Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Zygovisti

Zygovisti - Regio Arkadia

Zygovisti (Zigovisti). Zygovisti is een bergdorpje in de prefectuur Arkadia op de Peloponnesos. Het ligt op een hoogte van 1160 meter op de hellingen van de berg Mainalo. het dorp ligt in een van de meest bergachtige gebieden op de Peloponnesos. Het ligt aan een sparrenbos en vanaf hierboven heb je een panoramisch en uitstekend uitzicht over de omgeving. Zygovisti bevindt zich 5 km van het pittoreske dorp Dimitsana en telt ongeveer 150 inwoners.

Om hier te komen, sla je linksaf op de route Dimitsana - Stemnitsa. Zygovisti is een schilderachtig dorp dat is uitgeroepen tot traditionele nederzetting en wordt beschermd door de staat. De inwoners van het dorp houden zich bezig met de landbouw, de veeteelt en de bouw.

“Zygovisti, panoramische uitzichten naast een mooi sparrenbos„

Volgens de antieke schrijver Pafsanias bevond zich in de omgeving van zygovisti het graf van Kallista en het heiligdom van Kallisti Artemis. De eerste inwoners en oprichters van het dorp waren leden van de Kontogiannis familie. Ze vestigden zich hier, tegen het einde van de 16e eeuw, om aan de Turken te ontsnappen. Zij kwamen uit de regio Messinia.

Zygovisti speelde een belangrijke rol tijdens de opstand van 1821 tegen de Turken, aangezien de inwoners tot de eersten behoorden die Theodoros Kolokotronis volgden. Kolokotronis gebruikte hen als zijn lijfwachten onder de naam "Athanato soma" wat "onsterfelijk lichaam" betekent. Ter ere van hen is het centrale plein van het dorp 'Platia Athanaton' genoemd, daar staat tegenwoordig ook een marmeren monument.

Plateau bij Elati en Zigovisti
Tussen Elati en Zygovisti - Menalon Trail

Op het dorpsplein staat de kerk van de Verlosser (Ekklisia tou Sotira) en er zijn ook cafés en tavernes waar je lekker kunt eten. Bij de ingang van het dorp staat de eenbeukige kerk van Agios Nikolaos die in 1638 is. Vlakbij het dorp bevindt zich de kerk van Agios Apostolos met uit hout gesneden iconostase, gebouwd in 1811.

Boek je vakantie naar de Peloponnesos

Ben je net zo enthousiast geworden over de Peloponnesos als wij? Je kunt dan je vakantie bij Griekse Gids Reizen boeken. Wij hebben verschillende vakanties en leuke fly & drives samengesteld op de Peloponnesos. 

Foto's Zygovisti

Zygovisti Arkadia - Foto Menalon Trail 27 - Foto van Menalon Trail Zygovisti Arkadia - Foto Menalon Trail 28 - Foto van Menalon Trail Vlachika Elati Zygovisti Arkadia - Foto Menalon Trail 22 - Foto van Menalon Trail

meer foto's van Zygovisti»


Gemiddelde temperaturen Zygovisti Arkadia

Januari
10.2°C
Februari
105.0°C
Maart
12.2°C
April
15.2°C
Mei
19.8°C
Juni
24.1°C
Juli
26.6°C
Augustus
26.8°C
September
23.4°C
Oktober
19.0°C
November
14.7°C
December
11.6°C


Arkadia: Waar ligt Zygovisti?

Waar ligt Arkadia
De kaart / landkaart van Zygovisti© De Griekse Gids 2000-2021