Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Agios Andreas

Agios Andreas - Regio Messinia

Agios Andreas. Agios Andreas (Messinias) is een pittoresk vissersdorpje in de golf van Messinia. Het dorp is beroemd om zijn verse vis en mooie en schone stranden. In het dorp zijn tavernes, restaurants, cafés en mini-markets. Verder zijn er allerlei toeristische winkeltjes. Wanneer je vanaf de hoofdweg richting zee rijdt, dan kom je bij de boulevard en het gezellige haventje. Hier vind je voornamelijk de lokale bevolking, er is weinig buitenlands toerisme. Het dorp is de ideale bestemming voor een rustige vakantie en is geschikt voor alle leeftijden. De haven heeft een aanlegplaats voor jachten, hier zie je ook tientallen vissersbootjes. Hier kom je de vissers tegen die ’s ochtends vroeg hun netten binnen halen en ’s avonds het vis in de plaatselijke tavernes aangeboden zien worden.

Agios Anreas Messinia Peloponnesos
Haven Agios Andreas

Het dorp heeft zijn naam te danken aan de gelijknamige Byzantijnse kerk uit de 12e eeuw, die zich op de weg naar het dorp Logga bevindt, op ongeveer 30 km van de luchthaven van Kalamata.

Ben je een liefhebber van boot/zeiltochten dan kun je dit boeken bij AreionSail, ter plaatse of via www.areionsail.com.

Vanaf zee kun je de mooie groene kustlijn goed bewonderen en ook een tocht langs de burcht van Koroni, naar verlaten baaien, grotten en snorkelen bij het eilandje Venetiko is een onvergetelijke ervaring. Vooral in de maanden juli en augustus is het hier een drukte van belang met voornamelijk Grieks toerisme en de daarbij behorende lokale feesten.(tekst Agios Andreas Annika van www.areionsail.com )

Foto's Agios Andreas

Agios Andreas | Messinia Peloponnesos Griekenland 8 - Foto van De Griekse Gids Dorp Logga bij Agios Andreas | Messinia Peloponnesos Griekenland 1 - Foto van De Griekse Gids Agios Andreas | Messinia Peloponnesos Griekenland 3 - Foto van De Griekse Gids Agios Andreas | Messinia Peloponnesos Griekenland 2 - Foto van De Griekse Gids Agios Andreas | Messinia Peloponnesos Griekenland 7 - Foto van De Griekse Gids Agios Andreas | Messinia Peloponnesos Griekenland 15 - Foto van De Griekse Gids Agios Andreas | Messinia Peloponnesos Griekenland 9 - Foto van De Griekse Gids Agios Andreas | Messinia Peloponnesos Griekenland 4 - Foto van De Griekse Gids Agios Andreas | Messinia Peloponnesos Griekenland 11 - Foto van De Griekse Gids Dorp Logga bij Agios Andreas | Messinia Peloponnesos Griekenland 3 - Foto van De Griekse Gids Dorp Logga bij Agios Andreas | Messinia Peloponnesos Griekenland 2 - Foto van De Griekse Gids Agios Andreas | Messinia Peloponnesos Griekenland 5 - Foto van De Griekse Gids

meer foto's van Agios Andreas»


Gemiddelde temperaturen Agios Andreas Messinia

Januari
10.2°C
Februari
105.0°C
Maart
12.2°C
April
15.2°C
Mei
19.8°C
Juni
24.1°C
Juli
26.6°C
Augustus
26.8°C
September
23.4°C
Oktober
19.0°C
November
14.7°C
December
11.6°C


Messinia: Waar ligt Agios Andreas?

Waar ligt Messinia
De kaart / landkaart van Agios Andreas© De Griekse Gids 2000-2023