Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Leonidio

Leonidio - Regio Arkadia

Leonidio of Leonidion is een stad in Arkadia op de Peloponnesos. Leonidio ligt in een zeer spectaculair landschap. De stad wordt namelijk begrensd door twee steile berghellingen die de stad omsluiten vanuit het noorden en het zuiden. De rivier de Dafnon loopt door de stad en de oevers zijn verbonden door drie bruggen. Leonidio is de hoofdstad van de regio Tsakonia en heeft een opvallende en pittoreske architectuur. Er zijn drie oude windmolens die uitkijken over de stad.

"Leonidio ligt in een zeer spectaculair landschap met steile berghellingen."

Leonidio is een levendige en kleurrijke stad, vooral in de zomermaanden, als gevolg van het toerisme. De landbouw blijft echter voor de bewoners een belangrijke bron van inkomsten. De stad is ook beroemd om zijn bijzondere Paasviering, dan trekken de 'aerostata' (luchtballonnen) veel toeschouwers.

De stad Leonidio ligt op een vlakte tussen steile bergen. Deze vlakte is vruchtbaar en zeer belangrijk voor de lokale economie, met veel werkgelegenheid in de landbouw. Er worden citrusvruchten, peren, tomaten en olijven geteeld. Erg bekend is de "Tsakonische  aubergine". Deze heeft een zoete smaak en wordt erkend en beschermd door de Europese Unie.

Leonidio
Leonidio Peloponnesos

Plaka is de pittoreske haven van Leonidio, gelegen op 4 km van de stad. In Plaka leeft men voornamelijk van het toerisme, maar ook van de visserij. De haven heeft een aantal leuke tavernes en bars die direct aan de zee grenzen. Het strand bij Leonidio kun je vinden bij Lakkos.

Lakkos strand leonidio
Lakkos strand Leonidio

Boek je vakantie naar de Peloponnesos

Ben je net zo enthousiast geworden over de Peloponnesos als wij? Je kunt dan je vakantie bij Griekse Gids Reizen boeken. Wij hebben verschillende vakanties en leuke fly & drives samengesteld op de Peloponnesos. 

Foto's Leonidio

Leonidio (Arkadia) - Foto van Anneke Heijboer Leonidio - Foto van De Griekse Gids Tiros - Foto van Mandraki Lakkos bij Leonidio Arkadia Peloponnesos - Griekse Gids - Foto van De Griekse Gids Leonidio - Foto van De Griekse Gids Lakkos strand bij Leonidio Arkadia Peloponnesos - Griekse Gids - Foto van De Griekse Gids

meer foto's van Leonidio»


Gemiddelde temperaturen Leonidio Arkadia

Januari
10.2°C
Februari
105.0°C
Maart
12.2°C
April
15.2°C
Mei
19.8°C
Juni
24.1°C
Juli
26.6°C
Augustus
26.8°C
September
23.4°C
Oktober
19.0°C
November
14.7°C
December
11.6°C


Arkadia: Waar ligt Leonidio?

Waar ligt Arkadia
De kaart / landkaart van Leonidio© De Griekse Gids 2000-2022