zakros. In het omringende gebied zijn er talrijke waterbronnen en archeologische vondsten gedaan. Kato Zakros ligt aan de zuidwest kust van Kreta. Het is een klein vissersdorp met een groot zand-kiezelstrand. Bij het strand zijn meerdere vistaverna's, cafetaria's en andere restaurants. Precies achter het strand van kato Zakros liggen de resten van een Minoïsch paleis. Dit paleis heeft een enorme bloei gekend in de periode 1700 v.Chr tot 1450 v.Chr. Er kwam abrupt een eind aan, nadat een zware aardbeving het gebied had getroffen. De moeite waard is ook een wandeling door de "kloof der doden" ook wel "Dodenvallei" genoemd. De "Dodenvallei" loopt van Epano (boven) Zakros tot aan de zee bij Kato (beneden) Zakros. Aanbevolen voor wandelaars en natuurliefhebbers. Ook ligt de Pelekita grot op 5 kilometer afstand van kato Zakros, met mooie stalagmieten en stalactieten.

Epano Zakros (Zakros), dat ongeveer 110 kilometer van Agios Nikolaos ligt, bevindt zich tussen twee heuvels en is helemaal omringd door olijfgaarden. In Epano Zakros zijn waterbronnen die een bezoek meer dan waard zijn.

Wanneer je een auto huurt kan je het eiland aan deze kant goed verkennen. Je kunt dan naar het klooster van Toplou rijden. Naar Sitia, Vai en naar Ierapetra, maar ook wat verder, richting Agios Nikolaos, Elounda en Spinalonga.

(Tekst ©De Griekse Gids)

Foto's Kato Zakros - Kato Zakros in beeld

Zakros en Kato Zakros - Kreta - De Griekse Gids 31 - Foto van De Griekse Gids Zakros en Kato Zakros - Kreta - De Griekse Gids 61 - Foto van De Griekse Gids Zakros en Kato Zakros - Kreta - De Griekse Gids 54 - Foto van De Griekse Gids Zakros en Kato Zakros - Kreta - De Griekse Gids 19 - Foto van De Griekse Gids Zakros en Kato Zakros - Kreta - De Griekse Gids 14 - Foto van De Griekse Gids Zakros en Kato Zakros - Kreta - De Griekse Gids 45 - Foto van De Griekse Gids Zakros en Kato Zakros - Kreta - De Griekse Gids 36 - Foto van De Griekse Gids Zakros en Kato Zakros - Kreta - De Griekse Gids 62 - Foto van De Griekse Gids Zakros en Kato Zakros - Kreta - De Griekse Gids 10 - Foto van De Griekse Gids Zakros en Kato Zakros - Kreta - De Griekse Gids 37 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Kato Zakros»

Hoogste gemiddelde maximum temperaturen in de regio bij Kato Zakros
Januari
11.6°C
Februari
11.8°C
Maart
13.2°C
April
16.3°C
Mei
20.1°C
Juni
24.5°C
Juli
26.5°C
Augustus
26.1°C
September
23.3°C
Oktober
19.4°C
November
16.1°C
December
13.1°C

Lassithi Kreta: Waar ligt Kato Zakros?

Uitstapjes / Trips vanaf Kato Zakros
De kaart / landkaart van Lassithi Kreta (©De Griekse Gids)

Advertenties


De kaart van het Departement Lassithi op Kreta

De kaart van Lassithi Kreta - De Lassithi plattegrond Elounda Kreta Agios Nikolaos Kreta Ierapetra Kreta Sitia Kreta Istro Kreta Vai Kreta Lasithi (Lassithi) plateau /vlakte Sissi Kreta Anissaras Kreta Chersonissos Kreta Stalis Kreta Malia Kreta Koutouloufari Kreta Mirtos (Myrtos) Kreta Mochlos Kreta Spinalonga Kreta Tholos Kreta Makrigialos Kreta Zakros - Kato Zakros Kreta Achlia Kreta Agia Fotia Kreta Koutsounari Kreta Koutsouras Kreta Palekastro Kreta
Kaart omgeving Kato Zakros (©De Griekse Gids). Waar ligt Kato Zakros?