Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Poros

Poros - Eiland Lefkas

Poros (Lefkas). Poros is een dorpje in het zuidoosten van Lefkas, tien kilometer van Nidri en 27 kilometer van Lefkas stad. Het ligt op de hellingen van een berg, niet ver van de mooie baai van Rouda. Het is een traditioneel dorpje met stenen huisjes en smalle steegjes. Overal zijn bloemen, planten en tuintjes, je ruikt als het ware de natuur. In het dorp zijn enkele tavernes en cafés en er zijn appartementen en kamers te huur. Iets hoger op de berg, bij de locatie Pyrgi, zijn de resten te zien van een antieke olijfpers uit vierde eeuw voor Christus en van een kasteel uit de Middeleeuwen.

Beneden aan de baai, ligt het mooie kiezelstrand (witte kiezels), dit strand heet Mikros Gialos. Op de groene hellingen er omheen zijn veel olijfbomen en dennenbomen. Aan de ene kant van de baai ligt het strand en aan de andere kant ligt het haventje. Achter het strand is een parkeerplaats voor de auto’s die overigens in het hoogseizoen niet toereikend is, vooral Grieken weten dit strand namelijk te vinden. Aan het strand zijn allerlei terrasjes en restaurants en minimarkets.

Tegen de hellingen zijn allerlei hotels en appartementen gebouwd en de camping “Poros Beach”. De camping ligt 100 meter van het strand, te midden van olijfbomen en sinaasappelbomen.

Foto's Poros

Poros Lefkados - Mikros Gialos foto 24 - Lefkas (Lefkada) - Foto van De Griekse Gids Poros Lefkados - Mikros Gialos foto 10 - Lefkas (Lefkada) - Foto van De Griekse Gids Poros Lefkados - Mikros Gialos foto 22 - Lefkas (Lefkada) - Foto van De Griekse Gids Poros Lefkados - Mikros Gialos foto 37 - Lefkas (Lefkada) - Foto van De Griekse Gids Poros Lefkados - Mikros Gialos foto 30 - Lefkas (Lefkada) - Foto van De Griekse Gids Poros Lefkados - Mikros Gialos foto 21 - Lefkas (Lefkada) - Foto van De Griekse Gids Poros Lefkados - Mikros Gialos foto 4 - Lefkas (Lefkada) - Foto van De Griekse Gids Poros Lefkados - Mikros Gialos foto 34 - Lefkas (Lefkada) - Foto van De Griekse Gids Poros Lefkados - Mikros Gialos foto 27 - Lefkas (Lefkada) - Foto van De Griekse Gids Poros Lefkados - Mikros Gialos foto 35 - Lefkas (Lefkada) - Foto van De Griekse Gids Poros Lefkados - Mikros Gialos foto 20 - Lefkas (Lefkada) - Foto van De Griekse Gids Poros Lefkados - Mikros Gialos foto 41 - Lefkas (Lefkada) - Foto van De Griekse Gids

meer foto's van Poros »


Gemiddelde temperaturen Poros Lefkas

Januari
11.5°C
Februari
11.5°C
Maart
12.9°C
April
15.2°C
Mei
19.4°C
Juni
23.3°C
Juli
25.5°C
Augustus
25.9°C
September
23.4°C
Oktober
19.7°C
November
15.7°C
December
12.8°C


Lefkas: Waar ligt Poros ?

Waar ligt Lefkas
De kaart / landkaart van Poros© De Griekse Gids 2000-2020