Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Chora Serifos

Chora Serifos - Eiland Serifos

Chora Serifos. Chora is de hoofdstad van het Griekse eiland Serifos. Het ligt in het oosten van het eiland op de hellingen van een berg, op ongeveer drie kilometer van de haven van Livadi. In Chora wonen ongeveer 400 vaste inwoners.

"Chora is de schilderachtige hoofdstad van Serifos."

Chora is een pittoresk dorp met witte huisjes, windmolens, nauwe steegjes, smalle trappen en kleine pleintjes. Op de top van de berg bevinden zich de ruïnes van een Venetiaans fort dat in de middeleeuwen is gebouwd.

Chora Serifos
Chora Serifos

De locatie van dit stadje biedt een geweldig uitzicht op de omgeving en de blauwe Egeïsche zee. Chora is ideaal voor mensen die graag wandelen. Wandelend over de smalle paden, door de nauwe steegjes met bogen en witgekalkte huizen, kun je de top van de hoofdstad bereiken, waar je van enkele van de mooiste uitzichten kunt genieten. Deze steile wandeling duurt ongeveer veertig minutenen en is zeker de moeite waard. 's Avonds, als de lichtjes aan zijn heb je helemaal een geweldig uitzicht.

Chora Serifos
Chora Serifos

Vakantie op Serifos

Wil je op vakantie naar Serifos en zoek je een goed hotel of een leuk appartement? Bekijk dan hier het vakanties overzicht naar Serifos. Serifos is een eiland waar je een heerlijke korte of langere vakantie kunt doorbrengen en het eiland is zeer geschikt als onderdeel van een eilandhop vakantie. Wat dacht je bijvoorbeeld van de combinatie Serifos met Sifnos en Athene of Serifos met Sifnos en Milos eventueel inclusief Santorini. Wil je meer informatie over eilandhoppen met Serifos Griekenland, kijk dan eens bij Griekse Gids Reizen.

Foto's Chora Serifos

Chora Serifos | Cycladen Griekenland | Foto 041 - Foto van De Griekse Gids Chora Serifos Cycladen 080 - Foto van De Griekse Gids Chora Serifos Cycladen 040 - Foto van De Griekse Gids Chora Serifos Cycladen 018 - Foto van De Griekse Gids Livadi Serifos | Chora Serifos | Foto 066 - Foto van De Griekse Gids Chora Serifos Cycladen 038 - Foto van De Griekse Gids Chora Serifos Cycladen 075 - Foto van De Griekse Gids Chora Serifos Cycladen 062 - Foto van De Griekse Gids Chora Serifos Cycladen 042 - Foto van De Griekse Gids Livadi Serifos en Chora Serifos | Foto 130 - Foto van De Griekse Gids Chora Serifos | Cycladen Griekenland | Foto 064 - Foto van De Griekse Gids Livadi Serifos en Chora Serifos Griekenland | 092 - Foto van De Griekse Gids

meer foto's van Chora Serifos»

Bezienswaardigheden en tips voor Chora Serifos

  • Chora heeft verschillende windmolens, vooral bij de ingang van het stadje. Sommige zijn gerestaureerd tot huizen.
  • In Chora zijn veel mooie kerken zoals die van Agios Konstandinos die hoog bij het kasteel staat.
  • In het stadje zijn een aantal traditionele cafés en tavernes.
  • Er is een openlucht theater voor culturele evenementen.
  • Het Archeologisch Museum heeft voorwerpen uit het Myceeense tijdperk zoals sculpturen en aardewerk die zijn opgegraven in het 15e-eeuwse Venetiaanse fort Kastro en voorwerpen van de Romeinse overheersing.

Chora Serifos
Chora Serifos

Video over Chora - Serifos

 

Bezoek in Chora Serifos ook de kerken van Agios Athanasios, Agios Eleftherios en de Kerk van de Christus.

Er zijn ook enkele interessante ruïnes van een Venetiaans kasteel, evenals een folklore museum. Bovendien heeft Chora een open theater beschikbaar voor culturele evenementen. De traditionle structuur van Chora is door de eeuwen heen gerespecteerd. Als het gaat om transport, zijn er bijvoorbeeld geen wegen voor voertuigen.

Chora Serifos
Chora Serifos


Gemiddelde temperaturen Chora Serifos Serifos

Januari
12.2°C
Februari
12.2°C
Maart
13.4°C
April
16.1°C
Mei
19.5°C
Juni
23.5°C
Juli
25.2°C
Augustus
25.3°C
September
23.1°C
Oktober
19.8°C
November
16.4°C
December
13.5°C


Serifos: Waar ligt Chora Serifos?

Waar ligt Serifos
De kaart / landkaart van Chora Serifos© De Griekse Gids 2000-2024