Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Vassiliki

Vassiliki - Eiland Lefkas

Vassiliki (Vasiliki). Vassiliki is een leuk vakantie plaatsje dat in het zuiden van Lefkas ligt, op ongeveer 40 kilometer van Lefkas stad. Vassiliki ligt in een weelderige, groene omgeving, in een grote baai. In Vassiliki is een gezellig haventje, rondom het haventje op de kade zijn allerlei visrestaurants, tavernes, cafés en bars. Het is hier erg leuk en gezellig!

"Een gezellig vissersdorpje in een prachtige omgeving"

Lefkas vassiliki
Vassiliki

In het dorpje zijn ook bakkers, souvenirwinkels en allerlei andere winkels.aast het kleinere vissershaventje is er ook een grotere haven. Vanaf hier varen dagelijks boten naar o.a. Ithaki en Kefalonia.

Video Vassiliki Lefkas

Filmpje Vassiliki -  De Griekse Gids

Vakantie  op Lefkas

Vassiliki op Lefkas is een leuke vakantieplaats, bekijk hier ons vakantieoverzicht naar Vassiliki. Wil je Lefkas combineren met andere leuke plaatsen of eilanden? Boek je reis dan bij Griekse Gids Reizen. Wij zijn vaak op Lefkas geweest en kennen het dorpje en het eiland erg goed. We kennen leuke vakantie adresjes en zijn gespecialiseerd in eilandhoppen. Zo kun je Lefkas bijvoorbeeld goed combineren met Kefalonia en Zakynthos, maar ook met bijvoorbeeld Parga.

Foto's Vassiliki

Vassiliki - Eiland Lefkas - Foto 43 - Foto van De Griekse Gids Vassiliki - Eiland Lefkas - Foto 29 - Foto van De Griekse Gids Vassiliki - Eiland Lefkas - Foto 17 - Foto van De Griekse Gids Vassiliki - Eiland Lefkas - Foto 31 - Foto van De Griekse Gids Vassiliki - Eiland Lefkas - Foto 16 - Foto van De Griekse Gids Het kustplaatsje Vassiliki (Vasiliki) foto 1 - Lefkas (Lefkada) - Foto van De Griekse Gids Vassiliki - Eiland Lefkas - Foto 12 - Foto van De Griekse Gids Vassiliki - Eiland Lefkas - Foto 27 - Foto van De Griekse Gids Vassiliki - Eiland Lefkas - Foto 40 - Foto van De Griekse Gids Vassiliki - Eiland Lefkas - Foto 9 - Foto van De Griekse Gids Vassiliki - Eiland Lefkas - Foto 2 - Foto van De Griekse Gids Vassiliki - Eiland Lefkas - Foto 30 - Foto van De Griekse Gids

meer foto's van Vassiliki»

Stranden 

Ook varen dagelijks bootjes naar de nabijgelegen stranden zoals Porto Katsiki en Egremni waarbij uiteraard ook Kaap Lefkatas bezocht wordt. Pendelbootjes varen elk uur naar het nabijgelegen Agiofili strand (3 km), een van de mooiste stranden van Lefkas.

Strand Agiofili bij Vassiliki
Strand Agiofili bij Vassiliki

Het grote strand van Vassiliki ligt ten westen van Vassiliki in het gehucht “Ponti”. Het is een zand-kiezelstrand waar meerdere surfscholen actief zijn. Vassiliki is ook erg geliefd onder jonge toeristen, want behalve surfen en allerlei andere watersporten die men hier kan beoefenen, is het nachtleven hier ook erg populair.

Wat veel mensen niet weten is dat er ook goede wijnen in deze streek geproduceerd worden. 'Lefkaditiki Gi', wat letterlijk 'Aarde van Lefkas' betekent, is een bedrijf dat uitstekende wijnen produceert en exporteert.


Gemiddelde temperaturen Vassiliki Lefkas

Januari
11.5°C
Februari
11.5°C
Maart
12.9°C
April
15.2°C
Mei
19.4°C
Juni
23.3°C
Juli
25.5°C
Augustus
25.9°C
September
23.4°C
Oktober
19.7°C
November
15.7°C
December
12.8°C


Lefkas: Waar ligt Vassiliki?

Waar ligt Lefkas
De kaart / landkaart van Vassiliki© De Griekse Gids 2000-2021