Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Nymphasia

Nymphasia - Regio Arkadia

Nymphasia (Nymfasia). Nymphasia (Nymfasía) is een traditioneel dorpje in het departement Arkadia op de Peloponnesos. Nymphasia ligt 3.5 kilometer ten noorden van Vytina en 42 kilometer van Tripolis in een gebied met sparrenbossen.

"De 'Nymphasia bron' was de plaats waar de nimfen baadden"

Het dorp dat in het verleden Granitsa heette, ligt op 840 meter hoogte. Het heeft de huidige naam ontleend van de gelijknamige waterbron in het dorp. Volgens de mythologie was de 'Nymphasia bron' de plaats waar de nimfen baadden onder het toeziend oog van de oude god van de vruchtbaarheid van kuddes Pana.

Tot de bezienswaardigheden van het dorp horen de mooie stenen huizen, de kerk van Agia Triada en de stenen waterbronnen. Op 3 kilometer afstand bevindt zich het klooster van Kernitsa en bij de rivier Milaon staat de steenbrug van Tzavarena.

Nymphasia Menalon Trail
Nymphasia Menalon Trail

Skiën en wandelen bij Nymphasia

Nymphasia is een vakantiebestemming die je 12 maanden per jaar kunt bezoeken. In de winter kun je bij nabijgelegen skicentra skiën en de rest van het jaar kun je hier lekker wandelen omdat er veel natuurlijke wandelroutes zijn.

Foto's Nymphasia

Nymphasia Arkadia - Foto Menalon Trail 3 - Foto van Menalon Trail

meer foto's van Nymphasia»


Gemiddelde temperaturen Nymphasia Arkadia

Januari
10.2°C
Februari
105.0°C
Maart
12.2°C
April
15.2°C
Mei
19.8°C
Juni
24.1°C
Juli
26.6°C
Augustus
26.8°C
September
23.4°C
Oktober
19.0°C
November
14.7°C
December
11.6°C


Arkadia: Waar ligt Nymphasia?

Waar ligt Arkadia
De kaart / landkaart van Nymphasia© De Griekse Gids 2000-2021