Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Agiofili

Agiofili - Eiland Lefkas

Agiofili beach. Agiofili  is een indrukwekkend mooi strand dat drie kilometer ten zuiden van Vassiliki ligt, op het eiland Lefkas. Kenmerkend aan dit strand zijn de witte kleine kiezels, de turquoise zee en de steile rood-witte rotswanden achter het strand. Vroeger was Agiofili uitsluitend per boot bereikbaar maar tegenwoordig kom je er ook met de auto, motor of te lopend. Vanaf Vassiliki loopt er namelijk naar het Agiofili strand een smalle zandweg die deels geasfalteerd is of met beton is aangelegd.

"Agiofili is een prachtig wit strandje op Lefkas met turquoise zee ."

Er is een geasfalteerde parkeerplaats aangelegd op 50 meter van het strand. Naar het strand loop je via stenen trappen die iets verder gelegen zijn. De eerste aanblik over het strand is indrukwekkend! De prachtige, contrasterende kleuren van de turquoise zee en het witte strand en de groene struiken op de rotsen zijn adembenemend. Het water is kristalhelder, je kunt grote en kleine vissen zien zwemmen.

Agiofili Lefkas
Agiofili Lefkas in het hoogseizoen

Op het strand is een geïmproviseerd kraampje waar frisdrank, vers fruit zoals kiwi, watermeloen en perzik wordt verkocht en zelfs cocktails zijn er verkrijgbaar! In het hoogseizoen is het erg druk in Agiofili, want dagelijks komen hier toeristenbootjes met badgasten uit Nidri om te zwemmen, snorkelen en zonnen. Vanaf Vassiliki gaat er ieder uur een pendelbootje naar Agiofili. Bij de parkeerplaats is er een kiosk en er zijn twee toiletten.

Agiofili Beach Lefkas
Agiofili Beach Lefkas (Lefkada)

Vakantie  op Lefkas

Wil je op vakantie naar Lefkas Agiofili Beach bezoeken en zoek je een goed hotel of appartement? Bekijk hier ons vakantieoverzicht naar Lefkas. Wil je Lefkas combineren met andere leuke plaatsen of eilanden? Boek je reis dan bij Griekse Gids Reizen. Wij zijn vaak op Lefkas geweest en kennen het eiland erg goed. We weten de leuke vakantie adresjes te vinden en zijn gespecialiseerd in eilandhoppen. Zo kun je Lefkas bijvoorbeeld goed combineren met Kefalonia en Zakynthos, maar ook met bijvoorbeeld Parga.

Foto's Agiofili

Agiofili Lefkas - Ionische eilanden - Foto 7 - Foto van De Griekse Gids Agiofili Lefkas - Ionische eilanden - Foto 14 - Foto van De Griekse Gids Agiofili Lefkas - Ionische eilanden - Foto 4 - Foto van De Griekse Gids Agiofili Lefkas - Ionische eilanden - Foto 11 - Foto van De Griekse Gids Agiofili Lefkas - Ionische eilanden - Foto 6 - Foto van De Griekse Gids Agiofili Lefkas - Ionische eilanden - Foto 17 - Foto van De Griekse Gids Agiofili Lefkas - Ionische eilanden - Foto 5 - Foto van De Griekse Gids Agiofili Lefkas - Ionische eilanden - Foto 1 - Foto van De Griekse Gids Agiofili Lefkas - Ionische eilanden - Foto 10 - Foto van De Griekse Gids Agiofili Lefkas - Ionische eilanden - Foto 2 - Foto van De Griekse Gids Agiofili Lefkas - Ionische eilanden - Foto 13 - Foto van De Griekse Gids Agiofili Lefkas - Ionische eilanden - Foto 8 - Foto van De Griekse Gids

meer foto's van Agiofili»

Video Agiofili - Lefkas (4k)

Video Agiofili
Agiofili video op Lefkas


Gemiddelde temperaturen Agiofili Lefkas

Januari
11.5°C
Februari
11.5°C
Maart
12.9°C
April
15.2°C
Mei
19.4°C
Juni
23.3°C
Juli
25.5°C
Augustus
25.9°C
September
23.4°C
Oktober
19.7°C
November
15.7°C
December
12.8°C


Lefkas: Waar ligt Agiofili?

Waar ligt Lefkas
De kaart / landkaart van Agiofili© De Griekse Gids 2000-2021