Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Vassilias

Vassilias - Eiland Skiathos

Vassilias vakantie. Vassilias is een mooi zandstrand op het eiland Skiathos, dat onderaan de hellingen van een berg ligt, ongeveer zeven kilometer ten westen van Skiathos stad. Het strand van Vassilias is te voet bereikbaar vanaf het resort Kassandra Bay of via een aantal paadjes nabij het hotel. De groene hellingen van de bergen in de omgeving zijn mooi, de bomen groeien tot aan het strand.

“Vassilias, mooi zandstrand in een prachtige groene omgeving„

Aan het strand zijn een aantal taverna’s en op het strand zijn parasols en ligbedden te huur. Wie van watersporten houdt zal hier ook plezier hebben, want er kunnen verschillende watersporten beoefend worden. Daarnaast kan je hier boten huren en de kustlijn van Skiathos zelf verkennen.

Vassilias strand Skiathos
Vassilias strand Skiathos

Vassilias ligt nabij Skiathos stad, ieder uur gaan er bussen naar de hoofdstad. Doordat Vassilias zo dichtbij het bruisende centrum van Skiathos stad ligt, gaan de meeste toeristen die in Vassilias verblijven ’s avonds meestal naar Skiathos stad. In Vassilias en het daarnaast liggende gehucht Katsaros wonen in totaal ongeveer honderdtwintig vaste inwoners.

'Vasilias'  betekent in het Grieks 'koning'. In de Byzantijnse tijd was het de plek die Byzantijnse keizers hadden uitgekozen als rust- en vakantiebestemming. In het gebied zijn enkele archeologische vondsten uit die periode te zien.

Foto's Vassilias

Vassilias | Skiathos Sporaden Griekenland foto 6 - Foto van De Griekse Gids Vassilias | Skiathos Sporaden Griekenland foto 9 - Foto van De Griekse Gids Vassilias | Skiathos Sporaden Griekenland foto 3 - Foto van De Griekse Gids Vassilias | Skiathos Sporaden Griekenland foto 1 - Foto van De Griekse Gids Vassilias | Skiathos Sporaden Griekenland foto 8 - Foto van De Griekse Gids Vassilias | Skiathos Sporaden Griekenland foto 2 - Foto van De Griekse Gids Vassilias | Skiathos Sporaden Griekenland foto 11 - Foto van De Griekse Gids Vassilias | Skiathos Sporaden Griekenland foto 10 - Foto van De Griekse Gids Vassilias | Skiathos Sporaden Griekenland foto 4 - Foto van De Griekse Gids Vassilias strand Skiathos - Foto van De Griekse Gids Vassilias | Skiathos Sporaden Griekenland foto 5 - Foto van De Griekse Gids Vassilias | Skiathos Sporaden Griekenland foto 7 - Foto van De Griekse Gids

meer foto's van Vassilias»


Gemiddelde temperaturen Vassilias Skiathos

Januari
12.1°C
Februari
12.4°C
Maart
13.4°C
April
16.2°C
Mei
19.4°C
Juni
23.5°C
Juli
25.2°C
Augustus
25.3°C
September
23.0°C
Oktober
19.7°C
November
16.4°C
December
13.6°C


Skiathos: Waar ligt Vassilias?

Waar ligt Skiathos
De kaart / landkaart van Vassilias© De Griekse Gids 2000-2024