Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Poros

Poros - Eiland Lefkas

Poros Lefkas. Poros is een dorpje in het zuidoosten van Lefkas, 10 kilometer van Nidri en 27 kilometer van Lefkas stad. Het ligt op de helling van een berg, niet ver van de mooie baai van Rouda. Het is een traditioneel dorpje met stenen huisjes en smalle steegjes.

"Overal in Poros zijn bloemen, planten en tuintjes."

Door alle bloemen, kruiden en tuintjes ruik je als het ware de natuur. In het dorp zijn enkele tavernes en cafés en er zijn appartementen en kamers te huur. Iets hoger op de berg, bij Pyrgi, zijn de resten te zien van een antieke olijfpers uit vierde eeuw voor Christus en van een kasteel uit de Middeleeuwen.

Poros Lefkas
Poros lefkas

Vakantie

Wil je een fijne vakantie op Lefkas meemaken en zoek je een goed hotel of appartement om te verblijven? Bekijk dan ons vakantieoverzicht naar Lefkas. Wil je Lefkas tijdens je vakantie combineren met een ander Grieks eiland zoals Zakynthos of Kefalonia? Boek je vakantie bij Griekse Gids Reizen. Wij zijn gespecialiseerd in eilandhoppen.

Foto's Poros

Poros Lefkados - Mikros Gialos foto 10 - Lefkas (Lefkada) - Foto van De Griekse Gids Poros Lefkados - Mikros Gialos foto 33 - Lefkas (Lefkada) - Foto van De Griekse Gids Poros Lefkados - Mikros Gialos foto 6 - Lefkas (Lefkada) - Foto van De Griekse Gids Poros Lefkados - Mikros Gialos foto 18 - Lefkas (Lefkada) - Foto van De Griekse Gids Poros Lefkados - Mikros Gialos foto 13 - Lefkas (Lefkada) - Foto van De Griekse Gids Poros Lefkados - Mikros Gialos foto 16 - Lefkas (Lefkada) - Foto van De Griekse Gids Poros Lefkados - Mikros Gialos foto 14 - Lefkas (Lefkada) - Foto van De Griekse Gids Poros Lefkados - Mikros Gialos foto 22 - Lefkas (Lefkada) - Foto van De Griekse Gids Poros Lefkados - Mikros Gialos foto 2 - Lefkas (Lefkada) - Foto van De Griekse Gids Poros Lefkados - Mikros Gialos foto 38 - Lefkas (Lefkada) - Foto van De Griekse Gids Poros Lefkados - Mikros Gialos foto 15 - Lefkas (Lefkada) - Foto van De Griekse Gids Poros Lefkados - Mikros Gialos foto 37 - Lefkas (Lefkada) - Foto van De Griekse Gids

meer foto's van Poros »

Tips en informatie

Beneden aan de baai ligt een mooie kiezelstrand (witte kiezels), dit strand heet Mikros Gialos. Op de groene hellingen er omheen zijn veel olijfbomen en dennenbomen. Aan de ene kant van de baai ligt het strand en aan de andere kant ligt het haventje. Achter het strand is een parkeerplaats voor auto’s die overigens in het hoogseizoen niet toereikend is, vooral Grieken weten dit strand namelijk goed te vinden. Aan het strand zijn allerlei terrasjes, restaurants en minimarkets.

Poros Lefkas strand
Poros Lefkas strand

Tegen de hellingen zijn allerlei hotels en appartementen gebouwd, alsmede de camping “Poros Beach”. De camping ligt 100 meter van het strand, te midden van olijfbomen en sinaasappelbomen.


Gemiddelde temperaturen Poros Lefkas

Januari
11.5°C
Februari
11.5°C
Maart
12.9°C
April
15.2°C
Mei
19.4°C
Juni
23.3°C
Juli
25.5°C
Augustus
25.9°C
September
23.4°C
Oktober
19.7°C
November
15.7°C
December
12.8°C


Lefkas: Waar ligt Poros ?

Waar ligt Lefkas
De kaart / landkaart van Poros© De Griekse Gids 2000-2021