Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Oud-Messini

Oud-Messini - Regio Messinia

Oud-Messini. In Oud-Messini bevindt zich één van de belangrijkste archeologische opgravingen uit de Griekse geschiedenis. Oud-Messini, dat dertig kilometer ten noordwesten van Kalamata ligt, werd in 369 voor Christus door de strateeg Epaminondas uit Thebe gesticht. In die tijd en in de eeuwen daarvoor waren er steeds oorlogen tussen de Messeniërs en de Spartanen. De Spartanen hadden het op de vruchtbare grond van Messinia gemunt en bezetten de streek vier eeuwen lang.

Toen kwam Epaminondas, die de Spartanen overwon en het land aan de Messeniërs teruggaf. Messini werd de nieuwe hoofdstad en er kwamen allerlei nieuwe bouwwerken. Een mooi uitzicht over de ruïnes heb je vanaf het hoger gelegen bergdorpje Mavromati. Op het terrein bevinden zich een stadion, een theater, het asklepieion, allerlei tempels, schatkamers etc.

Rondom het heiligdom zijn hier en daar de ruïnes te zien van delen van de indrukwekkende oude muren die rond de stad gebouwd waren. De muren waren 9,5 kilometer lang en werden in de derde eeuw voor Christus ter bescherming van de stad gebouwd. Er waren twee poorten waardoor men Messini kon betreden, de Arcadische en de Lakonische poort. De Arcadische poort kun je zien wanneer je vanaf het stadje Meligalas naar Oud-Messini met de auto rijdt. Je rijdt dat als het ware door de poort heen. De Laconische poort bevond zich achter het dorp Mavromati, daar waar nu het klooster Voulkano zich bevindt.

Foto's Oud-Messini

Oud-Messini Ithomi | Messinia Peloponnesos Griekenland 33 - Foto van De Griekse Gids Oud-Messini Ithomi | Messinia Peloponnesos Griekenland 21 - Foto van De Griekse Gids Oud-Messini Ithomi | Messinia Peloponnesos Griekenland 9 - Foto van De Griekse Gids Oud-Messini Ithomi | Messinia Peloponnesos Griekenland 3 - Foto van De Griekse Gids Oud-Messini Ithomi | Messinia Peloponnesos Griekenland 31 - Foto van De Griekse Gids Oud-Messini Ithomi | Messinia Peloponnesos Griekenland 4 - Foto van De Griekse Gids Oud-Messini Ithomi | Messinia Peloponnesos Griekenland 19 - Foto van De Griekse Gids Oud-Messini Ithomi | Messinia Peloponnesos Griekenland 30 - Foto van De Griekse Gids Oud-Messini Ithomi | Messinia Peloponnesos Griekenland 34 - Foto van De Griekse Gids Oud-Messini Ithomi | Messinia Peloponnesos Griekenland 11 - Foto van De Griekse Gids Oud-Messini Ithomi | Messinia Peloponnesos Griekenland 29 - Foto van De Griekse Gids Oud-Messini Ithomi | Messinia Peloponnesos Griekenland 32 - Foto van De Griekse Gids

meer foto's van Oud-Messini»


Gemiddelde temperaturen Oud-Messini Messinia

Januari
10.2°C
Februari
105.0°C
Maart
12.2°C
April
15.2°C
Mei
19.8°C
Juni
24.1°C
Juli
26.6°C
Augustus
26.8°C
September
23.4°C
Oktober
19.0°C
November
14.7°C
December
11.6°C


Messinia: Waar ligt Oud-Messini?

Waar ligt Messinia
De kaart / landkaart van Oud-Messini© De Griekse Gids 2000-2024