Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Agiofili

Agiofili - Eiland Lefkas

Agiofili beach. Agiofili  is een indrukwekkend strand dat drie kilometer ten zuiden van Vassiliki ligt, op het eiland Lefkas. Kenmerkend aan dit strand zijn de witte kleine kiezels, de turquoise zee en de steile rood-witte rotswanden achter het strand. Vroeger was Agiofili uitsluitend per boot bereikbaar maar tegenwoordig kom je er ook met de auto, de motor of te voet natuurlijk. Vanaf Vassiliki loopt er namelijk een smalle zandweg die deels geasfalteerd is of met beton aangelegd, naar het Agiofili strand. Er is een geasfalteerde parkeerplaats aangelegd op 50 meter van het strand. Parkeren kost hier €4 voor een hele dag (prijzen zomer 2016). Bij de parkeerplaats is er een kiosk en er zijn twee toiletten.

Naar het strand loop je via stenen trappen die iets verder gelegen zijn. De eerste aanblik over het strand is indrukwekkend! De prachtige, contrasterende kleuren van de turquoise zee en het witte strand en de groene struiken op de rotsen zijn adembenemend. Het water is kristalhelder, je kunt grote en kleine vissen zien zwemmen.

Op het strand is een geïmproviseerd kraampje waar frisdrank, vers fruit zoals kiwi, watermeloen, perzik wordt verkocht en zelfs cocktails zijn er verkrijgbaar! In het hoogseizoen is het erg druk in Agiofili, want dagelijks komen hier toeristenbootjes met badgasten uit Nidri om te zwemmen, snorkelen en zonnen. Vanaf Vassiliki gaat er ieder uur een pendelbootje naar Agiofili.

Foto's Agiofili

Agiofili Lefkas - Ionische eilanden - Foto 2 - Foto van De Griekse Gids Agiofili Lefkas - Ionische eilanden - Foto 3 - Foto van De Griekse Gids Agiofili Lefkas - Ionische eilanden - Foto 1 - Foto van De Griekse Gids Agiofili Lefkas - Ionische eilanden - Foto 19 - Foto van De Griekse Gids Agiofili Lefkas - Ionische eilanden - Foto 13 - Foto van De Griekse Gids Agiofili Lefkas - Ionische eilanden - Foto 6 - Foto van De Griekse Gids Agiofili Lefkas - Ionische eilanden - Foto 11 - Foto van De Griekse Gids Agiofili Lefkas - Ionische eilanden - Foto 8 - Foto van De Griekse Gids Agiofili Lefkas - Ionische eilanden - Foto 18 - Foto van De Griekse Gids Agiofili Lefkas - Ionische eilanden - Foto 7 - Foto van De Griekse Gids Agiofili Lefkas - Ionische eilanden - Foto 4 - Foto van De Griekse Gids Agiofili Lefkas - Ionische eilanden - Foto 9 - Foto van De Griekse Gids

meer foto's van Agiofili»

Video Agiofili - Lefkas (4k)

Video Agiofili
Agiofili video op Lefkas


Gemiddelde temperaturen Agiofili Lefkas

Januari
11.5°C
Februari
11.5°C
Maart
12.9°C
April
15.2°C
Mei
19.4°C
Juni
23.3°C
Juli
25.5°C
Augustus
25.9°C
September
23.4°C
Oktober
19.7°C
November
15.7°C
December
12.8°C


Lefkas: Waar ligt Agiofili?

Waar ligt Lefkas
De kaart / landkaart van Agiofili© De Griekse Gids 2000-2021