Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Englouvi

Englouvi - Eiland Lefkas

Englouvi (Egklouvi). Het traditionele bergdorp Englouvi ligt centraal op het eiland Lefkas, ten zuiden van het traditionele dorp Karia. Dit dorp ligt als het ware verborgen tussen de bergen, op ongeveer op 800 meter boven de zeespiegel. In het dorp is een mooi dorpsplein met veel terrassen en cafés.

"Een traditioneel bergdorp op Lefkas"

Englouvi is vooral bekend om de linzen die hier verbouwd worden. Men beweert dat dit de beste linzen van Griekenland zijn. Dit gebeurt op de hoogvlakte die 2 kilometer verderop ligt op 950 meter hoogte, voorbij de kerk van Agios Donatos. Tijdens mijn bezoek vertelde een grondeigenaar en verbouwer van linzen (Thomas Kontogiorgis) dat dit soort linzen alleen op een bepaalde plek van de hoogvlakte verbouwd kan worden en niet overal. Dit heeft te maken met de aarde en de grond die hier water kan vasthouden, zelfs als het langdurig niet regent. Een keer per jaar, op 6 augustus, is er dan ook een groot feest naast de kerk van Agios Donatos waar het linzenfeest gevierd wordt. Naast de kerk van Agios Donatos zijn een aantal waterputten, hier kan men gerust water uit drinken.

Verderop zie je op deze hoogvlakte allerlei stenen hutten, dat zijn gewelfde stenen huisjes, men noemt ze “Volti”. Dit waren vroeger verblijfplaatsen voor de mensen die hier in de landbouw werkten.

Englouvi Lefkas
Foto: Englouvi Lefkas

Foto's Englouvi

Volti, stenen huisjes van Englouvi - Lefkas (Lefkada) - Foto van De Griekse Gids De groene bergen bij Englouvi - Lefkas (Lefkada) - Foto van De Griekse Gids Druivengaard nabij Agios Donatos Englouvi - Lefkas (Lefkada) - Foto van De Griekse Gids De groene natuur in het berggebied bij Englouvi - Lefkas (Lefkada) - Foto van De Griekse Gids Linzenstreek Englouvi - Lefkas (Lefkada) - Foto van De Griekse Gids Englouvi, bekend om de linzen - Lefkas (Lefkada) - Foto van De Griekse Gids Englouvi windmolen - Lefkas (Lefkada) - Foto van De Griekse Gids Windmolen bij Englouvi - Lefkas (Lefkada) - Foto van De Griekse Gids Uitzicht op Englouvi, in de verte Meganissi en Skorpios - Lefkas (Lefkada) - Foto van De Griekse Gids Het bergdorpje Englouvi - Lefkas (Lefkada) - Foto van De Griekse Gids Het dorpsplein in Englouvi foto 2 - Lefkas (Lefkada) - Foto van De Griekse Gids Linzenstreek hoogvlakte bij Englouvi - Lefkas (Lefkada) - Foto van De Griekse Gids

meer foto's van Englouvi»


Gemiddelde temperaturen Englouvi Lefkas

Januari
11.5°C
Februari
11.5°C
Maart
12.9°C
April
15.2°C
Mei
19.4°C
Juni
23.3°C
Juli
25.5°C
Augustus
25.9°C
September
23.4°C
Oktober
19.7°C
November
15.7°C
December
12.8°C


Lefkas: Waar ligt Englouvi?

Waar ligt Lefkas
De kaart / landkaart van Englouvi© De Griekse Gids 2000-2021