Leonidio (Arkadia)

Leonidio of Leonidion is een stad in Arkadia op de Peloponnesos. Leonidio ligt in een zeer spectaculair landschap. De stad wordt namelijk begrensd door twee steile berghellingen die de stad omsluiten vanuit het noorden en het zuiden. De rivier de Dafnon loopt door de stad en de oevers zijn verbonden door drie bruggen. leonidio is de hoofdstad van de regio Tsakonia en heeft een opvallende en pittoreske architectuur. Er zijn drie oude windmolens die uitkijken over de stad.

Leonidio een levendige en kleurrijke stad, vooral in de zomermaanden, als gevolg van het toerisme. De landbouw blijft echter een belangrijke bron van inkomsten voor de bewoners. De stad is ook beroemd om zijn bijzondere paasviering, dan trekken de 'aerostata' (luchtballonnen) veel toeschouwers. De stad Leonidio ligt op een vlakte tussen de steile bergen. Deze vlakte is vruchtbaar en zeer belangrijk voor de lokale economie, met veel werkgelegenheid in de landbouw. Er worden citrusvruchten, peren, tomaten en olijven geteeld. Erg bekend is de "Tsakonische  aubergine". Deze heeft een zoete smaak en wordt erkend en beschermd door de Europese Unie.

Plaka is de pittoreske haven van Leonidio, gelegen op 4 km van de stad. In Plaka leeft men voornamelijk van het toerisme, maar ook van de visserij. De haven heeft een aantal leuke tavernes en bars die direct aan de zee grenzen.

Boek je vakantie naar Peloponnesos

Ben je net zo enthousiast geworden over de Peloponnesos als wij? Je kunt dan je vakantie bij Griekse Gids Reizen boeken. Wij hebben verschillende vakanties en leuke fly & drives samengesteld op de Peloponnesos. Vertel ons al je wensen en wij stellen een vakantie op maat voor je samen. Maak een afspraak en kom langs bij ons reisbureau in Wijk bij Duurstede voor persoonlijk advies. Voor vragen of meer informatie neem je contact op met ons via reizen@grieksegids.nl of bel naar (0031) 0343-594447 of (0031) 06-51914690.

Foto's Leonidio - Leonidio in beeld

Tiros - Foto van Mandraki Leonidio (Arkadia) - Foto van Anneke Heijboer Leonidio - Foto van De Griekse Gids Leonidio - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Leonidio»


Griekse Gids Reizen Tui Griekenland Griekse Gids Reizen Fly Drive Zuid Kreta Kreta vakantie Corfu vakantie Chalkidiki vakantie;

Gemiddelde temperaturen Arkadia

Januari
10.2°C
Februari
105.0°C
Maart
12.2°C
April
15.2°C
Mei
19.8°C
Juni
24.1°C
Juli
26.6°C
Augustus
26.8°C
September
23.4°C
Oktober
19.0°C
November
14.7°C
December
11.6°C


Arkadia: Waar ligt Leonidio?

Waar ligt Arkadia
De kaart / landkaart van Leonidio


Leonidio

0 beoordelingen
-

Nieuwsbrief Griekenland De interactieve kaart van Griekenland Griekenland tijdschrift

Arkadia vakanties

Agroktima Leonidio (incl. auto)

Bekijken

Agroktima Leonidio (incl. auto)
Arkadia
Leonidio
Aiora Luxury Suites (incl. auto)

Bekijken

Aiora Luxury Suites (incl. auto)
Arkadia
Vytina
© De Griekse Gids 2000-2020