Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 

Megalopoli - Regio Arkadia

Megalopoli. Megalopoli betekent letterlijk "grote stad" en ligt op de Peloponnesos in Arkadia op een bergplateau op 430 meter hoogte. Megalopoli werd gesticht in 371 voor Christus na de overwinning van generaal Epaminondas op de Spartanen. Megalopolis ligt op de route Tripoli-Kalamata, 42 kilometer van Tripoli.

"Megalopoli betekent letterlijk grote stad en dat was het ook in de oudheid"

Megalopoli
Megalopoli

Megalopolis is tevens zetel van de gelijknamige gemeente en hoofdstad van de voormalige provincie Megalopolis. De stad ligt op het gelijknamige plateau en telt bijna 6.000 inwoners.

In Megalopoli zijn de ruïnes te zien van de antieke stad, het belangrijkste monument is het oude theater uit de vierde eeuw voor Christus dat drie kilometer van de moderne stad ligt. Het werd door Polycleitus van Argos gebouwd en was het grootste theater van zijn tijd, met een capaciteit van ongeveer 20.000 personen. Behalve theatervoorstellingen organiseerde het ook de vergaderingen van de vertegenwoordigers van de 40 Arcadische steden die een alliantie met Megalopolis vormden.

In het gebied wordt veel bruinkool gewonnen. Er zijn met bruinkool gestookte elektriciteitscentrales die elektriciteit voor Zuid-Griekenland en de eilanden produceren.

Foto's Megalopoli

Megalopoli Arkadia bij Tripolis Arkadia Peloponessos Foto 3 - Foto van De Griekse Gids

meer foto's van Megalopoli»


Gemiddelde temperaturen Megalopoli Arkadia

Januari
10.2°C
Februari
105.0°C
Maart
12.2°C
April
15.2°C
Mei
19.8°C
Juni
24.1°C
Juli
26.6°C
Augustus
26.8°C
September
23.4°C
Oktober
19.0°C
November
14.7°C
December
11.6°C


Arkadia: Waar ligt Megalopoli?

Waar ligt Arkadia
De kaart / landkaart van Megalopoli© De Griekse Gids 2000-2024