Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Voidokilia

Voidokilia - Regio Messinia

Voidokilia. Voidokilia ligt te midden van een prachtig natuurgebied ten noordwesten van Gialova, aan het meer van Gialova. Het is een ronde baai die omgeven is door mooie duinen en een schitterend zandstrand waar het zeewater turquiose is. Deze baai wordt sinds 2000 voor Christus bewoond. Het strand in de vorm van de Griekse letter omega bestaat uit een halfronde strook zand met duinen. Aan de landzijde van de duinen ligt de Gialova-lagune, dit is een belangrijke vogelhabitat. Het strand is een plaats van bijzondere natuurlijke schoonheid en het maakt deel uit van een beschermd Natura 2000-gebied.

Video: Voidokilia Messinia


Je kunt tot en met Voidokilia met de auto rijden, hier is voldoende parkeerruimte. Op de heuvel, op loopafstand van het strand, zijn de opgravingen te zien van een graf uit de Myceense tijd. Het zou het graf zijn van Thrasimidis, de zoon van Nestor, Koning van Pylos.

Voidokilia beach
Voidokilia beach

Aan de andere kant van de baai is een hogere berg. Op de top van de berg zie je het kasteel Paliokastro, ook wel Oud-Navarino genaamd. Dit kasteel is in de 13e eeuw door de Venetianen gebouwd op de plek waar de Myceners in de oudheid hun stad Pylos hadden.

Onder het kasteel bevindt zich de grot van Nestor. Volgens de Griekse Mythologie zou de god Hermes in deze grot een kudde met dieren die hij van de god Apollo gestolen had hebben verstopt. In deze grotten zijn voorwerpen gevonden uit 7000 voor Christus.

Boek je vakantie

Wil je het mooi Voidokilia strand bezoeken en de mooie Peloponnesos ontdekken vanuit een prachtige omgeving? Bekijk dan ons vakantieoverzicht naar Messinia. Bekijk ook deze prachtige fly & drive reis op de Peloponnesos.

Foto's Voidokilia

Bij Gialova en Voidokilia | Messinia Peloponnesos Griekenland 35 - Foto van De Griekse Gids Bij Gialova en Voidokilia | Messinia Peloponnesos Griekenland 19 - Foto van De Griekse Gids Bij Gialova en Voidokilia | Messinia Peloponnesos Griekenland 9 - Foto van De Griekse Gids Bij Gialova en Voidokilia | Messinia Peloponnesos Griekenland 17 - Foto van De Griekse Gids Bij Gialova en Voidokilia | Messinia Peloponnesos Griekenland 30 - Foto van De Griekse Gids Bij Gialova en Voidokilia | Messinia Peloponnesos Griekenland 1 - Foto van De Griekse Gids Bij Gialova en Voidokilia | Messinia Peloponnesos Griekenland 40 - Foto van De Griekse Gids Bij Gialova en Voidokilia | Messinia Peloponnesos Griekenland 31 - Foto van De Griekse Gids Bij Gialova en Voidokilia | Messinia Peloponnesos Griekenland 41 - Foto van De Griekse Gids Bij Gialova en Voidokilia | Messinia Peloponnesos Griekenland 47 - Foto van De Griekse Gids Bij Gialova en Voidokilia | Messinia Peloponnesos Griekenland 16 - Foto van De Griekse Gids Bij Gialova en Voidokilia | Messinia Peloponnesos Griekenland 27 - Foto van De Griekse Gids

meer foto's van Voidokilia»


Gemiddelde temperaturen Voidokilia Messinia

Januari
10.2°C
Februari
105.0°C
Maart
12.2°C
April
15.2°C
Mei
19.8°C
Juni
24.1°C
Juli
26.6°C
Augustus
26.8°C
September
23.4°C
Oktober
19.0°C
November
14.7°C
December
11.6°C


Messinia: Waar ligt Voidokilia?

Waar ligt Messinia
De kaart / landkaart van Voidokilia© De Griekse Gids 2000-2024