Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Lefkas stad

Lefkas stad - Eiland Lefkas

Lefkas stad. Lefkas stad is de hoofdstad van het Griekse eiland Lefkada of Lefkas. Lefkas stad ligt in het noordoosten van het eiland niet ver van het Griekse vasteland en vijftien kilometer van de internationale luchthaven van Aktion. De stad is met het Griekse vasteland via een bewegende brug verbonden, je hoeft dus geen boot te nemen om naar het eiland te komen.

Lefkas stad is in het jaar 1948 helemaal verwoest geraakt door een zware aardbeving, toen woonden er in de stad dertigduizend inwoners, nu zijn het er nog maar achtduizend. Omdat de mensen arm waren hebben ze veel moeten improviseren en hebben ze de stad zo goedkoop mogelijk herbouwd. De kleurrijke huisjes die er nu staan zien er schattig uit, deze zijn opnieuw gebouwd met oude materialen, veelal met hout en golfplaten.

Lefkas stad heeft een gezellig centrum, waar heel wat winkeltjes en terrasjes zijn. Hoewel het een klein stadje is, er is hier veel te zien en te doen. Zo is er de vesting van Agia Mavra, het is het eerste wat je ziet wanneer je met de auto de bewegende brug nadert. Hier bevindt zich ook de grotere jachthaven van het eiland waar duizenden zeilboten in de zomermaanden aanmeren. Er zijn historische kerken, een prachtige lagune, mooie pleintjes en kleurrijke smalle steegjes.

De stranden van Lefkas stad bevinden zich aan de noordkant van de stad (Gyra) en ten noorden van de lagunes. Bij de lagunes zijn viskwekerijen gevestigd. Het mooiste strand, vinden wij, het strand tegenover de vesting van Agia Mavra, op een landtong, bij de vuurtoren.

Waar Lefkas stad om bekend staat is ook het uitgaansleven. Er zijn bars en discotheken waar tot vroeg in de ochtend gedanst en gefeest wordt. Er zijn ook zaken waar Griekse muziek gedraaid wordt en waar letterlijk de borden op de grond sneuvelen.

Tips en bezienswaardigheden in Lefkas stad:

  • Het archeologische museum. Hier kunt u vondsten uit de 4e eeuw bezichtigen die opgegraven zijn bij Nydri en de oude stad van Lefkas.
  • Het plein met diverse restaurands en cafés. Hier is ook de Agios Spyridanos kerk (uit de 17e eeuw) te vinden.
  • Het Agia Mavra fort bij de ingang van de stad. Deze is gebouwd door Giovanni Orsini uit Sicilië rond het jaar 1300.
  • Het voetgangersgebied langs de kust bekleed met cafés en muziekbars die populair zijn onder de jongere generatie.
  • De Agios Minas kerk. De kerk heeft een prachtige iconostase met houtsnijwerk, pictogrammen geschilderd door geweldige iconografen bijv. Kontarinis en Roussos, en olieverfschilderijen door Doxaras, Koutouzis, Ventouras en anderen.  Deze werd gesticht op 1707 en werd herbouwd tot zijn huidige grootte na de schade die het heeft geleden in 1724.

 

Foto's Lefkas stad

Lefkas stad - Foto van Arthur van Haarlem Lefkas stad foto 59 - Lefkas (Lefkada) - Foto van De Griekse Gids Lefkas stad foto 83 - Lefkas (Lefkada) - Foto van De Griekse Gids Lefkas stad foto 31 - Lefkas (Lefkada) - Foto van De Griekse Gids Lefkas stad foto 68 - Lefkas (Lefkada) - Foto van De Griekse Gids Lefkas stad foto 90 - Lefkas (Lefkada) - Foto van De Griekse Gids Lefkas stad foto 84 - Lefkas (Lefkada) - Foto van De Griekse Gids Lefkas stad foto 57 - Lefkas (Lefkada) - Foto van De Griekse Gids Lefkas stad foto 19 - Lefkas (Lefkada) - Foto van De Griekse Gids Lefkas stad foto 26 - Lefkas (Lefkada) - Foto van De Griekse Gids Lefkas stad foto 75 - Lefkas (Lefkada) - Foto van De Griekse Gids Lefkas stad foto 14 - Lefkas (Lefkada) - Foto van De Griekse Gids

meer foto's van Lefkas stad»

Drone video Lefkas stad (4K)

 

Luchtvideo van Lefkas stad - ©De Griekse Gids


Gemiddelde temperaturen Lefkas stad Lefkas

Januari
11.5°C
Februari
11.5°C
Maart
12.9°C
April
15.2°C
Mei
19.4°C
Juni
23.3°C
Juli
25.5°C
Augustus
25.9°C
September
23.4°C
Oktober
19.7°C
November
15.7°C
December
12.8°C


Lefkas: Waar ligt Lefkas stad?

Waar ligt Lefkas
De kaart / landkaart van Lefkas stad© De Griekse Gids 2000-2021