Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Kastro

Kastro - Eiland Skiathos

Kastro. Kastro was in de middeleeuwen de hoofdstad van het Griekse eiland Skiathos. In Kastro zijn de ruïnes te zien van een kasteel dat in de middeleeuwen, in de 14e eeuw is gebouwd. De inwoners van het eiland waren hierheen verhuisd om aan de piraten, die met aanvallen het eiland teisterden, te ontkomen. Kastro, wat kasteel betekent, werd op een rots gebouwd, in het noorden van Skiathos.

“Kastro, het middeleeuwse kasteel van Skiathos„

Kastro is met de auto vanaf Skiathos-stad binnen vijfentwintig minuten bereikbaar. Het eerste deel van de weg is goed, maar daarna volgen zandwegen en hier en daar met steen geplaveide wegen. Parkeren doe je een paar honderd meter van Kastro. Het laatste stuk, ongeveer vijfhonderd meter, moet je te voet afleggen. Deze wandeling is meer dan de moeite waard, want de omgeving hier is betoverend mooi. Het grootste deel van het pad is met stenen geplaveid en is gemakkelijk begaanbaar. Het laatste stuk is wat lastiger. Via een stenen trap beklim je uiteindelijk het terrein van het kasteel, vroeger was het een houten trap.

Op het terrein van Kastro stonden vroeger driehonderd huizen en een dertigtal kerken. Tegenwoordig staan er nog drie kerken, dat zijn de kerk van Jezus Christus, de kerk van Agia Marina en de kerk van Agios Nikolaos.

Kastro Skiathos
Kastro, in het noorden van Skiathos

Het kasteel is pas in 1830 verlaten, nadat de Grieken in opstand waren gekomen tegen de Turken. Boven op het hoogste punt van de toren waait de Griekse vlag en zijn kanonnen te zien die door de Grieken gebruikt werden. Nabij Kastro is een dranken kiosk en aan het strand, dat op tweehonderd meter ligt, is een cafeetje. Dagelijks komen hier toeristenbootjes om de gasten te laten zwemmen in de kristalheldere wateren bij dit mooie strand.

Foto's Kastro

Kastro | Skiathos Sporaden Griekenland foto 16 - Foto van De Griekse Gids Kastro | Skiathos Sporaden Griekenland foto 28 - Foto van De Griekse Gids Kastro | Skiathos Sporaden Griekenland foto 21 - Foto van De Griekse Gids Kastro | Skiathos Sporaden Griekenland foto 24 - Foto van De Griekse Gids Kastro | Skiathos Sporaden Griekenland foto 3 - Foto van De Griekse Gids Kastro | Skiathos Sporaden Griekenland foto 35 - Foto van De Griekse Gids Kastro | Skiathos Sporaden Griekenland foto 5 - Foto van De Griekse Gids Kastro | Skiathos Sporaden Griekenland foto 55 - Foto van De Griekse Gids Kastro | Skiathos Sporaden Griekenland foto 9 - Foto van De Griekse Gids Kastro | Skiathos Sporaden Griekenland foto 20 - Foto van De Griekse Gids Kastro | Skiathos Sporaden Griekenland foto 33 - Foto van De Griekse Gids Kastro | Skiathos Sporaden Griekenland foto 52 - Foto van De Griekse Gids

meer foto's van Kastro»


Gemiddelde temperaturen Kastro Skiathos

Januari
12.1°C
Februari
12.4°C
Maart
13.4°C
April
16.2°C
Mei
19.4°C
Juni
23.5°C
Juli
25.2°C
Augustus
25.3°C
September
23.0°C
Oktober
19.7°C
November
16.4°C
December
13.6°C


Skiathos: Waar ligt Kastro?

Waar ligt Skiathos
De kaart / landkaart van Kastro© De Griekse Gids 2000-2024