Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Agathonissi

Eiland Agathonissi - Griekenland

Agathonissi vakantie. Agathonissi is een klein eilandje dat bij Kalymnos hoort. Agathonissi ligt vlakbij de kust van Turkije. Letterlijk betekent Agathonissi "het eiland van de goede of onschuldigen" en dat zegt genoeg van hoe de mensen hier zijn. Agathonissi is geen druk toeristisch eiland maar is wel de moeite waard. Er zijn heel leuke cafeetjes en aantal mooie stranden. Verblijven is vaak moeilijk omdat er weinig appartementen zijn. De inwoners zijn merendeels vissers.

Agathonissi is dagelijks bereikbaar per boot via Patmos. Agathonisi werd eerst Tragea of Tragia genoemd en door de loniers van Militos bewoond. Dit is afgebeeld in de oude ruïnes daterend van die tijden. Zijn huidige naam werd door een leraar/priester Gianni Panagiotou gegeven, die kwam van de eiland Fourni naar het eiland en werkte in Agathonissi tijdens de tweede en derde decennium van de vorige eeuw.

De huidige naam, weerspiegelt de goede aard van zijn inwoners. "Agatho" betekent goed. Het eiland heeft in de vorige eeuwen verschillende bezetters gekend.(Turken, Italianen ,Duitsers) voor het een deel van Griekenland werd. Er zijn ongeveer 110 bewoners op het eiland vandaag, de meerderheid van hun woont in Megalo Chorio, het oudste dorp van het eiland.

De oudste gebouwen in Megalo Chorio moeten worden vermeld voor hun speciale architecturale stijl. De eilandbewoners zijn professionele vissers. De vis wordt op de plaatselijke markt of naar de vis markten op het eiland van Samos verkocht.

Foto's Agathonissi - Agathonissi in beeld

Bezienswaardigheden op Agathonissi

- Tholi, Byzantijnse ruïnes van de 11de eeuw.
- In het noordelijke deel van het eiland zijn er oude ruïnes in het gebied "Kastraki".
- Er zijn ook oude nederzettingen in de gebieden van Agios Ioannis en Alonia

Het kalme leven op het eiland, de rust, de gastvrijheid van de inwoners en de shoonheid van de stranden van Agathonisi maakt het een ideale plaats voor degenen die kiest voor rustige vakanties, ver van samengepakte toerisme. Er zijn voldoende mogelijkheden voor het huren van kamers en appartementen in Agathonisi.

Gemiddelde temperaturen Agathonissi

Januari
11.9°C
Februari
12.1°C
Maart
13.6°C
April
16.6°C
Mei
20.5°C
Juni
24.7°C
Juli
26.9°C
Augustus
27.1°C
September
24.6°C
Oktober
20.8°C
November
16.5°C
December
13.4°C


Waar ligt Agathonissi?


Waar ligt Agathonissi
De kaart / landkaart van Agathonissi

Bestemmingen Agathonissi
Agathonissi
1 reviews
8.0
Nieuwsbrief Griekenland De interactieve kaart van Griekenland Griekenland tijdschrift magazine
© De Griekse Gids 2000-2021