Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Telendos

Eiland Telendos - Griekenland

Telendos vakantie. Telendos is een klein eilandje dat precies tegenover de dorpen Myrties en Masouri ligt van het Griekse eiland Kalymnos. Telendos is van Kalymnos gescheiden via een zeekanaal dat ongeveer 700 meter breed is. De eilanden Telendos en Kalymnos waren vroeger met elkaar verbonden. Na een zware aardbeving, verdween een grote landstrook in zee waardoor Telendos van de rest van het eiland werd gescheiden. Dit gebeurde in 535 na Christus. Een deel van de oude stad dat in zee is verdwenen, is nog steeds onder water te zien tussen Myrties en Telendos.

"Telendos is een klein eiland bij Kalymnos."

Hoewel Telendos een erg klein eiland is, heeft het een hoge bergtop die maar liefst 460 meter hoog is. Deze rotsachtige berg wordt tegenwoordig door sportklimmers gebruikt voor hun sportbeoefening. Op het eiland zijn een aantal kleine stranden, de kustlijn is ideaal voor snorkelaars. De weinige inwoners wonen allemaal in het kleine vissersdorpje waar het erg gezellig is en waar leuke tavernes en cafés zijn. Het is hier niet druk, het contrast met de overkant waar het wel druk is, is soms niet te bevatten!

Telendos
Telendos

Op Telendos zijn enkele kleine hotels en appartementen. Op het eiland zijn er geen wegen, het is dus helemaal autovrij. Er zijn veel wandelpaden en daarom is het eiland ook populair onder mensen die van wandelen houden. Op het smalle zuidelijke gedeelte zijn opvallend veel dennenbomen, verder zijn er op het eiland aan aantal ruïnes te zien uit de Byzantijnse periode.

Verbindingen naar Telendos zijn er in de zomermaanden om het half uur. Meerdere bootjes varen vanaf Myrties, wij namen de boot Theofilos van kapitein Antonis Louloudias.

Foto's Telendos - Telendos in beeld

Korte impressie Telendos

Dronevideo van het eiland Telendos - Edited by Sem Eissens - © De Griekse Gids

Gemiddelde temperaturen Telendos

Januari
11.9°C
Februari
12.1°C
Maart
13.6°C
April
16.6°C
Mei
20.5°C
Juni
24.7°C
Juli
26.9°C
Augustus
27.1°C
September
24.6°C
Oktober
20.8°C
November
16.5°C
December
13.4°C


Waar ligt Telendos?


Waar ligt Telendos
De kaart / landkaart van Telendos

Bestemmingen Telendos
Telendos
3 reviews
8.3
Nieuwsbrief Griekenland De interactieve kaart van Griekenland Griekenland tijdschrift magazine
© De Griekse Gids 2000-2024