Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Egremni

Egremni - Eiland Lefkas

Egremni. Egremni is een van de mooiste stranden van Lefkas, Egremni is een van die stranden die je vaak op kalenders terugziet, zo mooi is het hier. Dit lange afgelegen zandstrand is prachtig omgeven door indrukwekkende kliffen. Het witte zand, de kiezelstenen, de kliffen en het kristalheldere turquoise zeewater geven dit strand een exotische uitstraling en een unieke schoonheid.

"Egremni beach is een van de mooiste stranden van Lefkas."

Egrmeni Beach ligt in het zuidwesten van het eiland op een afgelegen plek en is tegenwoordig alleen per boot bereikbaar. Een aardbeving heeft in november 2015 de 350 treden verwoest, die je moest afdalen om aan het zandstrand te komen. Nu kun je er alleen met de boot vanaf o.a. Nidri en Vassiliki komen. De gemeente is wel bezig met het aanleggen van nieuwe trappen en de planning is dat dit in 2021 klaar zal zijn.

Egremni beach Lefkas
Het mooie strand van Egremni op Lefkas

We hebben de oude route met de auto gedaan en zijn via bergdorp Athani naar de voormalige parkeerplaats gereden, maar de weg is tegenwoordig afgezet. We wilden het adembenemende uitzicht op het strand nog eens zien met de steile rotsen die afsteken op het goudgele strand en de turquoise kleur van de zee. Helaas is dat te gevaarlijk. Gelukkig hadden we de drone mee en hebben we alsnog prachtige beelden kunnen maken van dit fantastische strand.

Egremni beach Lefkas
Egremni beach Lefkas

We hebben Egremni daarna met de boot bezocht om er te zwemmen, wat hebben we genoten van dit prachtige gebied. Ondanks de zware aardbeving van 17 november 2015, en de rotsen die naar beneden zijn gekomen op sommige delen van het strand, is het strand nog steeds fantastisch en meer dan de moeite waard om het te bezoeken.

Foto's Egremni

Egremni zandstrand foto 12 - Lefkas (Lefkada) - Foto van De Griekse Gids Egremni, nabij het strand - Lefkas (Lefkada) - Foto van De Griekse Gids De blauwe zee bij Egremni en Athani - Lefkas (Lefkada) - Foto van De Griekse Gids Egremni zandstrand foto 7 - Lefkas (Lefkada) - Foto van De Griekse Gids Egremni zandstrand foto 11 - Lefkas (Lefkada) - Foto van De Griekse Gids Egremni zandstrand foto 8 - Lefkas (Lefkada) - Foto van De Griekse Gids Egremni - Eiland Lefkas -  Foto 12 - Foto van De Griekse Gids steile rotsen aan het strand van Egremni - Lefkas (Lefkada) - Foto van De Griekse Gids Egremni - Eiland Lefkas -  Foto 10 - Foto van De Griekse Gids Schitterend Egremni strand - Lefkas (Lefkada) - Foto van De Griekse Gids Egremni - Eiland Lefkas -  Foto 15 - Foto van De Griekse Gids Egremni - Eiland Lefkas -  Foto 5 - Foto van De Griekse Gids

meer foto's van Egremni»

Video Egremni Lefkas

Video Egremni - © De Griekse Gids


Gemiddelde temperaturen Egremni Lefkas

Januari
11.5°C
Februari
11.5°C
Maart
12.9°C
April
15.2°C
Mei
19.4°C
Juni
23.3°C
Juli
25.5°C
Augustus
25.9°C
September
23.4°C
Oktober
19.7°C
November
15.7°C
December
12.8°C


Lefkas: Waar ligt Egremni?

Waar ligt Lefkas
De kaart / landkaart van Egremni© De Griekse Gids 2000-2021