Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Pylos

Pylos - Regio Messinia

Pylos (Pilos) is een pittoresk stadje in het noorden van de baai van Navarino. Pylos ligt op de hellingen van twee heuvels, onder aan de heuvels bevinden zich de haven en de jachhaven. Aan het uiteinde van de westelijke heuvel staat het goed onderhouden kasteel 'Neokastro' dat in 1572 door de Turken is gebouwd. De omtrek van het kasteel is 1566 meter en het ligt op kleine loopafstand van het centrum en de haven van Pylos. Pylos is een gezelig stadje. Aan de haven en bij het het plein zijn veel leuke terrassen.

Video Peloponnesos met beelden van Pylos


In 1827 vond hier in de baai, ook wel Navarino genoemd, een historische zeeslag plaats tussen de geallieerden (Britten, Russen en Fransen) en de Turks-Egyptische vloot. De slag werd door de geallieerden, die aan de zijde van de Grieken vochten, gewonnen. Op het grote plein van Pylos staat een monument van de drie admiraals die deze slag wonnen. Onder hen was een Nederlander; Lodewijk van Heiden, die de leiding had over de Russische vloot. Vanaf Pylos zie je aan de linkerkant het langwerpige eiland Sfaktiria. Op het eiland zijn meerdere monumenten van soldaten die tijdens de slag hier gesneuveld zijn.

Foto's Pylos

Pylos (Navarino) | Messinia Peloponnesos Griekenland 66 - Foto van De Griekse Gids Pylos (Navarino) | Messinia Peloponnesos Griekenland 88 - Foto van De Griekse Gids Pylos (Navarino) | Messinia Peloponnesos Griekenland 4 - Foto van De Griekse Gids Pylos (Navarino) | Messinia Peloponnesos Griekenland 82 - Foto van De Griekse Gids Pylos (Navarino) | Messinia Peloponnesos Griekenland 21 - Foto van De Griekse Gids Pylos (Navarino) | Messinia Peloponnesos Griekenland 44 - Foto van De Griekse Gids Pylos (Navarino) | Messinia Peloponnesos Griekenland 18 - Foto van De Griekse Gids Pylos (Navarino) | Messinia Peloponnesos Griekenland 35 - Foto van De Griekse Gids Pylos (Navarino) | Messinia Peloponnesos Griekenland 16 - Foto van De Griekse Gids Pylos (Navarino) | Messinia Peloponnesos Griekenland 78 - Foto van De Griekse Gids Pylos (Navarino) | Messinia Peloponnesos Griekenland 28 - Foto van De Griekse Gids Pylos (Navarino) | Messinia Peloponnesos Griekenland 93 - Foto van De Griekse Gids

meer foto's van Pylos»

Bezienswaardigheden en stranden Pylos

Pylos ligt op ongeveer 280 km van Athene en is het snelst via de Olympia Odos bereikbaar. De afstand tot Kalamata is 52 km. Afgezien van de slag bij Navarino, staat Pylos bekend om zijn verschillende historische bezienswaardigheden, zoals Niokastro en Sfaktiria, de populaire kastelen. Het mooiste strand nabij Pylos is het beroemde Voidokilia beach. Mooie stranden bij Pylos zijn het strand van Gialova en het strand van Methoni.

Op de route Pylos naar Kalamata is een bosrijk gebied waar de watervallen van Polilimnio zijn (23 km). Polilimnio is een mooi natuurgebied waar meerdere kleine watervallen zijn en waar natuurlijke meertjes gevormd worden.


Gemiddelde temperaturen Pylos Messinia

Januari
10.2°C
Februari
105.0°C
Maart
12.2°C
April
15.2°C
Mei
19.8°C
Juni
24.1°C
Juli
26.6°C
Augustus
26.8°C
September
23.4°C
Oktober
19.0°C
November
14.7°C
December
11.6°C


Messinia: Waar ligt Pylos?

Waar ligt Messinia
De kaart / landkaart van Pylos© De Griekse Gids 2000-2024