Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Gialova

Gialova - Regio Messinia

Gialova. Gialova (Giàlova) is een van de populairste badplaatsen aan de westkust van Messinia op de Peloponnesos in Griekenland. Dit plaatsje ligt in de baai van Navarino, een paar kilometer ten noorden van Pylos. Gialova heeft een mooi zandstrand. Aan de haven zijn allerlei cafeetjes en restaurants. Aan de boulevard is het vooral 's avonds erg gezellig.

Gialova (Yalova) Peloponnesos
Gialova bouverard - Peloponnesos

In Gialova komen veel natuurliefhebbers en mensen die van een rustige vakantie houden. Iets verder in noordelijke richting bevindt zich namelijk het meer van Gialova dat ook wel het meer van Divari wordt genoemd. Het is een beschermd gebied dat bekend staat om zijn bijzondere flora en fauna. Vooral trekvogels zoeken hier hun toevlucht. Via een rustige zandweg kunnen bezoekers het meer bezoeken. Aan de andere kant van het meer ligt het schitterende strand van Voidokilia.

“Gialova, leuke badplaats in zuidwest Peloponnesos„

Rondom het meer zijn meerdere leuke zandstranden waar je in alle rust kunt zwemmen. Net buiten Gialova in de richting van Pylos zijn twee grote golfbanen die tot hotel Costa Navarino behoren. Precies tegenover de kust van Gialova ligt het langwerpige eiland Sfaktiria. Dit eiland sluit haast volledig de baai van Navarino af. In deze baai vond in 1827 de slag van Navarino plaats, waarbij de geallieerden de Turks-Egyptische vloot versloegen. Op het eiland staan monumenten die ons aan die slag herinneren.

Foto's Gialova

Bij Gialova en Voidokilia | Messinia Peloponnesos Griekenland 2 - Foto van De Griekse Gids Bij Gialova en Voidokilia | Messinia Peloponnesos Griekenland 3 - Foto van De Griekse Gids Gialova | Messinia Peloponnesos Griekenland 11 - Foto van De Griekse Gids Gialova | Messinia Peloponnesos Griekenland 1 - Foto van De Griekse Gids Bij Gialova en Voidokilia | Messinia Peloponnesos Griekenland 34 - Foto van De Griekse Gids Bij Gialova en Voidokilia | Messinia Peloponnesos Griekenland 17 - Foto van De Griekse Gids Bij Gialova en Voidokilia | Messinia Peloponnesos Griekenland 4 - Foto van De Griekse Gids Bij Gialova en Voidokilia | Messinia Peloponnesos Griekenland 19 - Foto van De Griekse Gids Bij Gialova en Voidokilia | Messinia Peloponnesos Griekenland 15 - Foto van De Griekse Gids Gialova | Messinia Peloponnesos Griekenland 5 - Foto van De Griekse Gids Gialova | Messinia Peloponnesos Griekenland 19 - Foto van De Griekse Gids Bij Gialova en Voidokilia | Messinia Peloponnesos Griekenland 7 - Foto van De Griekse Gids

meer foto's van Gialova»


Gemiddelde temperaturen Gialova Messinia

Januari
10.2°C
Februari
105.0°C
Maart
12.2°C
April
15.2°C
Mei
19.8°C
Juni
24.1°C
Juli
26.6°C
Augustus
26.8°C
September
23.4°C
Oktober
19.0°C
November
14.7°C
December
11.6°C


Messinia: Waar ligt Gialova?

Waar ligt Messinia
De kaart / landkaart van Gialova© De Griekse Gids 2000-2024