Eilandhoppen Griekenland
Griekenland TUI 2018


  Kasos


Kasos (Dodecanese)

Kasos. Kassos (Kasos) is het meest zuidelijke eiland van de Dodecanese eilandengroep. (letterlijk:"12 eilanden") De eerste inwoners schijnen de Feniciërs geweest te zijn. Homerus meldt dit in zijn Catalogus van de Griekse steden die deelnamen aan de Trojaanse oorlog.

Kasos is een bergachtig eiland, met een rotsachtige kustlijn en enkele stranden. In de 18e eeuw bracht Kassos zijn eigen koopvaardijvloot tot stand en werd rijk door de handel. Het eiland speelde een actieve rol in de Griekse onafhankelijkheidsstrijd van 1821, waardoor men zich de revanche van Turkije en Egypte op de hals haalde, die het hele eiland in brand staken en de bevolking afslachtten. Een klein aantal mensen overleefden dit drama.

De hoofdstad van het eiland is Fry dat is gebouwd aan de pittoreske Bouka baai. Aan de oostkust ligt Borios. De grot Sellai, 30 meter diep en 8 meter breed heeft indrukwekkende stalaktieten. Stranden zijn te vinden bij Fry, Emborios en Ammouda.

Foto's Kasos - Kasos in beeld

Fry Kasos - Dodecanese foto 128 - Foto van Nefeli Syriopoulou Helatros beach Kasos - Dodecanese foto 137 - Foto van Nefeli Syriopoulou Fry Kasos - Dodecanese foto 93 - Foto van Nefeli Syriopoulou Fry Kasos - Dodecanese foto 89 - Foto van Nefeli Syriopoulou Fry Kasos - Dodecanese foto 97 - Foto van Nefeli Syriopoulou Het westen van Karpathos, in de verte Kassos - Foto van De Griekse Gids Fry Kasos - Dodecanese foto 106 - Foto van Nefeli Syriopoulou Panagia Kasos - Dodecanese foto 145 - Foto van Nefeli Syriopoulou Fry Kasos - Dodecanese foto 131 - Foto van Nefeli Syriopoulou Fry Kasos - Dodecanese foto 113 - Foto van Nefeli Syriopoulou


meer foto's van Kasos»


Video over Kasos

Video Kasos door Nefeli Syriopoulou - ©De Griekse Gids


Bezienswaardigheden op Kasos (Kassos)

- Fry, de hoofdstad en de enige haven van Kassos. Fry is eigenlijk een dorp dat in 1840 is gebouwd door bewoners uit Agia Marina.
- Agia Marina: mooi dorp met traditionele huisjes.
- De grotten van Ellinokamara en Slai niet ver van Agia Marina
- Emporios: dit was de oude haven van Kasos.
- Poli: de oude hoofdstad van Kasos. Ligt op 2 kilometer van Fry en is gebouwd op de top van een heuvel. Het uitzicht is schitterend.
- Het eilandje Armathia dat op 2 mijl van Fry ligt. Dit eilandje heeft 2 schitterende stranden.
- De windmolens in het plaatsje Dikefalos.
Foto's Kasos - Kasos in beeld

Kassos, gezien vanaf Karpathos | De Griekse Gids - Kasos - Foto van De Griekse Gids
Kassos overview - Kasos - Foto van Rob van den Berg
Zonsondergang Kasos - Foto van joopvdl

méér foto's van Kasos»


(Tekst ©De Griekse Gids)

Gemiddelde temperaturen Kasos
Januari
11.9°C
Februari
12.1°C
Maart
13.6°C
April
16.6°C
Mei
20.5°C
Juni
24.7°C
Juli
26.9°C
Augustus
27.1°C
September
24.6°C
Oktober
20.8°C
November
16.5°C
December
13.4°C

Kasos: Waar ligt Kasos?

Waar ligt Kasos
De kaart / landkaart van Kasos

Advertenties


Alles over Griekenland


Eilandhoppen Griekenland