Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Pserimos

Eiland Pserimos - Griekenland

Pserimos vakantie. Pserimos is een eilandje in de buurt van Kalymnos (4 km) en Kos (3 km). Het heeft een oppervlakte van 15 km² en het hoogste punt is 268 meter. Pserimos is een uitstekend eiland voor degenen die van ultieme rust houden. Er zijn een aantal verlaten zandstranden waar je heerlijk kunt zwemmen.

Als je op Pserimos wilt verblijven dan raden wij je aan om van te voren te boeken, er zijn namelijk weinig accommodaties. Al deze accommodaties bevinden zich in het enige dorp van Pserimos, dit dorp is dan ook zogezegd de hoofdstad van Pserimos en dat is tevens de plaats waar het natuurlijke haventje zich bevindt. Er wonen hier ongeveer 50 mensen die zich vooral met de visvangst en in de zomer met het toerisme bezig houden. Het zandstrand aan het dorp is uitstekend, er zijn hier een aantal leuke terrasjes, taverna's en visrestaurants. Ook zijn er een aantal minimarkets en souvenirwinkeltjes.

Pserimos
Pserimos

Dagelijks arriveren er in de zomer toeristenboten uit Kos en Kalymnos. Bestuurlijk hoort Pserimos tot Kalymnos en de kinderen die hier wonen moeten voor de middelbare school naar Kalymnos of Kos uitwijken. Een basisschool is er ook niet daar er weinig kinderen zijn. Een juffrouw geeft aan deze kinderen soms een soort van privé les.

Evenementen op Pserimos

• Het Internationale duikfestival in augustus.
• Het Internationale klimfestival in mei.
• De door de gemeente georganiseerde ''Culturele Zomer''.
• Het Agios Panteleimon-feest, in Panormos op 26 juli.

Wat zijn leuke activiteiten op Pserimos?

• Klimmen. In 1996 ontdekte Andrea di Bari (een Italiaan) het 'potentieel' dat het eiland had als klimbestemming. De afgelopen jaren is het eiland een topbestemming voor klimmers uit de      hele wereld geworden. Er zijn meer dan 40 klimgebieden en 1.300 klimroutes op Pserimos. Het eiland is de thuisbasis van verschillende internationale klimfestivals.
• Duiken. Er zijn twee duikcentra op Pserimos die een duikervaring bieden op geselecteerde stranden en Petronta per boot.

• Balneotherapie bij de zoute Thermae-bron (watertemperatuur 37 ° C). Het is ideaal voor mensen die lijden aan reumatische pijn en gynaecologische klachten.
• Speleologie: er zijn meer dan 50 grotten op het eiland.

 

Foto's Pserimos - Pserimos in beeld

Filmpje over Pserimos - GriekseGids.TV

Pserimos - © De Griekse Gids

Gemiddelde temperaturen Pserimos

Januari
11.9°C
Februari
12.1°C
Maart
13.6°C
April
16.6°C
Mei
20.5°C
Juni
24.7°C
Juli
26.9°C
Augustus
27.1°C
September
24.6°C
Oktober
20.8°C
November
16.5°C
December
13.4°C


Waar ligt Pserimos?


Waar ligt Pserimos
De kaart / landkaart van Pserimos

© De Griekse Gids 2000-2024